Klaget til politiet igjen: – Helt uakseptabelt

Norsk miljøorganisasjon reagerer på Equine i dag etter et oljesøl i Monstot.

Direktoratet bruker uvanlig harde ord i et nylig brev til Equine som hevder at tilgang til Duckbladet ble gitt.

«Vi tar situasjonen veldig alvorlig», De skriver først i det aktuelle brevet E24.

Equinor har startet en intern etterforskning av saken, og selskapet har nå fått ordre om å fullstendig vurdere forurensningen og ta skritt for å forhindre miljøskader. De blir kalt på direktoratteppet.

«Vi godtar ordren om etterforskning og tiltak mot forurenset jord erklært 6. oktober 2020 fordi vi mener det er nødvendig å unngå negative miljøpåvirkninger», Skriver direktoratet videre.

Equinor skal ha skjenket 40.000 liter mer enn tillatt fra 2015 til 2019, og ifølge Norsk miljøorganisasjon kunne utslipp ha vært unngått hvis Equinor hadde iverksatt riktige tiltak.

– Equiner har nylig gjentatte ganger vist at de ikke aksepterer miljøansvar. Miljødirektoratet kommer inn med så sterk kritikk som de gjør. Når de er ferdige, bør det være seriøst. Det ser ut til å være mangel på vilje eller evne til å ta ansvar for miljøet og sikkerheten i Equinoxs ledelse. Uansett om det er valgfritt eller i stand, er det veldig seriøst, sier SVs Lars Haldbreaken til Platt.

Han advarer om at SV vil ta saken til Sporting.

– Dette er helt uakseptabelt av Equine, avslørt nå, sier han.

Rapporter politiet

Bellona vurderer nå, For andre gang på en uke, Tilsvarende politiet.

– Igjen, Equines barrierer klarer ikke å forhindre oljesøl. Dette handler om store oljesøl som kan ha dramatiske effekter på miljøet, sier Frederick Hawke til Daclat.

READ  Joshua King Everton - VG

Han håper petroleums- og energiminister Tina Bru (H) vil be ham om unnskyldning i denne saken. Si at oljevirksomhet ikke har en negativ innvirkning på miljøet.

– Vi rapporterer nå til Equine for brudd på forurensningsloven. Undersøkelsesrapporten viser at mangel på vedlikehold er en årsak til oljesølet. Manglende forståelse av dreneringssystemet for oljevann er en av grunnårsakene. Jevndøgn visste ikke hvor alvorlig oljesølet var, og de tildelte ikke nok bevis for å forfølge det, fortsetter Hawk.

Likevekt: – Gjennomførte aktiviteter

Equinor svarte i en pressemelding:

– Så snart situasjonen ble kjent, tok Equinor straks skritt for å kontrollere effekten av oljesølet. Oljen i bakken rundt sikkerhetssengen er nå lagret. Irene Rummelhoff, direktør for markedsføring, prosessering og handel, sier at alle kildene vi har funnet for lekkasjene er løst, og at oljeverdiene fra vannbehandlingsanlegget har blitt normal.

– Forholdene vi fant i Monstot er uakseptable. Undersøkelsen viser at det mangler forståelse for gjeldende krav til grunnutslipp og at dette har skapt en praksis som ikke oppfyller miljøkravene som er relevante for oss på dette området. I tillegg til den operasjonelle virksomheten på stedet, begynte vi arbeidet med å styrke kunnskapen og sikre overholdelse av alle krav til utganger. Undersøkelsen bekrefter at vi har gode prosedyrer for å sikre at vannet er innenfor grensene som myndighetene har satt, la Irene Rummelhoff til.

Boobskum kommer på villspor

Tidligere denne uken ga Douglas ut nyheten Om boobskum ved Equinox-anlegget i Melkia. Ifølge Hawke er dette et annet eksempel på Equinors mangel på riktige kontrollmekanismer for sine egne funksjoner.

READ  Manchester United, Fotball | Mourinho avslører forvirring skapt i United:

I lang tid har lekkasjer fra septiktanker i forvaltnings- og administrasjonsbygningen skapt forurensning ved anlegget. Tarmbakterier har lekket inn i området der arbeidstakere oppholder seg og jobber.

OY-systemkokken reagerer også på å manipulere Equines boobskum.

– Jevndøgn ser ikke ut til å ha bedre utsikt over oljeledningene i Monstad enn i kloakkene i Melkaya, sier Hawk.

Written By
More from Jakob Leif

– Føles som en hvalross

19. november venter programlederen “Barman Celebrity” Drill Sjustat Christian (25) og forlovede...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *