Ingen landslagsløpere ble kronet før åpningsløpet – VG

Manager vasket: Da Heidi Weng og de andre løperne på landslaget møtte pressen torsdag på Betostelen, hadde langrennssjef Espen Bjervic ansvaret for rengjøringen. Foto: Derje Peterson

BEITOSTØLEN (VG) Skiforbundet har ikke en obligatorisk kroningstest for 19 landslagskøyteløpere, som skal starte under de nasjonale langrennsåpningene før de ankommer Pitostellen.

I løpet av mediedagen kom Heidi Weng til pressekonferansen med et bandasje, store briller og hansker. Hun er redd for koronainfeksjon.

– Noen ganger synes jeg koronatiden er for billig, sier Heidi Weng.

Hun har ikke møtt noen nylig, ikke engang søsteren som bor i Lillyhammer eller kjæresten som jobber i Oslo.

– Vi drømmer om at vi kan få vaksine, så alt kan være normalt, og sesongen blir lettere. At hele verden har blitt lettere. Weng VG sa at alle kan ta på hverandre.

Av de 22 landslagsløperne deltar 19 av dem i den nasjonale åpningshelgen. Johannes Hasflat Globo og Lotta Udnes Weng vant sprinten Fredag:

Les mer

Joshua King Corona Sufferer: – I går var det veldig ille

Før han reiste til starten av verdensmesterskapet i Finland, sa landslagslegen Einstein Anderson til VG at denne uken blir den første testen på racerne.

– Det er ingen obligatorisk test på forhånd her. ikke det. Landslagslegen sier til VG etter fredagens sprint at vi nå skal teste først i forhold til verdenscupen i Ruga.

– Når skal jeg prøve løpere?

– Vi får testresultater når vi kommer til Finland. Så blir vi testet der igjen, svarte Anderson.

Stol på racerne

Landslagslegen sier at du må stole på løperne og støtteapparatet.

READ  Vulkanen fløy over utbruddet

– Vi må holde avstand og være ærlige med skiltene. Personlig hygiene. Det er det vi ender opp med å gjøre. Da må vi teste og forholde oss til svarene som kommer inn, sier Anderson.

Landslagslege: Einstein Anderson på Betostelen under fredagens sprint. Foto: Khair Olson

Espen Bijerwick, langrennssjef i Sky Association, gjør det klart at koronatesting ikke er nødvendig før betostelen.

– Alle vet om effekten av smittespredning. Jeg håper ikke engang en løper vil dukke opp hvis det er mistanke om smitte, sier Bejervic VG.

– Stoler du på racere?

– Ja, det gjør jeg, svarer Bjerwick.

Det er rundt 200 løpere og støtteapparat på Betostelen.

– Hvis alle hadde gjort sin koronarundersøkelse før de kom hit, ville det vært en større belastning for helsetjenesten. Bijerwick sier at vi har klare retningslinjer.

Han sier at han har testet seg siden sykdomsutbruddet i mars. Det er negativt.

I kjørereglene for å kjøre oppstartsløp er det ikke noe krav fra Arild Jacobson, ordføreren i Forystre Slidre, om å starte kroningstesten. VG kunne ikke få en kommentar fra ham.

Stor skrekk

Landslagslege Anderson mener Smitten som nå teller fem spillere på fotballandslaget er stor skrekk. Som en del av Coronas aktiviteter vil det være lege på alle skirenn denne sesongen.

– Vi ønsker ikke smitte. Vi gjør vårt beste for å forhindre det. Jeg vil ikke ha noen søksmål, men Anderson sier at vi ikke garanterer noe hvor som helst.

– Tror du smitten og spredningen på fotballandslaget blir verre?

– Ja, det blir verre. Vi må alltid være på tærne. Vi må akseptere at det er fare. På et tidspunkt må vi velge å ta den risikoen, og hvis vi velger å ikke ta den risikoen, kan vi bli hjemme også, svarer Anderson.

READ  - Vin Diesel kontaktet meg - VG

– Har du sendt noen hjem med symptomer?

– Nei, svarte Anderson.

Les mer

Maran (26) måtte tilbake på håndballtrening etter to positive koronatester: – Motbydelig

Sprintball: Johannes Hasflat vinner Globo foran Eric Walnes (til venstre) og Howard Solas Dougball. Foto: Khair Olson

Johannes Hasflat Globo Han gjorde alle intervjuene over telefon på mediedagen. Fredag ​​tok han et hitintervju to meter fra pressen. Det er skummelt å høre om en infeksjon på landslaget i fotball.

– Det er synd å høre at de lider og at de ikke kan holde seg borte. Selv om jeg ikke aner hvordan de reiste og sånt, Globo VG

Eric Walnus var nummer to bak Globo på sprinten. Han mener det er veldig viktig å ha en plan hvis noen på laget blir berørt.

– Hvis dette blir en sak, bør du ta disse forholdsregler slik at den sprer seg minst mulig. Når du ser på fotballandslaget, kommer du litt nærmere det når det gjelder spillet. Det er en vekkerklokke, og det kan skje. Vi har et godt system, og jeg håper det fungerer, sier Valls.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *