Hyundai er oppe med mer enn 20 prosent etter forhandlinger med Apple-E24

Investorer har aldri priset asiatiske aksjer høyere enn de er i dag. I Sør-Korea øker bilprodusenten Hyundai, som har vært i samtaler om å samarbeide med Apple om å utvikle elbiler og batterier.

Apple Rice: Seoul er det høyeste i asiatiske aksjemarkeder og er i god form på fredag. Spesielt bilaksjer Hyundai øker aksjemarkedet. Den sørkoreanske bilprodusenten har snakket med Apple om å lage elektriske biler og batterier.

George Silva.

Publisert:

Seoul er ledende i nye asiatiske aksjemarkeder, og er en av de viktigste bidragsyterne til fremveksten av den sørkoreanske bilprodusenten Hyundai. Hyundai steg 20,87 prosent samme dag.

Oppgangen kommer etter rapporter om at det amerikanske teknologiselskapet Apple har signert en avtale om å bygge elbiler og batterier. CNBC Og mange andre medier.

– Vi forstår at Apple er i samtaler med mange globale bilprodusenter, inkludert Hyundai Motor. Hyundai sa i en uttalelse at siden samtalene er på et tidlig stadium, er ingenting bestemt ennå Nyhetskanal.

Deretter endret Hyundai rapporten to ganger på få timer: Hyundai insisterte på at selskapet ble kontaktet av potensielle partnere for utvikling av selvkjørende elektriske biler, og fjernet enhver henvisning til Apple, Bloomberg.

En annen sørkoreansk bilprodusent, Kia Motors, steg med 10,79 prosent.

Apple har spilt i årevis med ideen om å utfordre Tesla, og allerede i 2015 skrev amerikanske medier at Apple planlegger å bygge en elbil.

Kina bytter mot strømmen

De fleste aksjemarkedene i Asia steg på fredag ​​etter at håpet om teknologiaksjer og store støttepakker løftet Wall Street dagen før.

MSCIs bredere aksjeindeks er den høyeste noensinne i Asia-Stillehavsregionen utenfor Japan. Reuters. En annen indeks, S&P Asia 50 (som har selskaper notert i Hong Kong, Sør-Korea, Singapore og Taiwan) stiger til en ny rekord, ifølge Inbrind viser tall.

Kinesiske aksjemarkeder blir derimot tynget av teleselskaper som har falt av New York Stock Exchange som et resultat av Donald Trumps forsøk på å forhindre amerikanere i å investere i selskaper han mener er tilknyttet det kinesiske militæret.

Hvordan aksjemarkeder opererer i Asia-Stillehavsregionen:

  • I Seoul steg Gosby med 2,79 prosent
  • Nikkei 225 er opp 1,94 prosent i Tokyo
  • I Hong Kong steg Hong Kong med 1,21 prosent
  • Shanghai-blandingen er nede på 0,77 prosent
  • Shenzhen kompositt er ned 1,05 prosent
  • FTSE Straight Times i Singapore steg 1,81 prosent
  • I Sydney er ASX 200 opp 0,51 prosent

Tre plate på Wall Street

I USA stengte tre ledende aksjeindekser på en ny høyde torsdag. Gårsdagens demokratiske seier i Georgia ga håp om at den påtroppende presidenten Joe Biden kunne bruke mer penger på budsjettet. CNBC skriver at han også kunne bringe en større krisepakke til den koronarammede økonomien.

Nasdaq har kommet seg etter høsten, mens mange teknologiselskaper har vært i oppsving siden gårsdagens fall. Apple økte med 3,41 prosent, Microsoft økte med 2,85 prosent og Googles alfabet steg 2,99 prosent på dagen.

Tesla var også i den hardt rammede aksjen torsdag. Aksjen var opp 7,94 prosent til $ 816,04. Den siste Tesla-turen har gjort Elon Musk til den rikeste mannen i verden. Torsdag gikk han forbi Amazon-sjef Jeff Bezos på listen.

Les mer

Teknologiaksjer steg i USA torsdag

Les mer

Elon Musk er den rikeste mannen i verden

Publisert:

READ  - Vil være den beste artisten i verden - VG
Written By
More from Jakob Leif

Tina Jurkenson myrdet – Politiet fjernet fra høylisten

Stavanger (Docladet): I 21 år har politiet lett etter svaret på drapsmysteriet...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *