Koronar vaksine, vaksine | Leger vil prioritere koronar vaksinasjon for innvandrere

Mennesker født i Asia og Afrika har høyere risiko for å dø av Govt-19. Leger og medisinstudenter ber nå om at disse gruppene prioriteres i den norske vaksinelinjen.

Corona-epidemien har rammet noen innvandrergrupper hardere enn andre mennesker, ifølge en rapport National Institute of Public Health. Et team av leger ber nå om at resultatene av rapporten tas i betraktning når de prioriterer hvem som skal få vaksinen først.

– Her har vi data som viser en økning i dødeligheten i en bestemt gruppe, så har vi et vaksinasjonsprogram. Badji Alnas-Katjawiwi, overlege ved Ulleval sykehus, sier du ikke kommer til å bli bedt om å ta stilling Klassekamp.

Hardt rammet

Folk som er født i Somalia, Pakistan, Irak, Afghanistan, Tyrkia, Eritrea og Iran blir spesielt hardt rammet. Rapportere Fra National Institutes of Public Health (NIPH) utgitt 3. desember.

EN Innlegg Alnes-Katjawiwi, sammen med tre medisinstudenter og førsteamanuensis og lege Anne Quim Lee, skrev i Glascombe torsdag at samtalen er klar: De som er født i Afrika og Asia bør “være en prioritet når vaksiner distribueres.”

– Dødeligheten for de som er født i Afrika er nesten dobbelt så høy, og frekvensen for å få åndedrettsbehandling er fem ganger høyere enn for de som er født i Norge. De skriver med andre fordi det er en betydelig yngre befolkning, selv om hastigheten den har en alvorlig effekt på, bør være lav.

– Alder er veldig viktig

– Med den nåværende kunnskapen om sykdoms- og dødelighetsrisikofaktorer, kan vi ikke forstå noe annet enn dette. De skrev.

Preben Avitsland, overlege i FHI, sier han forstår bekymringen. Men nå vil han ikke prioritere de som er født i utlandet.

READ  Må gå på "hamsterhjulet" fra Florida til New York

– Alder skjuler andre faktorer. Så vi er 65 år gamle, og begynner med de eldste. Så kommer vi tilbake til neste rad, skriver han i en e-post til Glascomb.

Written By
More from Jakob Leif

Norske filmer på shortlist til Oscar – VG

Prisvinner: Benjamin Ree vant World Cinema Special Jury Prize for Creative Storytelling...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *