Johann Coxstod mister Johan – på grunn av dårlig helse

Siden 2003 har Christian Bashe deltatt sammen med Johann Coxstat i TV2s Tour de France-sendinger.

Sammen har de to gitt uforglemmelige øyeblikk og avslørt mange av de beste norske sportslige prestasjonene.

TV2s spillredaktør, Waggard Johnson Hagen, på tirsdag, Bekreft andeplaten Johann Coxstodt vil ikke være med på TV2s Tour de France-sending i sommer.

– Det er vårt ønske og håp å ha Johann i en hovedrolle også i årets Tour de France-studio. Dessverre for oss og publikum virker det vanskelig akkurat nå, Johnson Hagen skrev en SMS til DocLadette.

Årsaken til at han ikke ble sett på skjermen var fordi han var sykemeldt, så Kaukasus selv kunne fortelle Doclad at han ikke var i god form til å jobbe.

Spesiell: Christian Bashe på TV2 synes det ville være flott, å ikke kommentere med Johann Coxstat. Foto: Torborn Peterson / TV2
Spesiell: Christian Bashe på TV2 synes dette er spesielt og bør ikke kommentere med Johann Coxstat. Foto: Torborn Peterson / TV2
Se også

Christian Bashe, en fast alliert av Johann Coxstat i 18 år, synes det ville være rart å ikke kommentere med Coxstat Sr.

– Det blir annerledes. Vi har innarbeidet både vaner og skikker vi har jobbet med, så det er klart at dette vil være en stor utfordring, sier Bashe til DoC.

Han sier at han snakket med Cox’s Bazar etter onsdag og beskrev det som en “sentimental” telefonsamtale.

– Jeg kommer til å miste Johan, men dette har ingenting å gjøre med at Mates kommer inn. Johanne sier det handler om å stoppe helsen, nok er nok.

Men mens 78-åringen ikke har blitt en del av sendingen, er Apple ikke langt fra bagasjerommet.

Son Mates kommer som erstatning for cocktailen. Den tidligere profesjonelle syklisten har jobbet for TV2 i 13 år, som han sier ikke er begrenset til Tour de France og den klassiske Paris-Rupex.

READ  "The Cryptoman" - Ingen nye prøvelser:

– Tour de France blir en ny og bedre opplevelse. Jeg har jobbet med DDF hvert år og vil endelig kommentere igjen. Jeg gleder meg, sier Kaukasus Doc Platt.

Svar: Mats Coxstod blir kommentator med Christian Bashe i år. Foto: Espen Chloe, TV2
Alternativ: Mates Coxstodt blir kommentator med Christian Bashe i år. Foto: Espen Chloe, TV2
Se også

– Pionerarbeid

Der Bashe for det meste var besatt av selve sykkelkommentaren, tok Kaukasus sr publikum på en reise inn i fransk historie.

Med imponerende kunnskap og forberedelse har Kaukasus tatt kommentarer til et helt nytt nivå. Det er i det minste Cox’s Bazar Jr.s mening.

– “Mønster” har gjort en utrolig jobb i den rollen. Jeg tror han skapte noe nytt og utvidet sportskommentatorens perspektiv ved å produsere akkurat det han gjorde.

– Han gjorde virkelig pionerarbeid, tror jeg. Han tok et utrolig ansvar i den rollen og jobbet veldig hardt. Jeg er så glad for at folk setter pris på det. Folk vil savne det, fortsetter Coxstod.

– Har du presset til å levere som Johann gjorde i mange år?

– Jeg har en idé om at alle vil forstå hvorfor karakterendringen skjedde. Faren har fylt 78 år og har hatt store helseproblemer det siste året. Så i så måte er det ikke noe alternativ å bli med ham i år.

“UFF”: Det er Tour de France-tid, noe som betyr at du kan se stygge blåmerker og fall på skjermen. Video: NTB ScanPix / imTim_Declercq
Se også

100 A4-sider

Når det gjelder å kommentere 21 etappesykling eller 3.414,4 kilometer hvis du foretrekker det, blir det klart at det er viktig å legge til rette nøye. Cogestad Sr. er kjent for å ha et gal arkiv i kjelleren i Wickersand der han bor.

Matter vil ikke bruke den.

– Jeg har ikke det rike arkivet som faren bruker. Jeg brukte ikke arkivet hans fordi jeg ikke kunne forstå noe av det fordi det er så mange nøkkelord. Jeg må lage mitt eget, sier han.

READ  Det blir også "Barney" - VG.

– Hvor tidlig begynner arbeidet med å forberede seg til Tour de France?

Det arbeidet er kontinuerlig. Jeg er veldig bekymret for at jeg ikke vil plukke noen kaptein, så jeg begynte allerede å jobbe i januar, sier han.

Kommentatoren sier også at siden årets kurs var kjent, har han onanert med arrangøren for å få mest mulig informasjon.

– Jeg har 100 A4-sider, de har bare hint om ruten, avslutter han.

Tour de France vises på TV2 fra og med neste lørdag.

Written By
More from Jakob Leif

Neymar – Overraskende detaljer lekket

Fra en veldig ung alder ble Neymar spådd å bli en av...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *