Jair Bolzano: – Kommer med en mørk spådom

I de fleste meningsmålinger vil Brasils president Jair Bolzano tape presidentvalget i 2022.

Valgnederlaget til det brasilianske arbeiderpartiet “Lula” var imidlertid ikke et resultat av hva det virkelige navnet, Luis Inacio da Silva, tenkte på Bolzano.

I et møte med kristne evangeliske ledere lørdag sa Bolzano at han så for seg tre klare, men veldig forskjellige resultater for neste års presidentvalg.

Får lovbrudd: Den brasilianske presidenten Jair Bolzano får kritikk. Video: A.P. Reporter: Madeleine Lyreng / Doc Blooded TV
Se også

– Arrestert, drept eller valgvinner

“Jeg har tre alternativer for fremtiden: å bli arrestert, bli drept eller bli valgt,” sa Bolzano til evangelister. Ifølge BBC Og Forsvarer.

Etter en stund avklarte Bolzano litt. I praksis trakk han et av resultatene: fengsel.

“Ingen på jorden ville true meg,” sa Bolzano.

Under valgkampen i 2018 Bolzano ble myrdet under et valgkamparrangement Minas Gerais.

Bolsanaro ble knivstukket i magen og pådro seg livstruende skader. Den da lovende presidentkandidaten mistet 40 prosent av kroppsblodet og levde lenge mellom liv og død. Ifølge BBC.

Omgivelser: Torsdag 4. mars talte presidenten i Brasil i en kontroversiell tale der han ba det brasilianske folket slutte å sutre om koronaepidemien. Video: Evan Larson / Doc Blooded TV
Se også

Mot valgsystemet

Under et møte med evangeliske ledere brukte Bolzano tiden sin til å nærme seg den brasilianske valgretten og uttrykte at han nektet å redusere kritikk.

Ifølge The Guardian har Bolzano tvilt på Brasils elektroniske stemmesystem, som har vært i bruk siden 1996. Ifølge BBC truer presidenten med ikke å godta neste års valgresultat.

For dette formål har Polsonaro mottatt en rekke kritikker, blant annet fra lederen for Brasils valgdomstol, som kaller Bolsonaros manøvrer om valgsystemet “sløsing med energi”.

Vi har en president som ikke ønsker eller oppfordrer til brudd, men det er en grense for alt i livet. “Jeg kan ikke leve uten det,” sa Bolsanaro til BBC.

Festival: Da den brasilianske presidenten Jair Bolzano la ut dette spørsmålet på Twitter, tok reaksjonene ikke lang tid å komme. Video: Twitter, Emily Wrightning og Christopher Lexus / Doc Bledet
Se også

Under etterforskning

For angrep på landets valgsystem Bolzano er nå under etterforskning.

READ  Aksjemarkedet stuper til et høydepunkt på Wall Street - Robinhood stuper etter en steinete topp - E24

En dommer i Brasils høyesterett avgjorde i august.

I følge et panel av nåværende og tidligere høyesterettsdommere som tjenestegjorde i valgfunksjonærer, har det ikke blitt registrert tilfeller av valgsvindel siden introduksjonen av det elektroniske systemet i 1996.

Bolzano ønsker fysiske papirkopier av hver stemme.

Written By
More from Jakob Leif

Corona – Bergen strammer inn:

Det siste døgnet er det rapportert om 34 nye tilfeller av smitte...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *