Johnstrad Chundby om problemer med ryggsmerter: –

Under sesongstarten på Pitostelene i november var Johns Road sine problemer klare. Etter en skuffende 40. plass og en 15 km pause, var verdensmesteren langt under.

– Det er som å få kniver i ryggen, det er ikke bra, sa Chundby Doppler I pressesonen.

– Betyr dette at du ikke bare må vurdere sesongen, men også fremtiden som skiløper?

– Hvis dette ikke fungerer, må jeg. Dette er i bakhodet mitt. Jeg må bruke tiden, sa Chundby den gangen.

Lørdag viser NRK «sundby-modus dokumentarserien Verdon-dokumentet. Der tilbyr 36-åringen et unikt blikk på veien til verdensmesterskapet i Oberstorf. Sundbi kvalifiserte seg til 15 km som verdensmester, men har hatt godt av det han har gjort hittil denne sesongen.

– Vi er ikke redd for at Martin vil være fysisk i form nok, teknisk i stand og i stand til å plukke opp gull til vinteren, men nå har vi et problem, og det er ryggen hans, sier lillebror og trener Sondre Chundbi.

Streve: Martin Johnson er forvirret over at Chundi går tilbake på høyre hengsel før verdensmesterskapet.
Se også

– Du er forvirret

Ifølge Johnsroot Chundbi går de fleste øvelser bra, men låser seg tilbake i konkurransesituasjoner.

– Dette er første gang i livet mitt jeg har et fysisk problem som jeg ikke kan ignorere fordi jeg har en tendens til å ignorere fysiske problemer. Men denne gangen holder ryggen meg utenfor. Jeg vil ikke opptre når det kommer. Johnstrad Chundby sier at jeg kommer til å bli helt lammet.

Senioren har prøvd å komme til bunns i problemene i lang tid, men når verdensmesterskapet nærmer seg, har han fortsatt ikke noe svar.

– Det er ikke mange som ikke vet noe om ryggen vi ikke har. Jeg har vært forvirret i et år. Jeg vet ikke hvordan jeg skal komme meg ut av situasjonen, forklarer han i dokumentaren.

READ  OL-drøm knust for Johanneson - reiser hjem - VG

Chandpi har vunnet verdensmesterskapet tre ganger totalt og har vunnet 14 medaljer i OL og verdensmesterskapet. GJWest vant individuelt gull på 15 km Classic på verdensmesterskapet i Seifield for to år siden.

Likevel er han ikke mett, og ved 36 år vil han bli litt lenger.

Selvkritikk for selvkjøring

Hvordan Chundbi trente på det norske langrennslandslaget forårsaket en revolusjon i sin tid. Før VM på Holmenkollen i 2011 begynte han med et treningsløp som aldri hadde vært sett før i norsk langrenn.

Treningsregimet på 1100 treningstimer per år førte til en hektisk suksess for Rhea-raceren, men det koster det.

– To faktorer i fare for å trene så mye. Det er en voldsom strøm i kroppen. Et løp som har gjort det bedre med 800 timer enn 1000-1100 timer i året, men det er problemer, skader og komplikasjoner i måten du kan ta hensyn til disse timene, eller du kan ikke ta dem i betraktning, forklarer Chundby.

– Hvis du ikke tar hensyn som jeg gjorde, vil skadene være litt mer betydningsfulle enn de var. Så det er intelligensen rundt problemet jeg ikke er så god på, sier 36-åringen med selvkritikk.

Johns Road vil delta på 30 km Classic søndag under norgescupen i Ligna.

Dokumentaren “Sandby Against the World” sendes på NRK1 og NRK TV lørdag 9. januar klokken 21.20.

Written By
More from Jakob Leif

Elon Musk antyder bitcoin-dumping på Twitter – Bitcoin faller til 42 500 dollar

Artikkelen fortsetter under annonsen Elon Musk, administrerende direktør, grunnlegger og milliardær av...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *