Jente stopper i spill: – Angir alarmen:

– Jeg tror grunnen er at du ikke har den generelle kunnskapen om at det kan ta lang tid før en kvinne utvikler seg i et utholdenhetsspill.

Ingrid Landmark sier til Tantrevolt Docbladet hvorfor han synes norske jenter synes det er vanskelig å inkludere i de beste kampene.

Fordi det er en ting som bekymrer meg Dor Evrebe, den beste sportssjefen med OL -medaljetall i Tokyo:

Flere menn hentet medaljer enn kvinner under mesterskapet.

– Vi erkjenner problemet. Her er vi ikke nok, sa Øvrebø på en pressekonferanse i Tokyo.

De norske guttene har totalt vunnet syv medaljer. Da de norske håndballkvinnene vant bronsefinalen mot Sverige, var de ansvarlige for medaljeturneringen på kvinnesiden.

– Vi vil styrke kompetansen og ressursene som kreves i kvinners miljø. Vi må bli flinkere til å skjerpe våre ferdigheter med det vi trenger for å lykkes som kvinne i de beste idrettene. Vi er veldig fornøyd med pengene vi har. Men det trengs mer for å ha bredere investeringer. Oppgaver som utføres i nært samarbeid med spesialiserte føderasjonsmiljøer, fortsatte den beste sportssjefen.

Toppidrettssjef: Door Øvrebø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Beste spillsjef: Door vrebø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Se også

– Slutt å sammenligne gutter og jenter

Spørsmålet er hvordan en kvinne vinner de beste idrettene?

Forskning viser at det er det Færre jenter enn gutter velger idrettskarriere Allerede 13 år gammel.

Landemerke Tandrewald tror at prestasjoner kan være en grunn til at jenter og gutter vokser annerledes i puberteten.

Gutter får mer muskler, mens hunnene stagnerer i veksten. Tantrewald, som er interessert i mer forskning på den kvinnelige utøveren, påpeker at i spill som er enkle å måle fremgang, er dette veldig åpenbart, og at det kan ha en skadelig effekt.

READ  Mann skutt av politiet - VG

For eksempel nevner hun at en kvinnelig skiskytter ofte er den beste i 30 -årene.

– Det vil si, sier Tandrewald, som mener at man bør ta et langt løp og se på kvinnelige idrettsutøvere lenge og ikke sammenligne seg med mannlige utøvere, både ham selv, trenerne, fagforeningene, allmennheten og media.

– Når du er i en vekstfase er det vanskelig å stå der og ta litt tid å ta det siste trinnet. Alle forventer også at du tar det trinnet fordi lagkameraten din har tatt det som barn.

24-åringen hadde sin beste sesong så langt i fjor da han vant sitt første VM. Han vant to individuelle VM -medaljer og et stafettgull i Bokjoka i februar.

Felles problem

En forskningsrapport fra Norges Idrettsforbund (NIF) viser at kvinner er mindre sannsynlig enn gutter å velge idrett. I norsk idrett er kvinner dobbelt så sannsynlige som trenere å forlate mennD.

Hvis du ser på medaljetall blant kvinner ved OL i Tokyo, kan du også se det Tyskland er et av de beste europeiske landene når det gjelder medaljetall Blant kvinner.

Dette er et statlig finansiert land. Det vil si land som betaler sine trenere for å jobbe permanent av politi, toll eller militær.

Sistnevnte mener Ingrid at landemerket Dandrewold er et kryssord.

Hvis du tar utgangspunkt i at det tar en kvinne lang tid å utvikle et høyt nivå, mener hun at du bør få en prognose fra OLTene og forbundet som støtter deg underveis i å ta disse trinnene. Tandrewald påpeker at hvis du mister en landslagsplass eller økonomisk støtte i en alder av 27 år, er det vanskelig å ta det siste trinnet fordi du er for “gammel”.

READ  Død - mannen ble siktet

– Det er kanskje da alle øvelsene du legger inn begynner å lønne seg, sier hun.

Bør norske idrettsutøvere også være statsfinansiert?

– Dette vil sjokkere hele den norske spillmodellen. Men jeg er ikke i tvil om at det kan ha blitt revurdert på nytt. Dette har kommet til diskusjon mange ganger. Som idrettsutøver i Norge vet jeg at sponsing er avhengig av å tjene penger og jobbe for å få økonomisk bistand.

– Det blir klart at du er usikker å leve med. Men for våre konkurrenter i Tyskland blir de ansatt av politiet eller tollvesenet, noe som betyr at de har en følelse av arbeid og sikkerhet. Jeg vet ikke om det er et alternativ å være slik i Norge fordi vi har et spillsystem som fungerer bra. Vi presterer bra i mange kamper. Men dette er fortsatt et kryssord.

– Endring er nødvendig

Heinz Socken er sosiolog og doktorgradskandidat ved Norges idrettshøgskole (NIH). Hun mener at grunnen til at færre kvinner enn menn velger idrettskarriere, er at idretten fremdeles sliter med en tradisjonell kjønnsidentitet.

– Her er noen grunnleggende trinn, tror jeg, som er resultatet. Det er mye om hvordan spillet er bygget for menn og for menn på så mange måter. Det setter også reglene for herre- og damesport, sier han.

Klare nyheter: Hannay Sauck, sosiolog og doktorgradsstudent ved NIH, synes OLT -kvinner bør spørre seg selv mer. Foto: NIH
Slett melding: Hannay Sauck, sosiolog og doktorgradsstudent ved NIH, mener OLT -jenter trenger å høre mer. Foto: NIH
Se også

Han mener videre at en kvinne ikke utnytter sportsressursene godt for å undersøke hvordan idrettslivet hennes er.

– Når får hun orgasme? Hvordan påvirker det menstruasjonsytelsen? Man må ønske å vite om kropp og sjel til kvinner som ser litt annerledes ut fordi vi lever et litt annerledes liv og har forskjellige typer utfordringer.

READ  Varsel om skyting - Personen ble arrestert

– Olympiatoppmøtet bør begynne å ta på alvor erfaringene til kvinner og jenter, og være åpen for kunnskapen vi allerede har om hva som står på spill. Et mellomliggende ekspertpanel som kan komme med forslag til handlinger er en levedyktig vei å gå.

Written By
More from Jakob Leif

– Kommer til det lukkede bordet – VG

SARPSBORG (VG) Lars Bohinen (51) er ny trener for eliteklubben Surfsborg08. Publisert:...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *