John Nicholson går av som visestatsguvernør – mottar ikke fornyet sikkerhetsklarering

Saken blir oppdatert!

John Nicholson har vært visestatsmann siden 2014.

– Sivilklareringskommisjonen forteller meg årsaken til at jeg ikke fikk den fornyede sikkerhetsklareringen Min kone er kinesisk statsborger Jeg bor i Kina, hvor jeg støtter henne økonomisk. Samtidig sier de at det ikke er mine omstendigheter personlig som reiser tvil om min sikkerhetskompatibilitet, men at den ikke veier nok. John Nicholson sier i en pressemelding fra Norges Bank at jeg må ta konsekvensene nå.

Nicholson hevder å ha giftet seg med sin kinesiske kone i 2010. Med andre ord, til nå har det ikke vært et tema for norske sikkerhetstjenestemenn at kona er fra Kina. Han ble nylig utnevnt til nestleder fra april i år til desember 2023. På den tiden flyttet Nicholason sitt ansvar fra pengepolitikken til ansvaret for petroleumsfinansiering.

Ved å fungere som nestleder har Nicholason vært den første viseformannen i styret i Norges Bank og den andre visepresidenten for pengepolitisk komité.

Med konflikten om utnevnelsen av oljefondssjef Nicolai Tanzen begynte Nicolason en karriere i en ny jobb som nå må gå brått.

Forespørsel fra Norges Bank

– John Nicholason oppfordret i dag Finansdepartementet til umiddelbart å trekke seg fra stillingen som visestatsmann for ikke å oppnå fornyet sikkerhetsklarering fra Civil Clearance Authority, skriver Norges Bank i en pressemelding.

– Normes Bank har bedt om sikkerhetsklarering, og vi har tatt en avgjørelse som han ikke vil motta, sa Goodmond Jolstad DN, direktør for Civil Licensing Authority.

Jolstadt sier at han ikke kan kommentere i detalj om enkeltsaker.

READ  Jonas Alaska, Maria Mena og Darkthron - VG

Torsdag kom BST (Police Security Service) med en ny rapport Kineserne Russiske etterretningspioner på norsk oljefelt. BST frykter at etterretning på sitt verste kan brukes til å utføre sabotasje mot oljeindustrien.

Det var mye Kortsiktige alternativer I sitt arbeid som assisterende guvernør i Norges Bank. John Nicholson overtok etter Egl Matson, som har sittet siden april 2016. Matson dro også før slutten av sin periode, men av familieårsaker.(Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi liker å dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen type applikasjon kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

Oslo: Nordens største barnehage stenger

Margarine Stoffbarnehage Skrevet i en e-post til foreldre og ansatte ved barnehagen...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *