Johnson Vaccine – NRK Urix – Mulig problem med utenlandske nyheter og dokumentarer

Denne artikkelen er mer enn en måned gammel og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronar hjertesykdom.

Hold deg oppdatert Oversikt over NRK, Eller av FHIs Netsider.

I USA er det funnet noen få tilfeller av trombose blant de som er vaksinert mot Johnson. Denne vaksinen var tidligere kjent som Johnson & Johnson-vaksinen. Tilfeller av trombose er assosiert med den astrogene vaksinen.

Totalt fire saker er identifisert. Tre av dem var tidligere ukjente, mens en skjedde under testingen av vaksinen i tredje fase. En av vaksinatørene døde.

Så European Pharmaceuticals Association (EMA) har satt opp det de kaller et signalfall, En etterforskning, i forbindelse med Johnson-vaksinen.

Vaksinen er godkjent for bruk i Europa og er planlagt brukt om noen få uker.

Pressekonferanse på FHI

Steiner Matson, medisinsk direktør i Statens legemiddelverk, mener det er viktig for EMA å se nøye på alle mulige komplikasjoner knyttet til vaksiner.

Foto: Steen Lisberg Solam / NDP

Ikke løst

– Steiner Matson, medisinsk direktør i Statens legemiddelverk, sier alle bivirkninger er inkludert i hvordan vaksiner brukes i Norge.

Han mener det er nødvendig å påpeke at disse er svært sjeldne, og bare bivirkningene av Johnson-vaksinen.

– Det er ennå ikke bekreftet om disse tilfellene har noe med Johnson-vaksinen å gjøre, sier Mattson.

Khair Bookholm og F.H.I.

Khair Bukolm, direktør for infeksjonskontroll, mener forsvinningen av Johnson-vaksinen er av største betydning for grupper med høy risiko for å få akutt COV-19.

Foto: Derje Peterson / NDP

Forårsaker store konsekvenser

Det er ennå ikke bestemt om astrogenvaksinen vil bli inkludert i det norske programmet igjen. Legemidler fra AstraZeneca er inkludert i den fulle immuniseringsplanen publisert av Folkehelseinstituttet.

I det programmet er Johnson-vaksinen også i høy etterspørsel. Dette er veldig viktig for prosjektet fordi det gis i en enkelt dose og vil involvere flere ledsagere på forsommeren.

– Hvis både Astrogeneca- og Johnson-vaksiner fjernes fra vaksineprogrammet, vil alle over 18 år være 9 til 13 uker for sent for å bli vaksinert, sier Khair Bukolm, direktør for infeksjonskontroll ved National Institutes of Health.

I følge planen vil den virkelig store Johnson-vaksinen ikke komme før i juni. Så det er rettet mot eksisterende grupper.

Bukolm hevder derfor at mangelen på Jansen-vaksinen er av mindre betydning for risikogrupper.

Virusvektor

AstraZeneca og Jansen vaksiner er basert på samme teknologi. De kalles virusvektorvaksiner. Dette betyr at de bruker et kaldt virus kalt adenovirus for å gi genetisk informasjon til muskelcellene i kroppen din.

Celler bruker denne informasjonen til å lage kopier av koronavirus-tips i nærheten. Immunsystemet gjenkjenner disse tipsene og setter i gang vaksinasjonsprosessen.

Hvis reaksjonen knyttet til AstraZeneca-vaksinen er forårsaket av et virus, åpner det for at alle andre vaksiner basert på samme teknologi har dette problemet.

I så fall, i tillegg til Jansen-vaksinen, gjelder dette også den russiske Sputnik V.

Flere dødsfall i Russland

EMA bekrefter nå De har mottatt informasjon om alvorlige komplikasjoner som kan oppstå med Sputnik-vaksinen. Mange av de vaksinerte har mistet livet. Dette er informasjon de ikke mottok gjennom offisielle russiske kanaler, men fra en varsleren.

Mange tidligere ukjente bivirkningsrapporter har nå blitt lekket på nettet. Det skriver Legg merke til EU.

Sputnik-vaksinen blir evaluert av EMA for bruk i Europa.

Akutte komplikasjoner dekker et bredt spekter, og ingenting er beskrevet som direkte kan knytte dem til de samme alvorlige bivirkningene som ble funnet med AstraZeneca-vaksinen.

READ  Ny flammebeskyttelse vil hindre Venezia i å synke til sjøs - NRK Urix - Foreign News & Documentaries
Written By
More from Jakob Leif

STORBRITANNIA: – – Åpner utsettelser

I løpet av en uke planla Storbritannia å fjerne alle restriksjoner som...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *