Koronavirus: – Ekspert: Norge kan ristes

Fredag ​​kunngjorde Oslo kommune og Bergen kommune de mest drastiske tiltakene mot spredningen av Govt-19. I Oslo beskrev byråd Raymond Johansson det som en «fellestreik».

– Mange av oss er bekymret for å se smittepresset i Oslo. Det er viktig for Norge å klare å redusere Oslo-epidemien. Hvis de ikke gjør det, vil resten av landet også gjøre det. Dette er helt viktig, men det er for sent, sier Steiner Westin, professor i sosialmedisin ved NDNU: Fortsetter:

– Da vi stengte Norge i mars, skjønte folk at koronaviruset var farlig og farlig. Alle forstod alvoret. Det øker nå at unge mennesker med Govt-19 er mindre sannsynlig å bli alvorlig syke. Derfor er det nå veldig vanskelig å opprettholde disiplin blant dem.

Raymond Johansson svarte på spørsmål fra Douglas TV etter pressekonferansen.
Se også

Ikke snart

Tiltakene ble innført etter at regjeringen kunngjorde nye nasjonale tiltak torsdag. Bergen har vært i stand til å dempe lokale utbrudd en gang før, mens Oslo har slitt med en jevn økning i epidemier siden august.

– Disse handlingene kom ikke en dag tidlig. I løpet av den siste uken har infeksjonsraten økt i raskt tempo. Nå er situasjonen alvorlig, sier Westin og fortsetter:

– Vi så på kartet og må ha trukket nødbremsen før. Signalene som kommer fra Europa er hevet over tvil. Signalene fra Sverige var ikke minst, ettersom mange av oss trodde de hadde nådd et visst nivå av immunitet etter 6000 dødsfall. Men nå er det verre i Sverige også. Det ser ut til at det er mange infeksjoner i samfunnet som de ikke kan oppdage, og de har sluttet å kjøre effektiv infeksjonsovervåking.

FAKTISK.NO: Faktasjekkere på Faktisk.no med informasjon om hvor lenge koronaviruset kan overleve på overflater og tekstiler.
Se også

Verste infeksjon

I den 44. uken ble det rapportert om 3000 tilfeller av smitte i Norge. Norges nest verste epidemi er nesten dobbelt over. Storbyene Oslo og Bergen har mer enn 100 nye infeksjoner om dagen.

– I Oslo og Bergen er infeksjonssituasjonen kompleks. De når raskt en smittsom tilstand der de ikke raskt kan opprettholde et spor av infeksjon. Mange talentfulle kommuneoverlege i landet har gjort en god jobb, men nå hører vi at de er lei av å oppleve høye infeksjonsrater en uke av gangen, sier Westin:

– Storbyer som Oslo og Bergen har så langt forårsaket epidemier i dette landet. Men vi har fortsatt mye importinfeksjon, og jeg tror de som skulle komme til Norge fra de røde landene burde ha blitt testet.

Når: På denne måten kan vaksinen, som er under utvikling, stoppe koronaviruset. Video fra AP. Reporter: Marte Nylocan Hellset / Duplisert TV. 17.03.2020.
Se også

Import

I slutten av september nektet Johansson å innføre en rekke tiltak foreslått av Helsedirektoratet og helsedirektør Bj n rn K ட் ldwak.

Under en pressekonferanse fredag ​​sa Johansson at hovedårsaken til økningen i infeksjoner var manglende overholdelse av tiltak og importerte infeksjoner blant unge mennesker. Johansson inneholdt spesielt arbeidsinnvandrere fra Polen.

– Til nå er det bare forslag. Mange av de som kommer til Norge passerer sjekkpunktet. Da kan de gå på flybussen og gå hvor som helst. Vi vet heller ikke om de overholder isolasjonsreglene. Det er et hull i systemet vårt, og vi har ikke nok kontroll over hvordan de overholder isolasjonen, sier Westin og fortsetter:

– Men nå hører jeg at det er bøter for grove brudd på isolerte regler, noe som er bra. For dette er det til nå et stort gap i vår infeksjonskontroll.

READ  Johak innrømmer å ha spilt et taktisk spill før uttaket
Written By
More from Jakob Leif

Cristiano Ronaldo tester positivt for koronavirus – VG

Utenfor: Cristiano Ronaldo vil savne den internasjonale kampen mot Sverige etter en...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *