Kim Yoo Jongs søster advarer: – advarer oss:

I en ny uttalelse slår Kim Jong-uns mektige lillesøster, Kim Yoo-jong, ned på USAs president Joe Biden og hans administrasjon.

– Vi benytter anledningen til å advare den nye amerikanske administrasjonen om at den prøver hardt å skape lukten av skudd i vårt land. Hvis de vil sove fredelig de neste fire årene, bør de ikke stinke i utgangspunktet, sa det statlige nyhetsbyrået KNCA.

Det skriver Reuters.

Sterk advarsel

Advarselen kommer etter at USAs utenriksminister Anthony Blingen og forsvarsminister Lloyd Austin landet i Japan mandag. Blant annet vil de møte Japans statsminister Yoshihide Suu Kyi.

Ifølge Reuters er formålet med besøket å diskutere utenrikspolitikk og sikkerhetssamtaler med allierte.

USA og Sør-Korea lanserte en felles militærøvelse i forrige uke.

Også utenriksministeren og forsvarsministeren skal reise til Sør-Korea.

Yo-Jongs uttalelse nevnte ikke president Joe Biden.

– Vil ikke bli kontaktet

“Signet”: Donald Trump og Kim Jong-un satte av noen få sekunder til pressen midt i et møte i Singapore. “Bedre enn noen hadde drømt om,” sa Trump. Video: CNN
Se også

Pressesekretær Jen Zhao i Det hvite hus sa mandag at Bidens administrasjon hadde forsøkt å kontakte den nordkoreanske ledelsen.

– Diplomati har alltid vært vårt mål. Målet vårt er å redusere den økte risikoen. Men så langt har vi ikke fått svar, sa Sackie CNN

Han la til at amerikanske tjenestemenn hadde gjort flere forsøk på å etablere kontakt med Nord-Korea, men det hadde ikke vært noen dialog det siste året.

Hvite hus og sørkoreanske tjenestemenn har ennå ikke kommentert Kim Jong-uns advarsel.

Fikk mer ansvar

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har overlevert mye ansvar til søsteren Kim Yo-jong i fjor.

READ  Padmangel fortsetter å øke - svakere enn forventet i andre kvartal

I følge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap har han akseptert ansvaret for Nord-Koreas forhold til både USA og Sør-Korea.

Fullstendige avtaler: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har mange søsken, men han og yngre søster Kim Yoo-jong er spesielt nære. Nå skal han også ha gitt ham en nøkkelrolle i partiet. Video: CNN
Se også

Senest i desember tok han drastiske grep mot Sør-Korea etter å ha stilt spørsmål ved påstanden om at det ikke var noen Govt-19-tilfeller i Nord-Korea.

Ifølge Reuters hadde tidligere USAs president Donald Trump tre toppmøter med Nord-Koreas leder Kim Jong-un under sitt presidentperiode.

Nord-Korea avsluttet samtalene med å si at de ikke ville forhandle med USA med mindre de forlot sin “fiendtlige politikk”. Etter det er forholdet mellom de to landene ikke-eksisterende.

Kim Jong-un har vært landets absolutte leder siden 2011.

Written By
More from Jakob Leif

Amerikanske tjenestemenn saksøker Facebook

Disse søksmålene er rettet mot kjøp av Facebook, Instagram og WhatsApp. byoutlineMANDEL...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *