Hver time med Trump – angrepet på Kongressen – er USA i fare

Bilder er som de som er hentet fra en film. Hun måtte tørke tårene selv etter å ha sett på live-klippene fra mobben som kom inn i kongressen. Stormen, som rammet Washington, onsdag kveld, norsk tid, hadde sterk innvirkning på Hilde Restot, lektor ved Bjorgnes High School.

Så langt er fire personer bekreftet døde, og mer enn 50 er arrestert siden opptøyene. Noen timer senere var den amerikanske eksperten nå ikke i tvil. Denne hendelsen er et konspirasjonsforsøk.

– Ja det er det. Definisjonen innebærer faktisk bruk av militærmakt, og siden militæret ikke har stått på Trump, har ikke innsatsen lønnet seg. Vi vet at han oppfordret Trump-supportere til å marsjere i Kongressen, mens hans egen visepresident teller stemmene. Det er så vilt at du ikke kan tro det. Det fungerer ikke, men det er åpenbart at han har prøvd en konspirasjon, sier Restoad på Doclats podcast “Rett På”

– Sjokk

Selv om han beskriver bildene av mobben som kom inn i Kongressen som veldig sterke, er han ikke overrasket over hva som skjedde nå. En tanke er imidlertid at hun er målløs etter å ha sett den.

– var sjokkert over å se at politiet ikke hadde klart å beskytte forsamlingen. Den amerikanske eksperten sier det føltes veldig dramatisk.

Han påpeker at kongressen skal være et trygt sted, men samtidig kan en bygning besøkes av mennesker. Opptakene fra onsdagens Washington, D.C., reiser spørsmålet om hvordan Restat lett kan komme inn i en av de tryggeste bygningene i USA.

– Mange spør hvorfor det er så lett å komme seg inn. Hvorfor ikke ha den beste beskyttelsen når du vet om det. Førsteamanuensis sier hvorfor Nasjonalgarden ikke kom.

Kontorland: En video fra sosiale medier viser ødeleggelsene etter at demonstranter angrep Kongressen onsdag 7. januar 2020. Video: Twitter:
Se også

To uker med kaos

Torsdag klarte Joe Biden å strekke armene ut i luften igjen. I timene frem til gårsdagens angrep har Kongressen formelt erkjent sin valgseier.

READ  Å snu Trump: - En nasjonal feil

Det er bare to uker til innvielsen. Restad sa at Biden ville herske raskere enn senere nok til å skape flere problemer og opptøyer i landet.

– Det er åpenbart at Trump kan skape mye forvirring i de ukene. Det er helt utenkelig at vi sitter her med en amerikansk president som er utestengt fra sosiale medier for å fremme politisk vold. Dette er ikke mulig. Hver time Trump sitter, setter USA i fare, sier eksperten før han fortsetter:

– Han forsterker eksistensen av den amerikanske kryptonitten – den ekstreme høyre-rasistiske strømmen som har kommet derfra siden USAs grunnleggelse i hvit makt. Trump har spilt dette med vilje, og dermed svekket USA sterkt på fire år. Hver time Trump har vært president er et spørsmål for USA hver dag.

Da Biden ble president 20. januar, var en av hans største utfordringer å prøve å gjenforene det amerikanske folket. Riftene, høye temperaturer og stadig bratte kanter har ført til Trumps ledelse de siste fire årene. Økt situasjon under valget.

NB: Sterke poster: Under en demonstrasjon 6. januar sirkulerte en video på sosiale medier som viser en kvinne som blir skutt i kongressen. Washington Post rapporterer at politiet har bekreftet at kvinnen er død.
Se også

Viktig spørsmål

Restad er ikke i tvil om at de neste seks månedene vil være en utfordring for den 46. presidenten i USA, men han setter pris på Bidens bakgrunn og håper det vil være en motiverende faktor for å få landet tilbake på sporet.

Imidlertid er ett spørsmål spesielt viktig og kan ifølge den amerikanske eksperten definere Bidens suksess eller mangler.

– Er det noen å implementere og bringe samarbeid til Kongressen, og da har Joe Biden tilbrakt hele sitt liv i Kongressen med å samarbeide med noen, sier Restad før han helte kaldt vann på dem. De som tror at det å bygge forsoning og politisk samarbeid vil være en enkel oppgave.

READ  Kjemp lenge - Frackner-drap -

– Det er ikke opp til Biden, det er opp til republikanerne. Dette er akkurat hva de er. Mange frykter at Biden ikke vil være nok. Du kan ikke torturere med fascister. Spørsmålet er om han er tøff nok.

Written By
More from Jakob Leif

Byens nye serieleder etter festfotball

WBA – Manchester City 0-5 og Southampton – Arsenal 1-3 Et løft...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *