– Jeg er ikke redd – VG

Alexei Navalny, 44, kom tilbake til Russland i august 2020 etter å ha blitt prøvd for forgiftning under en valgtur. Opposisjonsledere ble arrestert av politiet og ført til passkontrollen.

Publisert:

Navalny klemmer kona Julia og forsvinner med politiet. Vladimir Putins avissjef nekter for å ha kjent hva som skjedde på Sheremetyevo flyplass i Moskva søndag kveld Mediazone:

– Beklager, arresterte de ham i Tyskland? Dmitry Peskov sier at jeg ikke vet dette.

Russiske fengselsansatte har bekreftet arrestasjonen av Putins kritiker. Årsaken er at han angivelig er ønsket i Russland Slenge.

Alexei Navalny ble dømt til tre og et halvt år suspendert for svindel (som han mener er rent politisk). I følge fengselsvesenet Han overholdt ikke vilkårene som kreves for den betingede straffen, så han ble arrestert da han kom tilbake til hjemlandet. Han må gå til retten eller løslates innen 48 timer.

Menneskerettighetsgruppen Amnesty International har allerede erklært Navalny for samvittighetsfange.

Les mer

Slik stoppet Norge Russlands GPS-overbelastning

– Opposisjonsleder Alexei Navalny er bekymret for arrestasjonen hans, skriver Ene Erickson Seride ved Foreign Office Twitter-leilighet Søndag ettermiddag.

– Vi holder russiske myndigheter ansvarlige for å sikre at hans grunnleggende rettigheter blir beskyttet. Russland bør informeres om omstendighetene rundt Navalnys forgiftning, fortsetter utenriksministeren.

“Alexei Navalny har vist beundringsverdig mot ved frivillig å returnere til landet der han ble myrdet,” sa Khair Hannelland, generalsekretær i Den norske Helsinki-komiteen.

– Dette motet må anerkjennes selv av russiske myndigheter. De skulle straks løslate Navalny, avvise alle anklager mot ham og la ham utføre sitt fredelige og mer rettferdige politiske arbeid.

READ  Margaret Reid: - - Litt smell

Farvel Navalny klemmer kona Julia og forsvinner med politiet. Foto: A.P.

Mange av hans tilhengere ventet på ham på Wunukovo lufthavn, men flyet ble omdirigert til Sheremetyevo lufthavn i Nord-Moskva i siste øyeblikk. Ifølge flyselskapet Bobeta skjedde dette “av tekniske årsaker”.

Fengselsansvarlige Navalny har på forhånd advart om det Han kan bli arrestert så snart han setter foten på russisk jord, men den korrupte jegeren velger fortsatt å komme tilbake.

Han forlot flyet med de andre passasjerene og gikk til terminalen på bussen.

– Jeg er glad jeg er tilbake. Dette er den lykkeligste dagen min de siste fem månedene. Takk til alle leger og sykepleiere i Tyskland. Men jeg hører hjemme her. Jeg er ikke redd. Alexei Navalny sa før han gikk til passkontroll på Shermetievo flyplass: “Jeg vet påstandene mot meg ikke er sanne.

Rett etterpå ble han plukket opp av politibetjenter som møtte ham under passkontroll. Advokaten hans Olga Mikhailova fikk ikke være med.

Nei: Alexei Navalnys kone Julia sa verken mannen eller hun var redd før de forlot flyplassen. – Det viser hvor mye de er redde for Alexei, sa han – sannsynligvis med henvisning til russiske myndigheter. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

– Enten jeg er arrestert eller ikke, spurte den lovutdannede forfatteren gjentatte ganger politiet på direktesendingen Nostojasjtsji Vremja.

Kona Julia forlot senere Sheremettio.

– Alexi Det viser hvor redde de er. De er veldig redde, noe som nesten lammet flytrafikken i Moskva. Det er fordi en person drar til hjemlandet. Han var ikke redd. Jeg er ikke redd heller. Takk for at du kom, sa han til supportere og media på flyplassen.

I følge en video fra Radio Svoboda ble flere av hans støttespillere arrestert da de stilte opp på Wunuko lufthavn for å møte Navalny. Dette gjelder både hans nære medarbeider Lubov Sopol og broren Oleg:

Spesialavdelingen Oman ansvarlig for arrestasjonen. TV-kanalen rapporterte at flere journalister var arrestert Dosering. I alt 58 personer er rapportert å ha blitt innlagt OVD-informasjon. Det ser ut til at mange av dem blir løslatt søndag kveld.

– En ung mann intervjuet på flyplassen sa at det var viktig å vise og støtte “Berlin-pasienten”. Dermed brukte han samme navn Putin i Navalny. Presidenten tok ikke navnet Navalny i munnen.

Tilhengere ventet forgjeves da flyet landet på en annen flyplass.

Les mer

Alexei Navalny Russia House: – De er sinte over at jeg ikke kunne ta livet mitt. Nå truer de med å sette meg i fengsel.

– Det er utrolig at de er så redde for oss, skriver Kra Yarmish, Navalnys presseansvarlig Twitter.

Navalny sier at det var FSP-sikkerhetstjenesten som prøvde å drepe ham – på ordre fra Vladimir Putin. Presidenten har benektet dette “Hvis vi hadde stått bak, ville vi ha fullført jobben.”. Da sier Putin at Navalny er død.

Ifølge president Vladimir Putin er retur av opposisjonslederen fra Tyskland en virkelig nøtt.

Putin kan henge en stor plakat på Kreml: “Alexei, vær så snill, ikke komme hjem under noen omstendigheter.” Men jeg havnet her i Tyskland fordi de prøvde å drepe meg. Disse menneskene er nå sint fordi jeg ikke klarte å ta livet mitt. Nå truer de med å fengsle meg, ”sa Navalny i videoen han ga ut Instagram før avreise Fra Berlin.

READ  Slik fikk Skriften full kontroll

Navalny drakk gift på vei til Moskva i august etter en valgtur i Sibir. I følge vestlige eksperter Han prøvde å drepe henne med en gift som heter Novitzak. Navalny kalte FSP-agenter som angivelig sto bak attentatet.

I programmet: Alexei Navalny og hans kone Julia på Bopeda-fly til Moskva søndag ettermiddag. Foto: Mstyslav Cernnov / AP

Les mer

Navalny: De vil prøve å fengsle meg for ikke å dø

I tillegg til den betingede straffen på tre og et halvt år, åpnet den i slutten av desember En ny svindelsak mot Navalny. Denne gangen blir han beskyldt for å bruke pengene han samlet inn til sin organisasjon mot korrupsjon til personlig bruk.

Utnyttet: Alexei Navalny ble omringet av media søndag ettermiddag da han gikk ombord på et Bobeta-fly fra Berlin til Moskva. Foto: Mstyslav Cernnov / AP

Written By
More from Jakob Leif

Nå har Biden angrepet Trump igjen – VG

“Vi har ikke tid til å tape,” skrev Biden i sin første...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *