– Juridisk grått område

På den siste dagen var det stor usikkerhet om hva som ville skje i søndagens internasjonale kamp mellom Norge og Romania.

Bakgrunn: Omar Elaptelloy, 28, ble isolert fredag ​​etter en positiv koronatest.

Fotballandslaget dro til Cartermoine lørdag morgen, men ble stoppet og dro tilbake til Blair Hotel. Der ventet de på en endelig melding.

Må være: Opphold for det norske landslaget på Hotel Hotel Store. Lørdag kveld var det lite tegn på reise. Foto: Dor Ulric Broadland
Må være: Det norske landslaget er bosatt på Tone Hotel Store. Lørdag kveld var det lite tegn på reise. Foto: Dor Ulric Broadland
Se også

Cheer ghee

Nå sier helseminister Bent Hai at han ikke har lov til å forlate landslaget. Den N.R.K. Den første som nevnte saken.

– Blir fotballforbundet i Romania i morgen?

– Dette er den beste fotballen. Det vi har sagt er at kamp i Romania og Østerrike er ulovlig i Norge, og Hi Doc sier til Plate at reiseruten er et legitimt gråområde.

Reiseplanen viser til Høie Brev sendt av NFF lørdag morgen, Hvor de kom med den reviderte reiseruten.

– Jeg svarte muntlig på brevet til både sportspresidenten og fotballpresidenten. Hvis de reiser, tar de ikke det viktigste skrittet vi har i kampen mot smitte, dvs. at nærkontakter med ofre bør isoleres. Hvis de reiser, vil de undervurdere dette, forklarer Hi til Docladet.

Nei: Helse- og omsorgsminister Bent Hai. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SIER NEI: Minister for helse- og omsorgstjenester Bent Hai. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Se også

Lørdag kveld snakket Hi med TV2. Der sto han bak Helsedirektoratet, noe som betydde at morgendagens løsning tilsynelatende ville stoppe.

Hai påpeker at fotball allerede har et omfattende unntak fra reglene, nettopp fordi de tror de kan holde infeksjonen fra laget.

– Nå ser vi at de ikke lyktes med det, sier Hei.

Flotte effekter

NFF på sin side sa at de ville tolke reglene annerledes, og sendte et brev på lørdag der de tok opp nye tiltak. Den bønnen ble ikke hørt, men lørdag kveld sa toppfotballsjef Liz Clavenes til Doxrevian at NFF fortsatt vurderte å dra til Romania:

READ  - Du vil savne dypt - NRK Urix - Utenlandske nyheter og dokumentarer

– Vi vil ikke bryte norsk lov. Jeg kunne ikke avklare om flyet ville gå. Du kan jobbe med isolasjon. Hvis vi kan unngå nærkontakt mens vi reiser, er vi inne. Vi håper de ikke trenger å endre vilkårene. Hei sa det var et grått område. Ingen tenker på det, og Clavenus sier at en lukket gruppe bør reise uten nærkontakt Doxreven.

Ikke gi: Liz Clavenes. Foto: Hans Arne Wetlock. / Doppleted
Ikke gitt: Lise Claveness. Foto: Hans Arne Wetlock. / Doppleted
Se også

Tidligere i dag sa NFF at det ville ha stor innvirkning på det norske fotballandslagets verdensmestersjanser:

– I fire år har vi jobbet veldig hardt for å forbedre sjansene våre for å kvalifisere oss til mesterskapet og har avansert mer enn 40 plasser på FIFA-rangeringen. Vi kan gå opp til gruppe A i Nations League og møte det beste laget i Europa, og vi kan plassere oss blant de 20 beste landene i Europa som tilbyr den nest beste såposisjonen før VM-kvalifiseringen. Ikke å spille i internasjonale kamper mot Romania og Østerrike vil raskt knuse våre sportslige ambisjoner på kort og lang sikt.

Written By
More from Jakob Leif

Hun overlevde to verdenskrig, den spanske influensa og koronaepidemien

Norges eldste: Kutrun Nimon, innfødt i Osan, er 110 år gammel. Bildet...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *