Kim Yoo Jongs søster advarer: – advarer oss:

I en ny uttalelse slår Kim Jong-uns mektige lillesøster, Kim Yoo-jong, ned på USAs president Joe Biden og hans administrasjon.

– Vi benytter anledningen til å advare den nye amerikanske administrasjonen om at den prøver hardt å skape lukten av skudd i vårt land. Hvis de vil sove fredelig de neste fire årene, bør de ikke stinke i utgangspunktet, sa det statlige nyhetsbyrået KNCA.

Det skriver Reuters.

Sterk advarsel

Advarselen kommer etter at USAs utenriksminister Anthony Blingen og forsvarsminister Lloyd Austin landet i Japan mandag. Blant annet vil de møte Japans statsminister Yoshihide Suu Kyi.

Ifølge Reuters er formålet med besøket å diskutere utenrikspolitikk og sikkerhetssamtaler med allierte.

USA og Sør-Korea lanserte en felles militærøvelse i forrige uke.

Også utenriksministeren og forsvarsministeren skal reise til Sør-Korea.

Yo-Jongs uttalelse nevnte ikke president Joe Biden.

– Vil ikke bli kontaktet

“Signet”: Donald Trump og Kim Jong-un satte av noen få sekunder til pressen midt i et møte i Singapore. “Bedre enn noen hadde drømt om,” sa Trump. Video: CNN
Se også

Pressesekretær Jen Zhao i Det hvite hus sa mandag at Bidens administrasjon hadde forsøkt å kontakte den nordkoreanske ledelsen.

– Diplomati har alltid vært vårt mål. Målet vårt er å redusere den økte risikoen. Men så langt har vi ikke fått svar, sa Sackie CNN

Han la til at amerikanske tjenestemenn hadde gjort flere forsøk på å etablere kontakt med Nord-Korea, men det hadde ikke vært noen dialog det siste året.

Hvite hus og sørkoreanske tjenestemenn har ennå ikke kommentert Kim Jong-uns advarsel.

Fikk mer ansvar

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har overlevert mye ansvar til søsteren Kim Yo-jong i fjor.

READ  Fawcett Gaya Sarebe (51) drept på Frockner:

I følge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap har han akseptert ansvaret for Nord-Koreas forhold til både USA og Sør-Korea.

Fullstendige avtaler: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har mange søsken, men han og yngre søster Kim Yoo-jong er spesielt nære. Nå skal han også ha gitt ham en nøkkelrolle i partiet. Video: CNN
Se også

Senest i desember tok han drastiske grep mot Sør-Korea etter å ha stilt spørsmål ved påstanden om at det ikke var noen Govt-19-tilfeller i Nord-Korea.

Ifølge Reuters hadde tidligere USAs president Donald Trump tre toppmøter med Nord-Koreas leder Kim Jong-un under sitt presidentperiode.

Nord-Korea avsluttet samtalene med å si at de ikke ville forhandle med USA med mindre de forlot sin “fiendtlige politikk”. Etter det er forholdet mellom de to landene ikke-eksisterende.

Kim Jong-un har vært landets absolutte leder siden 2011.

Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *