– Hvis du teller de lovlige stemmene, vinner jeg lett – VG

Donald Trump snakker med publikum for første gang siden valgkvelden i Washington DC (VG). Her gjentok han beskyldningen om at noen prøvde å “stjele” suksess fra ham.

Norsk tid fra natt til fredag ​​opptrer den amerikanske presidenten offentlig For første gang siden erklærte han falskt at han hadde vunnet flere viktige vippestater på valgkvelden.

– Hvis du teller de lovlige stemmene, vil jeg lett vinne. Hvis du teller ulovlige stemmer, kan de prøve å stjele valget fra oss. Hvis du teller stemmene som kom sent. Vi ser veldig nøye på dem, som Trump sier 01 time før norsk tid fra Det hvite hus – uten å gi noen informasjon om han er basert på disse påstandene.

Presidenten har redusert antall stemmer i flere stater på Twitter de siste dagene, og det er tydelig at han mener det må være noe “svindel” et sted – selv om det ikke er bevis for at det han sier er sant.

Få siste nytt her: Biden nærmer seg Trump i Pennsylvania

– Jeg har allerede vunnet mange viktige stater, inkludert Florida, Iowa, Ohio, til tross for valginnblanding fra store teknologiselskaper, fortsetter Trump under sin tale fra Det hvite hus.

Presidenten har lenge hatt 214 velgere i presidentvalget, mens den utfordrende Joe Biden er plantet på 253 steder i de fleste medier i USA (264 hos Fox News and Office). I tillegg leder Biden både i Arizona og Nevada, noe som ville være nok for ham å vinne presidentvalget.

Presidentkampanjen har kunngjort at den vil ta rettslige skritt mot telling av stemmesedler i delstatene Pennsylvania, Georgia, Wisconsin og Michigan etter valget. Det er sterke protester på begge sider i mange amerikanske byer.

READ  Warhome - NRK Sport - Fantastisk hit for sportsnyheter, resultater og kringkastingsplaner

“Detroit og Philadelphia er de mest korrupte byene i USAs historie,” sa Trump fredag ​​kveld i større byer i Michigan og Pennsylvania, og beskyldte statstjenestemenn for ikke å tillate valgobservatører på campus.

Sterke reaksjoner på Trumps tale: – Ingen folkevalgte republikanere vil stå bak dette

Statlige tjenestemenn som lovet å telle hver avstemning, har benektet anklagene, og ingen observatører eller valgmedarbeidere har funnet bevis for valgsvindel.

For eksempel påpeker avisen Guardian det Philadelphia har mange republikanske observatører – I motsetning til Trumps påstander.

Den amerikanske presidenten sier også at folk får lov til å stemme etter valgdagen, noe som ikke er tilfelle, påpeker CNNs faktakontrollør Daniel Dale. Han skriver imidlertid på Twitter at selve stemmetellingen etter valgdagen ikke er uvanlig.

– Jeg har lest eller sett alle Trumps taler siden 2016. Dette er den mest uærlige handlingen han noensinne har sagt. Han skriver om samtalen i kveld på Twitter.

Trump Jr .: Skal gå til «total krig

Rett før Trumps tale, hans eldste sønn Donald Trump Jr. Han skrev på Twitter at han mener at hvis faren “går i full krig i dette valget” vil det være det beste for USAs fremtid, som vil være preget av svindel og bedrag.

– Dette har pågått veldig lenge. Det er på tide å rydde opp i dette rotet og se ut som en bananrepublikk, fortsetter han.

VGI Pennsylvania: Valget her kan avgjøres i kveld

Twitter-meldingen ble snart flagget av Twitter, og de advarer om at den inneholder kontroversielle og villedende påstander om valget.

Biden: – Hver stemme må telles

Trumps motstander Joe Biden holdt en kort tale tidligere torsdag, Der ba han folk være tålmodige.

READ  - Det virker ikke som en mindre skade - VG

– Hver stemme må telles, og det er det som vil skje nå. Det bør være. Demokrati er noen ganger forvirrende og krever tålmodighet, men vi har alltid hatt den tålmodigheten, sa Joe Biden på en pressekonferanse torsdag kveld.

Han la til at han og kampanjeteamet hans var i god stemning før den siste stemmeseddelen ble talt opp.

– Nå vurderer vi situasjonen, fortsetter vi å føle oss bedre. Kamala Harris og jeg er ikke i tvil om at vi til slutt vil bli kåret til vinnere. Men alle skal være stille nå, og stole på at prosessen fungerer, tallet går riktig, og vi vet svaret snart. Takk for tålmodigheten, folkens, sier Biden.

Følg stykket i VGs valgstudio: Siste nytt om valget

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

– Vi beklager veldig – VG

Borte: Monica Apple Hansen døde i helgen av blodpropp. Hun er 54...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *