Kan være Bidens drøm

Mot alle odds vant da demokratene flertall i senatet Begge kandidatene vant gjenvalget i Georgia.

Dette er en stor fordel for president Joe Biden. Men en mann kan sette pinner på hjul for ham.

– Bidens utfordring er at han vil samle en stor allianse med demokratene, sier Eric Luke Duckbladet, en amerikansk ekspert og rådgiver i Cvita.

Biten presses av to kanter. Både ekstreme progressive demokrater som Alexandria Ocasio-Cortes og Bernie Sanders og konservative demokrater som Joe Munchin.

– Mange snakker om ham som den viktigste senatoren. Hvis han er enig med republikanerne, kan han markere slutten, sier Luke.

Forente stater: President Joe Biden svarte hardt på et reporterspørsmål i salen.

Se også

Konservativ

Senatet har stor makt over utnevnelsen av dommere, ministre og utenrikspolitikk. Etter at demokratene vant senatvalget i Georgia, har senatet et forhold på 50/50 mellom demokrater og republikanere.

Hvis det er en balanse, er det opp til visepresident Kamala Harris å avgjøre.

Men West Virginia-senator Joe Munch har flørtet med ideen om å stemme mot sitt eget parti.

Ann Twitter Og vice versa Washington-velger Han hevdet at han ikke var lojal mot demokratene hvis han gikk imot saker som var viktige for ham.

Munch var en av dem som ikke var for Høyesterett mot Donald Trump, og han motarbeidet også deler av president Barack Obamas helsereform.

Siden han var den eneste demokraten som hyllet Trumps tale til kongressen i februar 2019, har Manz tidligere vakt oppmerksomhet.

Globes: Joe Munch applauderer når Donald Trump taler til kongressen i 2019. Dette var reaksjonen fra Alexandria Ocacio-Cortez. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NDP
Clopper: Joe Munch roste da Donald Trump talte til kongressen i 2019. Dermed reagerte Alexandria Ocacio-Cortes. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NDP
Se også

Samtidig, når det gjelder budsjett og lov, må man ha et flertall på 60 senatorer. Det har blitt diskutert om demokrater i Senatet nå vil stemme for å styrte regimet, men Munchin har allerede kunngjort at han ikke vil støtte en slik plan.

Samle festen

Demokrater er bredere internt enn republikanere. Alle norske parlamentariske partier, med unntak av Frp, søkte partiet. For å få innflytelse i politikken, må Biden samle alle disse rare stemmer.

Republikanere og tidligere majoritetsleder Mitch McConnell kunne ha nytte av dette. Spesielt hvis de får Joe Mancini med på laget.

– Det blir en dragkamp, ​​og McConnell kjenner dette spillet, sier Luke.

Disse problemene er viktige, mener den amerikanske eksperten:

  • Klimapakke «Green New Deal. Dette er viktig for Alexandria Occasio-Cortez, hvor det vil bli en diskusjon om økonomi. Luke mener dette er et drag på å fylle pakken med innhold.
  • Sykeforsikring. Det var en stor debatt i primærvalget, der Biden Obama kom med forsvaret. Samtidig er en god del demokrater i retning av Sanders ‘alternativ – en skandinavisk modell.
  • En av de første tingene Biden gjorde var å trekke tilbake tillatelsen til å installere oljeledningen Keaton XL. Dette har generert reaksjoner.
Rød: Alexandria Ocazio-Cordes sier at han frykter at han vil bli drept av en pøbel som angrep Kongressen i USA. Foto: oc aoc / Instagram.

Se også

– En slags borgerkrig

Joe Biden fanger det dypt splittede USA og et land i krise. Mer enn 400 000 mennesker har dødd av sykdommen Govt-19, og den nye presidenten har allerede kommet med en handlingsplan for å håndtere viruset.

– Etter Trump og den stigende fraksjonen, vil det være lett for Biden å samarbeide med republikanerne?

– Ja, men det kommer an på hvilke republikanere. De er nå i en slags borgerkrig – med Trump-støttespillere mot Trump-motstandere, hvis effekt er noe uklar.

Dette kan også skje, påpeker Luke:

– Vi så under Obama at republikanerne er flinke til å forene seg Imot Noe. Biden får denne rollen, og de bruker ham til å skjule uenighet mot Trump. I stedet går de mot Biden.

READ  - Det var et sjokk - VG
Written By
More from Jakob Leif

Meteorkrasj lokalt – VG

Et smell, etterfulgt av et lysglimt, slo steinen fra det indre rommet....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *