Kriminalitet | Spillets farprofil: – Vi er i sjokk og dermed veldig sårbare

Fredag ​​tok familien til den tiltalte sportsprofilen vitnestand i Netre Romeric tingrett. Det viste seg at forholdet mellom den fornærmede kvinnen og tiltaltes familie ikke var bra.

Fredag ​​ble det anlagt sak i tingretten, der en eks-idrettsutøver anklaget sin daværende kone for år med vold og voldtekt.

Assisterende advokat Annette Reich snakket på fjerde rettsdag og konfronterte tiltalte med sitt vitnesbyrd om at hun første gang hørte om voldtektsanklagene 1. mai 2018 via SMS fra kvinnen.

Tiltalte Rick påpekte i retten at det i politianmeldelsen også oppstod voldtektsanklager Til De delte seg i 2018, dvs. før SMSen ble sendt.

– Det var ikke det jeg sa under rettssaken. Det handlet om vanlige beskyldninger, svarte personen.

Stekt tiltalte

Advokatfullmektigen tok senere det som sto i tiltaltes psykologbesøk, mens han var sammen med ekskona.

– Ved det første avhøret fortalte du politiet at du gikk til en psykolog på grunn av sjalusi. Hvorfor ikke nevne det voldsomt? Spurte Rick.

– Jeg misbrukte meg ikke, svarte han.

Advokatfullmektigen ga det ikke.

– Under etterforskningen vet du at det vil være noe med vold i dokumentene fra psykologen hvis politiet tar dem. Hvorfor ikke nevne det?

– Da han ringte meg for å forhøre meg, ble jeg helt sjokkert, jeg ble helt sjokkert. Jeg kunne ikke forstå hvor dette ble hentet fra. Men hun kan ha vært sint fordi jeg forlot henne. Hun svarte at hevnen hennes var bitter og ville ødelegge livet mitt.

– Er det fordi du var sjokkert over at du ikke nevnte for politiet at det var noe med volden (i psykologens dokumenter)?

– Jeg kunne ikke forstå hva jeg gjorde med politiet for avhør.

– Visste du det, visste du at du ble siktet for vold da du satte deg ned med politiet?

“Jeg misbrukte henne ikke,” svarte han raskt.

Selv om han ikke husker hvilken psykolog han dro til, sa tiltalte også at den første politietterforskningen allerede hadde frigjort psykologen fra taushetsplikten.

Politiet burde ha funnet seg selv ved hjelp av en forklaring på stedet fra tiltalte.

Han reddet ekskona som “Hespetre” på mobilen

I retten fredag ​​tilbrakte advokatfullmektigen tid med de tiltalte om forholdet mellom de to partene.

Det viste seg at tiltalte hadde lagret den tiltalte kvinnen på mobiltelefonen sin som “Hespetre” og at han fremdeles var oppført som sådan i dag.

Som han svarte:

– Jeg var så lei av å bli forfulgt. Det kan være nyheter fredag ​​kveld eller når hun finner ut at jeg er på ferie med den nye kjæresten min. Hun kommer til å ødelegge livet mitt, sa hun.

READ  - Alle er vaksinert på forhånd - VG

– Når reddet du henne som “Hesperre”?

– Da jeg forlot henne, sa han.

Vitnesbyrd fra begge parter begynte fredag. Det ble først stilt mange spørsmål om den tiltaltes mor, hennes forhold til både tiltalte og tiltalte.

I vitneboksen sa han at han ikke så noen voldelige episoder mellom partene og at sønnen ikke hadde noe problem med holdningen, men heller kvinnen som viste sinne i ulike situasjoner.

Han sa tiltalte i vitneboksen gjentatte ganger hadde innrømmet at han hadde et problem med dette, men opplevde ikke at sønnen var mer sjalu enn vanlig.

Tiltaltes mor la til at den tiltalte kvinnen må ha uttrykt et ønske om å få et nytt barn med tiltalte i slutten av 2017, et år før hun ønsket å reise til Las Vegas for å fornye ekteskapsløftene.

For øvrig slo moren tiltalte i ansiktet da vitnet forlot boksen.

Tiltaltes far, som senere vitnet, sa i retten at han aldri så sin sønn utføre vold mot noen.

– Han kan være sint, men sikringen er relativt lang. Jeg har aldri sett eller opplevd at han var i en kamp. Han kan være sint, men han er på bedring, sa faren.

Han beskrev det han opplevde som et dårlig og dysfunksjonelt forhold mellom tiltaltes familie og den mishandlede kvinnen.

Faren sier kjemien er helt fraværende.

Han ble stilt en rekke spørsmål om en situasjon som kvinnen beskrev i beskrivelsen.

Ifølge ham skal volden ha skjedd på terrassen til siktede foreldre etter en fest med foreldrene i parets barnehage.

Kvinnen hevder å ha pådratt seg en panneskade på kvelden på grunn av slagene til siktede, men faren benekter dette.

“Han slo meg, han slo meg”

Faren sier at han la merke til hva som skjedde fra innsiden av huset, men i stedet har opplevelsen av denne situasjonen:

– De sto på terrassen og kranglet, ingen slagsmål. Så reiste NN seg og gikk mot utgangen av terrassen og snublet. Hun reiste seg raskt opp igjen og gikk ned trappene til inngangsdøren. Jeg gikk ned til huset for å åpne det, og så møtte jeg henne utenfor inngangsdøren. Så sa hun: “Han slo meg, han slo meg,” og han gjorde ikke alt. Du snublet, kanskje du skulle være på skinnene, svarte jeg. Hun hadde blod i pannen, så jeg gikk for å hente blåserne.

– Hvordan kom panneskaden hennes til? Spurte advokat Anne Klet Allam.

READ  500.000 GeForce RTX 3080 skjermkort funnet i en container

– Jeg så henne ikke slå seg før jeg kom nede, men hun kunne ha bjeffet da hun falt. Hun må ha gjort det, svarte faren.

Assistentadvokat Annette Reich forfulgte senere situasjonen. Han insisterte på at faren i vitneboksen ikke fulgte alt som skjedde der, og at han gikk en stund for å følge opp kampen innimellom.

– Hvordan kan du være sikker på at ingenting har skjedd i korridoren du ikke har sett? Du er så sikker på at det ikke er et slag, men hvordan kan du være sikker?

– Jeg så bare en falle. Jeg hørte om hun falt et par ganger til mellom stolene og bordene, svarte hun.

– Sjokkert og veldig berørt

Tiltaltes far la til at sakens størrelse og tiltalenes størrelse plutselig hadde kommet til dem denne uken.

– Vi vet ikke omfanget av dette før vi har lest dette i media de siste dagene. Faren sa at vi er i sjokk og dermed har lidd mye her.

Senere inntok en annen person i tiltaltes nærmeste familie et vitnestandard. Vedkommende fortalte, i likhet med foreldrene, om det voldelige forholdet mellom den mishandlede kvinnen og tiltaltes familie.

I følge familiemedlemmet likte de tiltaltes kone for dagen å kontrollere og manipulere det.

– Jeg sa til ham at han ikke skulle gifte seg med henne, sa familiemedlemmet.

– Hvordan kan det sies på den tiden?

– Det kan være mange ting som gjorde det, men det jeg husker best er utdrikningslag. Hun kom med mange regler for hvordan det utdrikningslag skulle være, og reglene var det hun bestemte seg for. Det handler om å ikke tillate ham å drikke alkohol eller ha strippere på utdrikningslag. Forloveden fulgte ikke reglene, så det var strippere der uansett, sa han.

I følge familiemedlemmet skal tiltalte ha blitt kastet ut av huset i noen dager.

– Det alene er et tegn på at “dette er ikke noe å gå til,” sa han.

Familiemedlemmet la til at han ikke opplevde at tiltalte hadde et spørsmål om aggresjon eller sjalusi.

En tidligere medarbeider med den tiltalte slektningen tok også plass i vitneboksen på fredag. Han sa at han hadde et godt forhold til den mishandlede kvinnen, og de delte selv følelsen av at han ikke ble akseptert av tiltaltes familie.

Han la til at familien til siktede alltid hadde tatt siktedes side.

– Selv om han var utro, ble han beskyldt for at det var synd, han sa det var for vanskelig.

På spørsmål fra offerets advokat Frode Sullivan om hvorfor offeret skulle ha et dårlig forhold til sin svigermor, eller om kvinnen kunne skylde på seg selv, svarte han:

READ  Josephine og Oscar vant MGBJR-Viji

– Jeg føler ikke de har en grunn til ikke å like henne, sa vitnet.

Begge parter vitnet i tingretten denne uken. En av dem lyver definitivt. Forklaringene på hva som skulle ha skjedd varierer veldig.

Tirsdag forklarte den mishandlede kvinnen at hun levde i et forhold preget av frykt, vold og overgrep fra 2002 til 2018. I følge tiltalen innebar overgrepet både vold, voldtekt og psykologisk terrorisme.

Onsdag forklarte mannen seg, og den forklaringen var helt i strid med kvinnens mening.

– Jeg er sjokkert over beskyldningen, beskyldningene som tiltalte retter meg mot. Jeg misbrukte meg ikke, jeg voldtekt henne ikke. Jeg skremte ikke NN (et annet familiemedlem, lærerens notat), sa han.

I sin gratis forklaring valgte han å tro at kvinnen ble motivert av mannen til å komme med alvorlige anklager.

– Hun kommer til å hevne seg

Han tror han er misunnelig over at han startet et forhold med en annen kvinne og startet en ny familie etter å ha splittet seg i 2018.

Han mener anmeldelser og beskyldninger stammer fra et ønske om å “gjengjelde”.

– Jeg skadet henne ved å forlate henne, og hun vil hevne seg fordi jeg forlot henne. Jeg koser meg bittert. Hun har vist dette ved å trakassere meg, trakassere meg og spre rykter. Hun kontrollerte meg alltid, og hun måtte gjøre det hele tiden når jeg forlot henne. Etter splittelsen sa han til retten: “Jeg har mer makt over deg, og jeg vil knuse deg.”

Åtte dager er satt av til hovedforhandlingen, som vil vare til 12. februar.

Nettavisen følger saken i retten og kommer tilbake med mange flere.

Les mer om saken her:
Written By
More from Jakob Leif

– Kommer ikke til å skje igjen – E24

Robinhood-sjefen var flat da han ble spurt om begrensningene til handelsplattformen på...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *