Koronautbrudd ved Hammerfest: – Lister over infeksjoner på Hammerfest florerer

Utbruddet ved Hammerfest fortsetter å vokse i størrelse, Det siste døgnet er det rapportert om 79 nye saker i kommunen.

– Infeksjonssituasjonen i Finmark har endret seg drastisk. I forbindelse med dette er politiet klar over at det er lister over navn på personer som sies å være rammet av koronasykdom i Hammerfest, skriver politiet Facebook, Mandag morgen.

Politiet er bekymret for at folk ikke vil teste seg av frykt for å havne på infeksjonslistene, og ber folk om ikke å dele dette videre.

– Vi kan ikke dra dit hvis du føler deg skamfull eller skyldig i å lide av koronasykdom. En konsekvens er at folk ikke tester seg av frykt for å havne på “infeksjonslisten”, skriver politiet.

Også politiet sier at å dele helseinformasjon om andre kan være en straffbar handling.

Øke: Totalt 169 personer har nå blitt rammet av det siste utbruddet. Kommunen forventer også ytterligere eksplosjoner. Video: NRK
Se også

– skal slettes

Til N.R.K. Marion Svertson Nass, ordfører i Hammerfest, oppfordrer politiet til å bli kontaktet hvis det er mistanke om brudd på taushetsplikten, eller hvis noen stikker av og deler helseinformasjon.

– Hvis du mistenker at noen har brutt taushetsplikten eller at noen stikker av og deler helseinformasjon, vil jeg at du kontakter politiet for å se hvordan det kan håndteres, sier ordfører Marion Sivertson til NAS NRK, og fortsetter:

– Infeksjonslister bør slettes. Det er ikke riktig. Vi trenger folk til å stå sammen og vi er her for hverandre, sier Nass.

Totalt 154 personer er rammet i forbindelse med det nåværende utbruddet i kommunen.

READ  - Beklager - NRK Norge - Oversikt over nyheter som kommer fra forskjellige deler av landet
Written By
More from Jakob Leif

– Jeg holdt meg til madrassen – VG

Her dekker hun: Den røde ringen viser området midt i raset der...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *