Koronavirus i Norge: – Åpner mandag for andre aktiviteter

Helseminister Bent Hai venter spent på den nye epidemistatusen til Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet og dagens epidemikontrolltiltak. Når det gjelder Docbladet, åpner han for at det kan være andre tiltak enn de vi har i dag for mandag.

Tirsdag kunngjorde DocLead Ministry of Hi and Health and Care Services Utnevnt helsepersonell til å gjøre nye vurderinger. Nå er svaret i et hjørne.

– Vi får svar på det veldig snart. Regjeringen vil ta stilling til dette i løpet av helgen, og statsministeren vil også presentere resultatene våre på en konferanse vi vil holde for Sporting på mandag, sa Hi til Daclat.

Få til: I denne modellen vil du se hvordan du kan forhindre koronainfeksjon. Marte Nylacan Helset / Doppleted TV En idé fra Dawkens Nyheter.
Se også

Andre aktiviteter

I forrige uke ble det rapportert om 4.600 smittetilfeller i Norge. Dette er mer enn noen gang. Samtidig frykter helsepersonell spredningen av muterte virusstammer, som kan være betydelig mer smittsomme enn den opprinnelige koronavirusstammen.

– Vi er i en situasjon der vi trenger å være forberedt på at vi må ha mer drastiske nasjonale tiltak, men det betyr ikke at handlingene vi har nå skal fortsette. Jeg gleder meg til å se de profesjonelle vurderingene rundt dette, sier Hei.

– Kan det bety at det kan være andre aktiviteter?

– Ja, du kan gjøre det også, og det kan være et system med forskjellige aktiviteter, så dette er noe vi hele tiden vurderer.

COVID-19: Dette er symptomene på koronaviruset som har sirkulert siden desember 2019 i Kina og over hele verden. Det ser ut til at utbrudd forverres under graviditet og hos barn. Kilder: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no FORTSATT FOTO: NTB Scanpix. Video: Bytt ut hjulet.
Se også

Stor variasjon

I forrige uke ble 300 nye tilfeller rapportert til MSIS (Infectious Diseases Reporting System) i Norge, mens 900 nye tilfeller ble rapportert samme dag andre dager. Denne uken så vi to dager med 400 nye saker og en dag med 700 nye saker.

READ  Gaja Gerber fikk en TV-rolle - VG

Det er veldig vanskelig å si hva som forårsaket dette, sier helsedirektør Bjorn Goldwalk Doclat.

– Vi har stor forskjell i hverdagstall fra jul – større enn før – men vi håper det varer, sier helsedirektøren for Duckplate:

– Vi er i en litt turbulent periode og det er vanskelig å vite hva som er veien ut av dette: om vi har økende smitte, stabilisering eller om det vil avta. Så vi får vente og se.

– Seriøs

Goldwalk sier at han er fornøyd med at antall innleggelser har vært relativt stabilt siden november, og ser ut til å være i samsvar med folkehelsetjenestens råd, ifølge en ny undersøkelse.

– Hva synes du om at det ble registrert flere saker i forrige uke enn noen gang før?

– Vi har anbefalt regjeringen å iverksette mer invasive tiltak etter nyttår i håp om at dette vil være mer alvorlig og redusere forekomsten av sykdommen, og å unngå nye typer virus som kan etablere seg i Norge. Så langt er det ikke oppdaget vill infeksjon i Norge med disse variasjonene, og vi prøver å unngå det så mye som mulig, sier Goldwalk.

Når: På denne måten kan vaksinen, som er under utvikling, stoppe koronaviruset. Video fra AP. Reporter: Marte Nylocan Hellset / Duplisert TV. 17.03.2020.
Se også

Mutante typer

Siden 4. januar har bare ett nytt tilfelle av mutert virusvariant blitt rapportert fra Storbritannia, og ingen nye tilfeller av mutert virusvariant fra Sør-Afrika. Camila Stoltenberg, direktør ved National Institutes of Public Health, ser det som positivt.

– Dette er positive nyheter. I løpet av denne tiden skjerpet vi overvåkingen, og folk som reiste fra Storbritannia og Sør-Afrika ble ikke bare testet for viruset, men alle visste at prøver ble sendt til National Institutes of Health slik at vi fullt ut kunne sortere og oppdage om disse mutasjonene var til stede i viruset, sa Stoltenberg til Docladet.

READ  Frykt for indisk mutasjon truer Norges gjenåpning - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Totalt 24 tilfeller av den britiske varianten og ett tilfelle av den sørafrikanske varianten er rapportert i Norge. Samfunnsmedisinprofessor Steiner Westin var kritisk til helsemyndigheters analytiske evne i et intervju med DocBlade tirsdag.

– Vi øker kapasiteten og ser etter muligheter for å samarbeide med andre for å øke kapasiteten ytterligere. Vi har også bedt laboratorier om å sende inn flere slike prøver. I tillegg må vi utforske hvilke modeller og gjøre komplekse beregninger om hvor mange modeller, sier Stoltenberg.

sanger: Den siste sangen fra YouTube-kanalen “Songs from the News” har nå vunnet. Dette er en feil fra statsministeren ved senteret. Video: Sang / Telepeck / Tagged TV, 17. mars 2020
Se også

Mandagseffekt

Stoltenberg påpeker at de varierende smittefrekvensene i Norge kan skyldes forskjellige test- og rapporteringsvaner. Dette har blant annet ført til at lavere infeksjonsområder er registrert på mandager over større områder av epidemien fordi kapasiteten er lavere i helgene.

– Infeksjonstall varierer fra dag til dag fordi forskjellige test- og rapporteringsvaner påvirkes. Derfor rapporterer vi ukentlig infeksjonsstatistikk, og man er bekymret for at den daglige statistikken ikke skal overvurderes.

Written By
More from Jakob Leif

Langrenns trener Eric Myr Nossam lider ennå ikke av hjertesykdom

Norsk langrennscoach Eric Myrphosum er ikke smittet med koronaviruset. En ny test...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *