Koronavirus i Europa: – Øker infeksjonen her:

Koronaviruset ødelegger verden, og mange land er i midten Den tredje infeksjonsbølgen.

Ungarn, Estland og Uruguay opplever nå verdens største epidemi.

Disse tallene er basert på antall koronainfeksjoner per 100.000 mennesker de siste 14 dagene. Oversikt over Johns Hopkins University.

Sterk økning i infeksjoner

På fjerdeplass ligger Polen. Som et resultat av den kraftige økningen i infeksjoner i påsken, bærer landets sykehus flere byrder.

Nylig har mer enn 35 000 nye tilfeller blitt rapportert i landet i to påfølgende dager, og myndighetene har innført nye drastiske tiltak for å prøve å kontrollere epidemien.

Blant annet ble det innført nye restriksjoner for å forhindre at folk samles i forbindelse med påskefeiringen.

– Veldig seriøs

Ekstra: Immunolog Anthony Fossi gjennomgikk data om koronavirusvaksinen, som han beskrev som “ekstraordinære” resultater. Video: AP / NTB
Se også

Så nyhetsbyrået Andhra Han besøkte nylig et sykehus i Bosnia, 40 kilometer øst for Krakow, hvor nesten alle sykehussengene var fylt.

Edward Sumansky, 82, er en av pasientene på sykehuset, og noen er bekymret for at viruset ennå ikke er tatt på alvor.

– Sykdommen er selvfølgelig, den er veldig alvorlig. De som ikke gir det videre og de som ikke er i familien kan lure seg selv, men sannheten er en annen, sier han til Andrei.

– Situasjonen er vanskelig

Og Polen er ikke det eneste landet som kjemper.

Sykehus i Nord-Makedonia fylles også. Det samme skjer i Ukraina.

– Sykehus er nesten fulle. Ordføreren i hovedstaden Kiev, Vitaly Klitschko, sier situasjonen ifølge Abi er vanskelig om den voksende epidemien i byen.

I Kiev er det innført drastiske smitteverntiltak i håp om å stoppe spredningen av sykdommen. Skoler i byen vil være stengt de neste to ukene, og bare de med spesielle tillatelser vil kunne ta offentlig transport.

READ  Vaccine Pass Corona - Fotball bare med Vaccine Pass

– Risiko for å miste kontrollen

Også i Frankrike spredte muterte virus seg raskt.

Fransk helseminister Oliver Vernon advarte mandag om at antall pasienter på intensivavdelingen kan nå et nivå siden april i fjor.

– President Emmanuel Macron har sagt at epidemien akselererer på grunn av variasjon (britisk virusvariant, red. Anm.), Noe som betyr at vi vil miste kontrollen.

Denne påskehelgen Franske sykehus har tilkalt ekstra stab for å følge med på det økende antallet koronapasienter.

Tredje bølge: I Frankrike spredte muterte virus seg raskt. Foto: NTP / Reuters / Pascal Rossinol
Tredje bølge: I Frankrike spredte muterte virus seg raskt. Foto: NTP / Reuters / Pascal Rossinol
Se også

– Vi må ta et nytt kurs. Vi må ikke gi opp panikk og fornektelse. President Macron sa den gangen at for å redde liv nå, måtte alle gå en ekstra mil de neste månedene.

Sa Jean-Fran ச ois Timsit, sjef for beredskapsavdelingen ved et sykehus i Paris Reuters Den kommende måneden vil være “helvete” på grunn av den tredje bølgen.

Åpner samfunnet på nytt

Det er fortsatt stor forskjell fra land til land.

Ettersom mange land sliter med å kontrollere epidemien, kunngjør Storbritannias statsminister Boris Johnson Løsne kontrollene gradvis.

Fra mandag 12. april vil Storbritannia gå til to trinn for å åpne igjen, noe som betyr at folk kan gå til hoteller, restauranter og treningssentre.

På en pressekonferanse mandag kveld sa Johnson at landets befolkning gjorde det bra, og at han ville være blant de som skulle på puben neste mandag når begrensningene ble avslappet.

“Jeg går på puben og tar meg en øl,” sa Johnson til en pressekonferanse.

Åpninger: Storbritannia åpner samfunnet på nytt, og mandag 12. april skal statsminister Boris Johnson gå på pub og drikke øl. Video: Abby
Se også

Nye begrensninger

Siden forrige mandag har seks personer fra to forskjellige familier fått møte utenfor Storbritannia, og utendørssport som tennis, golf og svømming er tillatt. Folk ble ikke bedt om å bli hjemme. I tillegg var bryllup med maksimalt seks personer tillatt.

Corona-eksperiment: Her tester Barcelona viruset på en noe uvanlig måte lørdag 27. mars. Video: Catalonia Informasio / Twitter. Reporter: Anton Lear / Dougladet TV.
Se også

Regjeringens mål er å fjerne all infeksjonskontroll innen 21. juni. Skottland, Wales og Nord-Irland har sine egne planer for når begrensningene skal oppheves.

READ  Ga Descartes frustrert over avslutningen av Europa League for Arsenal - VG

Serbia har også nå lempet på sine smitteverntiltak. Dette til tross for at landet står overfor et stort antall nye epidemier.

Gjenåpningsplanen kommer onsdag

I Norge steg smittegraden kraftig i ukene frem til påske. Det siste døgnet er det rapportert om 573 nye koronainfeksjoner i Norge. Dette er en mindre enn forrige dag og 416 mindre enn samme dag forrige uke.

Likevel har helsepersonell uttrykt bekymring for at det kan ha vært færre tester i påskeferien.

søndag Nasjonale operasjoner i Norge ble utvidet med to dager til 14. april.

Onsdag presenterer Erna Solberg sin gjenåpningsplan for Norge. De Statsministeren bekreftet kontoret til Duckblad søndag kveld.

Planen om å gjenåpne vil bli presentert for statsminister Sporting onsdag morgen og for allmennheten samme dag.

Written By
More from Jakob Leif

Edegard har en korona – den mest passende for den østerrikske kampen – VG.

Antistofftest: Martin Edegard hadde et koronavirus. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *