Kraftigere Apple-prosessorer kan være i et hjørne

Apples nye, ARM-baserte M1-system, nå tilgjengelig på de nyeste versjonene av MacBook Pro, MacBook Air og Mac Mini, har tiltrukket seg oppmerksomhet på grunn av sin høye ytelse. Det er imidlertid flere indikasjoner på at dette bare er begynnelsen.

I følge Bloomberg Det er mange slike datamaskinbrikker på Apple-måten. Noen av disse kan komme tidlig neste år, og de vil være betydelig kraftigere enn M1.

Ikke bare en CPU

Siden M1 skriver vi இங்கே chip chip skriv her Ikke bare en CPU, Men har mange komponenter som en god del grafikkprosessor, minne, I / O-kontrollere og andre ting som ofte finnes på hovedkortet til PC-er, som ikke er inne i prosessorbrikken. Dette er et design som frem til nå ofte finnes på smarttelefoner og nettbrett.

For tiden kaller selskapet den nye brikkeserien som er enkle PC-modeller for Apple som er utstyrt med Apple-silisium. Dette kan skyldes at produksjonsprosessen tar tid å modnes, og det er nå lettere å bygge M1 i akseptabelt avfall enn de kraftigere PC-ene som til slutt kjører på PC-er.

Varmt og kaldt

M1 har åtte CPU-kjerner, fire Firestorm-kjerner med høy ytelse og fire kraftige iStorm-kjerner for bakgrunnsbehandling og andre oppgaver som ikke krever mye datakraft. I tillegg kommer grafikkprosessoren (GPU) med sine syv eller åtte kjerner.

I følge Bloomberg-kilder jobber Apple med å utvikle ARM-baserte databrikker med 16 Firestorm-kjerner og fire iStorm-kjerner. Men det ser ut til at selskapet først vil introdusere sjetonger med 8 eller 12 aktive Firestorm-kjerner. Dette er fordi det ville være enda vanskeligere å lage brikker der alle 16 kjernene fungerer. Disse sjetongene kan designe den største MacBook Pro-versjonen og iMac.

READ  Corona - Alarmer: - Betydelig risiko for infeksjon

Disse oppdaterte modellene kan komme veldig raskt.

Minst 36 kjerner

Så i 2021 forventes det at Apple kommer med en systembrikke med 32 Firestorm-kjerner, i tillegg til fire iStorm-kjerner. Designet for selskapets kraftigste stasjonære datamaskiner, inkludert den nye halvstore Mac Pro-versjonen.

Antall CPU-kjerner er imidlertid bare en brøkdel av dette. Innen utgangen av 2021 forventes det at Apple kommer med datamaskinbrikker med 64 eller 128 GPU-kjerner. Disse vil da være tilgjengelige på den kraftigere Max.

Mer minne?

Hvor mye minne (RAM) kraftigere datamaskinbrikker vil passe i Bloomberg-artikkelen. Dagens M1-brikker kan levere opptil 8 eller 16 gigabyte minne. Dette minnet er felles for både CPU og GPU, noe som er en fordel fordi det ikke er behov for å flytte data mellom systemminnet og grafikkminnet. De er alltid tilgjengelige for både CPU og GPU.

Samtidig kan ikke brukeren utvide minnet etter å ha kjøpt Macen fordi alt minnet er integrert i systembrikken.

Apple forventes også å lansere iPod Pro i 2021 med en variant av M1-prosessoren.

Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *