Jul – VG

Pressekonferanse: Hen Opton (Ap) ordfører i Nordre Folo kommune fra en pressekonferanse i helgen. Foto: Josephine Ytre-Eat Jorstadt

Til dags dato er åtte nye tilfeller av det britisk-muterte koronaviruset rapportert i NordeFollow. Dette tallet kan øke tidligere når flere testresultater kommer ut. Ordføreren føler fortsatt at de har kontroll over eksplosjonen.

Publisert:

Testing, isolasjon, infeksjonsdeteksjon og isolasjon. Dette er stikkordene som Hayne Opton (Labour) bruker når han forklarer hvorfor han mener kommunen har kontroll over utbruddet, som inkluderer det britisk-muterte koronaviruset.

Kommunene sa søndag at 74 personer hadde testet positive for korona etter utbruddet i Nordre. Av disse ble 17 diagnostisert med det britiske mutasjonsviruset.

I dag forventer de svar på 250 til 300 nye analytiske prøver av positive tester. Forventningen er at mange av disse vil vise at det er testet positivt for det muterte viruset. Likevel sier ordfører Hane Opton begge deler TV2 Og VG, som føler de har kontroll over eksplosjonen ved Langus bo- og servicesenter.

– Det er fordi vi følger TISK-politikken. Dvs testing, sikkerhetskopiering, overvåking og isolasjon. 11 nye saker oppdaget i går Longus er et bolig- og servicesenter og knyttet til utbruddet Der borte. Det er 11 personer som allerede har blitt isolert, og Opton V.G.

Åtte nye saker

Etter halvannen time mottok kommunen 120 svar i en pressemelding fra 250-300 prøver sendt til analyse til FHI. Den britiske varianten av åtte av disse virusene er bekreftet.

– Syv saker er direkte knyttet til Lancashire Life and Service Center og Dassaultian Kindergarten. Det vil ta mer arbeid å spore det siste tilfellet av muterte virus, skriver de i pressemeldingen.

READ  Søndag en ny frist for Brexit-samtaler - NRK Urix - Foreign News and Documentaries

Kommuneoverlege Kerstin Johnson Myrwald mener tallet ikke er så ille.

– Jeg liker positivt at mange av prøvene som var til analyse i FHI ikke var muterte virus. Alt av den britiske varianten (British variant journ.anm.) Er absolutt alvorlig, men Myrwald sier at vi kan være i fare for at det er flere britiske tilfeller i disse modellene.

Med åtte nye tilfeller har kommunen nå opptil 25 av de totale tilfellene av det muterte viruset. Antallet vil sannsynligvis stige ettersom det forventes flere testresultater på kort sikt.

Les mer

Virus bryter ut i Nortre Fallow: ber folk om ikke å forlate kommunen

Romjulan

På en pressekonferanse klokka 12.00 sier ordføreren at han synes de gjorde en god jobb med å diagnostisere infeksjonen.

– Kommunen håper å forhindre spredning av infeksjonen, sa ordfører Opton til en pressekonferanse.

Ordføreren sier at mutasjonsviruset kom til et sykehjem i Lancashire denne julen. Han håper at etter å ha bekreftet i helgen at de to beboerne på sykehjemmet som døde av koronaviruset var av britisk avstamning, kunne de være sikre på det.

– Johnson Myrwald sier vi diskuterte infeksjonssituasjonen på Lancashire Life and Service Center før jul, som vi nå vet ikke hører hjemme i den britiske varianten.

Kommunen sier de mener den britiske varianten mellom 1. juledag og nyttårsaften er kommet til sykehjemmet. 26. desember åpnet de etter at julehelg besøkende lukket det.

Må ta en ny test

Mange tilfeller av det britiske mutasjonsviruset har kommet tilbake til en viss grad over tid.

– Dette betyr at noen innbyggere vil bli kontaktet for en ny test, selv om de er isolerte, forklarer ordføreren.

READ  Krise mellom Russland og Tsjekkia Ukraina - NRK Urix - på utenlandske nyheter og dokumentarer

Infectious Disease Tracking Team jobber deretter for å avgjøre hvem som er de nærmeste kontaktene til de som er diagnostisert med engelsk mutasjon. Kommunetilsynet sier disse snart vil bli kontaktet.

– Dette er en del av undersøkelsen. Jeg vil påpeke at disse individene har fullført sin isolasjon, har vært sunne i alle henseender, og trenger å ta en ny test som en del av undersøkelsen, sier han.

Advarer Nuxstad

Assisterende helsedirektør Espen R. Nuxstad avslører overfor VG at kommunen føler de har kontroll over eksplosjonen, men kommer samtidig med en advarsel.

– De tror de har kontroll slik at nye infeksjonstilfeller ikke går igjen. Dette er bra. Men vi vet fortsatt ikke hvor mye det spredte seg til forskjellige kommuner. For eksempel er det noen utbrudd i Oslo akkurat nå som prøver å kartlegge, sier Nuxstad Avslører at det muterte viruset kan håndteres hvis man tar de nødvendige trinnene.

Krevende

Kommunen og ordføreren har stilt krav de siste dagene. Derfor er han takknemlig for å ha fått en god innsats fra både ansatte, beboere og næringsliv angående eksplosjonen. Svært strenge restriksjoner i hele hovedstadsområdet.

– Jeg føler mye respekt og ydmykhet for alle de som har gjort en god jobb som vi alle er i dag i denne flotte kommunen. Vi har tross alt liten infeksjon, sier han og sier:

– Jeg forstår at det krever av alle. Opplæring for barn og unge Formannskapet åpnet torsdag. Vi gjorde dette basert på antakelsene som da var kjent. Så går det noen timer, og da er situasjonen en helt annen. Den forteller om hvor alvorlig man vurderer dette muterte viruset i forhold til smittespredning, avslutter Arbeidsordfører.

Ingen ytterligere vaksiner ble oppnådd

Ordfører Hayne Opton sa søndag at han håper utbruddet vil føre til at kommunen prioriterer vaksinasjonsbaserte innbyggere. Likevel har FHI uttalt at de ikke har noen planer om å endre vaksinestrategien.

Opton sa at han ikke hørte noe fra FHI annet enn det han så i media.

“Vi har kapasitet til å vaksinere flere, så vi vil ha flere vaksiner,” sa han til en pressekonferanse og sa at han ville motta 500 vaksiner neste uke.

Espen Naxstad sa til Vijay mandag morgen at dette var en vanskelig sak.

– Utfordringen her er, man vet aldri hvor infeksjonen er. Det kan fortsatt være i Nortre-følgen, det kan være i nabokommunene. Hvis du kan definere et område der infeksjonen kan spre seg, er det fornuftig å vaksinere mot ringorm, som betyr å vaksinere mennesker som kommer i kontakt med smittede, sier Nuxstad.

Les mer

Ny låsing i Oslo-regionen – drastiske tiltak siden mars

Av de 10 kommunene som er berørt av aktivitetene etter Nortre Follow-utbruddet, er det nesten en million mennesker, og hvis du legger til de 15 ytterligere nabokommunene der tiltakene ble innført, er det omtrent 1,5 millioner mennesker.

– Det ville være en fin ring å bli mer vaksinert, vi har ikke mange vaksiner. Men jeg tror dette er noe å se etter i fremtiden. Hvis du bruker vaksiner for alvorlig å forhindre denne typen utbrudd, sier Naxstad at dette er noe du bør prøve å vurdere.

Written By
More from Jakob Leif

Utbrudd forventet i Oslo – VG

I følge helserådmann Robert Stein (Ap) i Oslo er den plutselige økningen...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *