Johnson – Hei tror han er tilbake

– Jeg føler at regjeringen er tilbake, og det er jeg veldig glad for. Totalt sett synes jeg det er gøy!

Conwick Grotland sier til Docladet dette, som er etter onsdag Det er klart at det er stilt strenge krav til Johnson-vaksinen Den normale vaksinen gis utenfor planen. Han er immunolog og leder av forskerteamet ved Institutt for immunologi ved Universitetet i Stor-Oslo.

Hun var også medlem Worland Committee, et ekspertpanel utnevnt av regjeringen De som vurderte vaksiner fra Johnson og AstraZeneca, også kjent som virale vektorvaksiner.

Worland-teamet var delt på spørsmålet om hvilke kriterier som skulle være grunnlaget for frivillig vaksinasjon med Johnsons vaksine.

Flertallet mente at det kun i unntakstilfeller ville være rimelig å gi vektorvaksiner som et valgfritt alternativ. Minoriteter mente at de, basert på individets evaluering, burde få høyere doser basert på medisinene de foretrekker.

– Statsminister Erna Solberg (H) fortalte en pressekonferanse 12. mai at regjeringen håper at den enkelte etter god informasjon og veiledning vil kunne vurdere om han eller hun vil ta risikoen ved å bruke vaksinen, og dermed støtte minoriteter i gruppen.

Høye avviser

Helse- og omsorgstjenesteminister Bent Hai (H) kunngjorde onsdag at kriteriene satt av Helsedirektoratet ville være grunnlaget for hvem som kan motta Johnson-vaksinen. Fra 15. juni vil du kunne bestille avtaler med private leger, vaksinasjonsklinikker og noen fastleger som gir vaksinasjon.

– Greatland sier dette faktisk er høyt, i tråd med flertallets anslag om at vaksinen bare kan åpnes i unntakstilfeller.

Hai avviser at regjeringen har snudd på hodet.

– Jeg er ikke enig i det, fordi vi på alle måter har sagt at det skal gis i henhold til kriteriene som er fastsatt av direktoratet. Men han har rett i å si at kriteriene profesjonelt anbefalt av direktoratet er strengere enn jeg trodde da vi gikk for denne løsningen, sa han til DocLead etter en pressekonferanse onsdag.

Regjeringen har imidlertid valgt å ikke gjennomgå kriteriene som direktoratet foreslår og basert på dem, forklarer han.

– Dette betyr at løsningen er nærmere hva hans visjon er i gruppen. Noen vil hevde at vi mente at det burde være en rett å få denne vaksinen uavhengig av den enkelte pasienten. Det bør ikke være noen kriterier, og legen bør være forpliktet til å gi denne vaksinen til pasienten. Det var aldri vårt syn. Men vi ble fortalt at pasientens visjon skulle vektlegges, noe som også er en del av kriteriet.

– Dobbel kommunikasjon

Crutland er imidlertid ikke helt for regjeringens avgjørelse

– Jeg føler at dette er et veldig lite dobbeltforhold, der det i noen tilfeller planlegges personlige vurderinger i samråd med legen. Jeg frykter at grensene her kan være litt uklare, sier han.

Dette er det siste punktet i listen over omstendigheter der Helsedirektoratet mener at en vaksine som bekymrer Kretland kan være hensiktsmessig:

I tillegg kan det være tilfeller der legen anser fordelene for den enkelte som større enn risikoen, basert på en spesifikk medisinsk faglig vurdering, en omfattende vurdering og kunnskap om personens levekår. Det bør være basert på den enkeltes levekår. “

READ  Cian, traman | Forsterker atmosfære under Cyan-demonstrasjonen i Dramon

Vage forventninger

Greatland frykter at disse begrepene kan være utenfor den personlige legens skjønn – og kan vurderes annerledes av leger.

– Jeg føler de andre forholdene er helt klare og i tråd med flertallet. Det er faktisk klart at det kan være grunner til å rettferdiggjøre å ta en høyere risiko enn det som ellers er akseptabelt. Han sier det er i tråd med holdningen til flertallet, og legger til:

– Det siste tror jeg imidlertid kan være åpent for forklaring, og jeg er litt bekymret for at det kan skape vage forventninger hos noen pasienter.

Tydelige råd

Douglas har levert rapporter fra Greatlands til Helsedirektoratet. De viser gjennom sin presseavdeling Oppdatert informasjon og råd om Johnson Vaccine på nettstedet.

Grutland har klare råd til de som ønsker å få Jansen-vaksinen og oppfylle kravene fra Helsedirektoratet:

– Jeg foreslår at du snakker med legen din og spør om det er grunnlag for å overføre til prioritetsgruppen i det normale vaksinasjonsprogrammet. Hvis du har gode grunner til å ta Johnson-vaksinen som en god risikovurdering, kan du ikke forestille deg at det kan være gode grunner til at du prioriteres innenfor det normale vaksinasjonsprogrammet.

Written By
More from Jakob Leif

Coronavirus: – Svensk ekspert innrømmer feil

Norge og Sverige har valgt to forskjellige strategier for å bekjempe koronaepidemien....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *