– Kommer ikke til å skje igjen – E24

Robinhood-sjefen var flat da han ble spurt om begrensningene til handelsplattformen på GameStop-rollen under torsdagens høring. Samtidig har “Roaring Kitty” nektet å ta ansvar for den ville handelen med videospillaktivitet.

Hele veien: Historien til GameStop-rollen vil bli utforsket opp til kongressen.

Frederick J. Brun / AFP

Publisert:

Kampen mellom private sparere og hedgefond om rollen som GameStop førte til overskrifter over hele verden forrige måned.

Videospillkjeden har slitt lenge i aksjemarkedet ettersom salget i fysiske butikker har gått ned. Dette har tidligere ført til at mange store investorer har kuttet aksjer. Det vil si at de satser på at aksjen vil falle.

I midten av januar gikk imidlertid et stort antall små investorer sammen for å forhindre at selskapet tjente store penger fra høsten. Aksjen ble kjøpt og skutt i stort antall. Dermed mistet shortsen titalls milliarder.

Samtidig tok flere amerikanske handelsplattformer tiltak. 28. januar innførte Robinhood restriksjoner på handel, noe som gjorde det umulig for små innskytere å kjøpe aksjer. Sjefen i selskapet måtte svare på det.

Samme dag av rettssaken falt verdien av GameStop-aksjen til sitt laveste nivå på en måned. Etterforskningen fortsetter i hele Norge tid torsdag kveld.

Les mer

Problemer som står i kø for silisiumgjerde favoritt for

Avlyst

– Til tross for den uventede situasjonen i markedet i januar, er det til slutt uakseptabelt fra vår side. Vladimir Denev, leder for handelsplattformen, fortalte kongressen torsdag at kundene trenger å vite at vi gjør alt vi kan for å forhindre at dette skjer igjen.

Under presentasjonen måtte Denev gripe inn fordi gruppens styreleder, Maxine Waters, ikke svarte på spørsmålene.

Da Robinhood sluttet å handle, ba Robinhood sjefen om å svare ja eller nei på spørsmål om selskapet hadde et kontantstrømsproblem. Da Denev prøvde å gi en lang forklaring, ble han avbrutt av gruppelederen.

“Bruk tiden din til å fortelle oss direkte hva som skjedde 28. januar og ditt engasjement i det,” avbrøt Waters.

Nekter å gjette

I tillegg til hedgefond inkluderer Melvin Capital og Citadel Securities, også vitnet av Reddit-bruker Keith Gill, også kjent som Roaring Kitty.

Mannen bak kallenavnet blir beskrevet som en pådriver i Reddit-forumet, men han nekter også for å ha manipulert markedet. Ifølge ham vil han tjene 8 7,8 millioner i aksjekrigen.

– Jeg er ikke en katt, jeg er ikke en profesjonell investor, jeg er ikke et hedgefond, jeg har ingen kunder og gir ikke økonomisk rådgivning for penger. Jeg er en personlig investor, han foretar investeringer basert på egne analyser, sa Gill under etterforskningen.

Han nektet imidlertid å ta ansvar for handel med ville aksjer.

– Det er trist at noen tapte penger, jeg synes synd på dem. Men andre må forklare hva som skjedde i januar. Det er sjokkerende hvor lite vi vet om hvordan markedet fungerer, sa han.

Vitne: Reddit-bruker Keith Gill, kjent som Roaring Kitty, vitnet om at han ikke var involvert i markedsspekulasjoner.

House Financial Services Committee

Les mer

Den norske sjefen siktet mot GameStop – venter på en pause snart

Kongress: Vi trenger fakta

Lederen for komiteen startet etterforskningen med å oppgi materialet bak etterforskningen.

“Hensikten med etterforskningen er å sikre at investorer blir beskyttet og finne ut hva som må gjøres,” sa Waters ved den første høringen. Wall Street Journal.

Mange kongressmedlemmer sa opprinnelig at de trengte fakta fra vitner under rettssaken.

“Jeg vil gjerne vite hvordan hvert av vitnene og selskapene de representerer bidro til denne historiske handelen i januar,” fortsatte Waters.

Før høringen pekte senator Elizabeth Warren og andre på Robinhoods rolle i saken.

“Robinhood lovet å demokratisere virksomheten, men de holdt det hemmelig at de kunne endre spillereglene ved å avslutte virksomheten uten varsel, og at de ikke kunne nå domstolene hvis de lurte kunder,” sa Warren i en uttalelse.

Les mer

Dette er kampen om rollen som GameStop

Invitert: Vladimir Denev, til høyre med sin partner i Robinhood, for å svare på selskapets rolle.

AARON WOJACK / NYTNS

Les mer

Gamestop shorts tapte 20 milliarder dollar.

Reddit vil omfatte flere vitner, inkludert administrerende direktør Steve Huffman.

Det forventes at han blir spurt om forumet er involvert i å håndtere markedet. I tillegg skriver CNBC at han bør svare på hatetalen på Wall Street Bets-siden, som er full av innlegg om GameStop.

Melvin vil også komme til råd fra Gabriel Plotkin, som er styreleder for Capitol. Han avviser at selskapet hans prøvde å manipulere virksomheten. Han påpeker at Melvin solgte med store tap fra GameStop da aksjeverdien økte fra $ 17 til $ 483.

Publisert:

READ  Oslo: Nordens største barnehage stenger
Written By
More from Jakob Leif

Forvent enda lavere salg i 2021 – E24

Selv om oljeskattpakken har bidratt til en rekke operasjoner på norsk sokkel,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *