Joe Biden, vaksine | Biden & Co. Strekker:

Det hvite hus er frustrert over den republikanske mistanken om vaksine.


Biden-administrasjonen kritiserer republikanerne for å uttrykke skepsis og motstand mot koronavirusvaksinasjonskampanjen.

I flere måneder avsto Det hvite hus, av frykt for å politisere helseproblemer, fra å kritisere republikanske politikere som undervurderte viktigheten av vaksiner eller prøvde å bruke vaksinen mot regjeringen.

Les også: Dårlige nyheter for vaksinekjemper

Men til tross for den omfattende vaksinasjonen, er det et gap mellom republikanske områder med mistanke om vaksine og demokratiske områder med økt infeksjon og høyere vaksinasjonsrate og lavere forekomst.

De mener nå at de sprer feilinformasjon eller frykt for vaksiner som kan skade politikere i Det hvite hus.

Les også: Nektet å bli vaksinert. Så fikk han en sjokkerende nyhet fra klubben

Da White Carolina-guvernør Henry McMaster prøvde å stoppe hus-til-hus-kampanjen for vaksinasjoner denne uken, la ikke talsmann for Det hvite hus, Jen Zaki, fingeren på den.

– Når de ikke gir nøyaktig helseinformasjon, inkludert hvor effektive vaksiner er og hvor ofte de er tilgjengelige på landsbasis, inkludert South Carolina, bidrar de faktisk til den døende befolkningen. Så de må tenke på det, sa han.


Vekstintervall

Selv om 67 prosent av amerikanerne har mottatt minst en dose, er regjeringen mer bekymret for det store geografiske og politiske gapet i vaksinfrekvensen.

I demokratiske Massachusetts og Vermont har over 70 prosent tatt det første skrittet, mens i den andre enden av skalaen har fattige og sterke republikanere Mississippi og Louisiana mindre enn 40 prosent.

Utbrudd ser ut til å bli forverret i Washington og Maine, med stater som Missouri og Arkansas som for øyeblikket rapporterer om økte utbrudd.

READ  Her er dronning Elizabeth tilbake på vakt - V.G.

Les også: Norges kontroversielle utvalg av vaksine kan redde oss fra det britiske nettet

Kansas har nå sett en rask økning i epidemier på tre måneder, spesielt langs grensen til Missouri, noe som har ført til en kraftig økning i deltavariabiliteten. Samtidig er vaksinasjonen treg i begge stater på grunn av utbredt mistanke om vaksine.

Arizona har rapportert en sterk økning på to måneder med 921 nye tilfeller det siste døgnet, mens viruset sprer seg blant de som ikke har blitt vaksinert.

Fjern silkehanskene

Det hvite hus har fjernet silkehanskene sine etter kritikk fra flere republikanske politikere som krever en dør-til-dør-kampanje for å tvinge folk til å vaksinere president Joe Biden.

Les også: – Familie til Donald Trump

– Nå må vi hjelpe de som ikke er vaksinert, de må gå dør til dør, ofte fra nabolaget for å vaksinere seg, sa presidenten tirsdag.

Men mange republikanere protesterte og sa at de i partiet ønsket en minimalistisk stat.

Forby å banke på døren

– Ledelsen til Biden banker på døren for å se om du har blitt vaksinert. Hva blir det neste? Bank hvis du har et våpen? Ohio Kongressmedlem Jim Jordan tvitret.

McMaster ba helsepersonellene om å forby dør-til-dør-kampanjen, og sendte et brev til Arizona justisminister, Mark Brnovich Biden, og fordømte strategien.

Sen. Mens Det hvite hus påpeker at denne kritikken ikke gjelder for alle republikanere, inkludert Mitch McConnell og guvernører i Arkansas og Ohio, har hjemmebankekampanjen for et slikt hjem gått langt.

– Landet svikter

Men Corona-koordinator Jeff Giants i Det hvite hus har gjort det klart at de som sprer falsk informasjon ikke klarer å redde landet, landets leger og liv, og avslutte epidemien.

READ  - Tar sterk avstand - VG

Les også: Denne Trump-kritikken er veldig uvanlig og har aldri blitt offentliggjort: – Den er veldig dårlig

Sackie insisterte på at det ikke var statsansatte som vanligvis banket på dører, men lokale frivillige, inkludert prester.

Han påpekte at denne strategien har bidratt til økningen i vaksinasjon mange steder, inkludert 3,9 prosent vaksinasjon i juni i Alabama og 4,4 prosent økning i vaksinering i Florida.

Written By
More from Jakob Leif

– Det knuste hjertet mitt – VG

Familiekvinner: Michael Obama (til venstre) og hertuginne Megan. Foto: AFP og AP...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *