Israel: – Betaler Pfizer for bivirkninger

På tirsdag sa det israelske helsedepartementet at de hadde funnet en sammenheng mellom den andre dosen av Pfizer-vaksinen og tilfeller av myokarditt hos menn mellom 16 og 30 år.

Det norske legemiddelfirmaet Dacladet får beskjed om at det foreløpig ikke er kjent om det er en sammenheng mellom vaksinen mot Pfizer og dagens status quo.

Pfizer-vaksinen anses å være veldig trygg og effektiv. Tidligere studier har vist at vaksinen er mer enn 90 prosent effektiv både mot Govt-19-infeksjon og Govt-19-infeksjon.

Når kan du bli vaksinert?

Vaksinasjonshastigheten varierer over hele landet. Sjekk kommunens nettsted for oppdateringer. Ingen av dataene i testen ble sendt til Docladet.

Israelske oppfinnelser

Dette Nyhetsbyrået Reuters Den gjenskaper uttalelsene fra israelske tjenestemenn om viktige funn i en ny studie av problemet.

Funn viser at denne tilstanden er svært sjelden hos vaksinerte mennesker, og i de fleste tilfeller er sykdomsforløpet mildt og ustabilt.

Israelske tjenestemenn sier at de har fått tilbakemelding på 275 tilfeller av myokarditt fra de mer enn fem millioner menneskene som har blitt vaksinert. Nittifem prosent av tilfellene opplevde et mildt og forbigående forløp av sykdommen, og flertallet av de som ble innlagt på sykehuset ble utskrevet innen fire dager eller mindre.

Og i Norge

Steiner Matson, medisinsk direktør i Statens legemiddelverk, sier Docladet er klar over problemet også i Norge.

– Dette er et spørsmål om vi også jobber i Norge, spesielt har vi mottatt flere rapporter om to tilstander: myokarditt (perikarditt) og myokarditt (myokarditt). Vi har 20 nyheter om førstnevnte og fire nyheter om sistnevnte, forteller Matson til Plate:

READ  Beklager Martin, Sverige er så bra - VG

– Samtidig vet vi at dette er naturlig forekommende forhold. Den vanligste årsaken til disse tilstandene er en virusinfeksjon, men det er mange andre årsaker. Vi vet foreløpig ikke om det er en sammenheng mellom vaksinen og disse tilstandene, men det er klart at dette er noe vi følger veldig nøye, og vil nøye evaluere hvert rapporterte tilfelle.

Matson sier at det er rapportert om milde sykdommer i Norge.

– Denne tilstanden er midlertidig for det meste av perikarditt og myokarditt vi har opplevd i Norge, og pasienten har kommet seg eller forbedret seg når vi får beskjed om det.

Indisk virusmutasjon: Espen Nuxstad, assisterende helsedirektør, om den indiske virusmutasjonen i Norge. Video: Duplisert TV. Reporter: Edward Stenland
Se også

Tatt på alvor

Pfizer Norges kommunikasjonssjef Joachim Henriksen sier til Docladet at bivirkninger kan oppstå kort tid etter vaksinering, selv om de ikke er forårsaket av vaksinen.

– Vi er klar over at det har vært noen rapporter om myokarditt etter vaksinasjon med MRNA-vaksine mot Govit-19. 11. mai P.R.I.C. Det er for tiden ingen tegn til at disse tilfellene oppstår på grunn av vaksinen.

Henriksen insisterer på at de tar alle rapporter om mulige bivirkninger veldig alvorlig.

– Vi og forskjellige veiledere gjennomgår regelmessig og nøye rapporter om uønskede hendelser, inkludert rapporter om hjerteinfarkt, sier han og fortsetter:

– Det er viktig å understreke at det nå er en grundig studie av disse tilbakemeldingene, og det er foreløpig ikke konkludert med at det er en sammenheng mellom MRNA-vaksiner mot Covit-19 og myokarditttilfeller.

Alternative årsaker

I likhet med Madsen påpeker Henriksen at virusinfeksjoner ofte forårsaker hjerteinfarkt. Han sier at de som utviklet myokarditt som et resultat av Govit-19-infeksjon, også har blitt rapportert.

READ  Forvirret av Barcelona-seier - tittel å gå tapt - VG

Millioner av doser av Pfizers koronarvaksine har blitt distribuert over hele verden. Bivirkningene som er rapportert er hovedsakelig milde eller moderate. Vi fortsetter å jobbe med å overvåke og spore bivirkninger, og forholdet mellom risikoen og fordelen med vaksinen anses å være enda viktigere positiv, sier Henriksen.

Hensikt: Helseminister Bent High rapporterte om situasjonen i Corona. Video: Duplisert TV / Regeringan.no
Se også

Avstand

De siste månedene har verden strømmet til Israel for å få informasjon om Pfizer-vaksinen. Dette er fordi de er blant landene som var i forkant av vaksinekonkurransen.

For tiden er mer enn fem millioner mennesker i Israel fullvaksinert, tilsvarende 59,3 prosent av befolkningen Vår verden i data.

– Det er ikke uventet at dette er et gjeldende problem i Israel, fordi de har vaksinert flertallet av befolkningen med Pfizer-vaksinen, og har forsket mye på effekten, sier Matson i det norske legemiddelfirmaet.

– En aldersgruppe på 16 til 30 åringer som har blitt vaksinert i små doser i Norge. Så her ser vi tilfeller som forekommer i forskjellige aldre, både menn og kvinner.

Written By
More from Jakob Leif

Nortman selger raskt Ikons luksuspalass

Hvis du har 150 millioner kroner til overs, kan du nå redde...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *