– Jeg må følge rådene jeg får – Viji

Tight Shift Out: Glass Brett endte opp som sportssjef for hoppere etter den kommende sesongen basert på Breton.

Klaus Brett Breton (52) sliter med å beholde jobben som sportssjef for de norske hopplandslagene.

Publisert:

Trommemannen har bidratt til en ny gullalder for den norske spranghoppingen siden han overtok som sjef i 2004. Du må gå tilbake til 1960 -tallet for å se lignende suksess.

Rory Locelsi, Sigurd Peterson, Lars Pistol, Anders Jacobson, Anders Burdell, Rune Velda, Daniel-Andre Dante, Holver Egner Granroot og Maran Lundby har alle gitt norske prestasjoner i skyhopp under Breton.

Nå har hoppkomiteen, skiformann Eric Roste og generalsekretær Inquil Breton Berg bestemt at Breton ikke får fortsette når kontrakten utløper neste vår.

Herretrener Alexander Stockel, kvinnetrener Christian Meyer og stjernehoppere som Dante, Granroot og Lundby har formelt oppfordret toppledelsen til å snu det overraskende resultatet.

Samtidig blir Vijay informert om at Breton får hjelp fra advokatene i denne saken. Så han vil heller ikke la seg intervjue akkurat nå.

– Nå må jeg følge rådene jeg får fra de som hjelper meg i jus, sier Proton til Viji.

Nekter å gi en helt ny kontrakt

Får massiv støtte

Stockle, Dante og Lundby har uttalt hvorfor Viji ikke fikk fortsette med Brendan og ikke skulle få en forklaring fra toppledelsen.

– Vi er veldig fornøyd med arbeidet med å lage Glassbrød og har gjort det i mange år, så det er rart for oss som gruppe. Da vi ikke visste hvorfor de ikke likte ham, forklarte Dande onsdag.

READ  Helse reagerer på den sørøstlige koronakrisen - NRK Oslo & Wigan - Lokale nyheter, fjernsyn og radio

– Vi elsker Klaus, og ser hva han klarte å lage. Dette er veldig uforståelig. Hvis han hadde vært uten resultater og mislikt det, hadde jeg forstått det. Men Lundby sier at dette absolutt ikke gjelder oss, og tror Breton er nesten uerstattelig.

Blant annet er hun veldig takknemlig for måten Proten har kjempet for rettighetene til kvinnelige hoppere.

– Det er veldig viktig at vi har en person som har mot til å ta de bosetningene dit og gå mot strømmen. Det er stilig, på den mest fantastiske måten. Han var alltid en god støttespiller i slike situasjoner.

Kontrakten ble sagt opp

Stackle sier situasjonen gjør ham usikker på fremtiden hans. Han og resten av supportutstyrskontraktene utløper etter den pågående olympiske sesongen.

– Situasjonen er stressende, sier Stockle til Viji.

Pradhan signerte først en ny kontrakt, som også ble signert av hoppkomiteen i juni, men generalsekretær Breton Berg nektet senere å legge navnet hans på den. Hun har ennå ikke svart på Vijis henvendelse i saken.

Written By
More from Jakob Leif

– Gjorde kampen til skitt

TOKYO (DOCLADDE): Richard Andre Arteman forbereder seg til bronsefinalen mot Egyptens sjef...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *