Koronar vaksine, vaksine | Leger vil prioritere koronar vaksinasjon for innvandrere

Mennesker født i Asia og Afrika har høyere risiko for å dø av Govt-19. Leger og medisinstudenter ber nå om at disse gruppene prioriteres i den norske vaksinelinjen.

Corona-epidemien har rammet noen innvandrergrupper hardere enn andre mennesker, ifølge en rapport National Institute of Public Health. Et team av leger ber nå om at resultatene av rapporten tas i betraktning når de prioriterer hvem som skal få vaksinen først.

– Her har vi data som viser en økning i dødeligheten i en bestemt gruppe, så har vi et vaksinasjonsprogram. Badji Alnas-Katjawiwi, overlege ved Ulleval sykehus, sier du ikke kommer til å bli bedt om å ta stilling Klassekamp.

Hardt rammet

Folk som er født i Somalia, Pakistan, Irak, Afghanistan, Tyrkia, Eritrea og Iran blir spesielt hardt rammet. Rapportere Fra National Institutes of Public Health (NIPH) utgitt 3. desember.

EN Innlegg Alnes-Katjawiwi, sammen med tre medisinstudenter og førsteamanuensis og lege Anne Quim Lee, skrev i Glascombe torsdag at samtalen er klar: De som er født i Afrika og Asia bør “være en prioritet når vaksiner distribueres.”

– Dødeligheten for de som er født i Afrika er nesten dobbelt så høy, og frekvensen for å få åndedrettsbehandling er fem ganger høyere enn for de som er født i Norge. De skriver med andre fordi det er en betydelig yngre befolkning, selv om hastigheten den har en alvorlig effekt på, bør være lav.

– Alder er veldig viktig

– Med den nåværende kunnskapen om sykdoms- og dødelighetsrisikofaktorer, kan vi ikke forstå noe annet enn dette. De skrev.

Preben Avitsland, overlege i FHI, sier han forstår bekymringen. Men nå vil han ikke prioritere de som er født i utlandet.

READ  Høyt norsk mutasjonsvirus påvist i Norge - VG

– Alder skjuler andre faktorer. Så vi er 65 år gamle, og begynner med de eldste. Så kommer vi tilbake til neste rad, skriver han i en e-post til Glascomb.

Written By
More from Jakob Leif

Docblade avslører: – Gikk til angrep med en kulepenn

17. september angrep to innsatte et medlem av en rivaliserende gjeng i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *