Kunngjør nye aktiviteter

Klokken 16.00 mandag holder regjeringen en pressekonferanse om Corona-situasjonen i Norge. Erna Solberg kunngjorde fredag ​​at regjeringen vil innføre nye nasjonale tiltak mot spredningen av Govt-19 i Norge.

Pressekonferansen vil delta på Solberg, helse- og omsorgstjenesteminister Bent Hai, utdannings- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Gazelle Ingolf Robstadt. Deltakere vil også være helsedirektør Jorn Goldwalk og direktør Camila Stoltenberg ved National Institutes of Public Health.

Klokka 14.00 holder Oslo kommune en pressekonferanse der de orienterer koronaen om situasjonen. Byrådspresident Raymond Johansson og andre byrådsledere vil delta, sa kommunen i en uttalelse.

Viktig: Camila Stoltenberg, direktør for National Institutes of Public Health, snakker om de nye tiltakene. Foto: Jonas Kart Anderson
Se også

Diskusjoner

Helseminister Bent Hai bekreftet overfor Doclad på fredag ​​at regjeringen hadde begynt å diskutere nye nasjonale tiltak på torsdag, og at diskusjonene ville fortsette på fredag. Solberg sa at avgjørelsen skyldtes forvirrende trender i Europa og Norge.

– Dette er noe vi allerede har begynt å diskutere på torsdag, og diskusjonene fortsatte på fredag, sa helseminister Bent Hai til Daclat.

– Årsaken til denne konklusjonen er at vi i begynnelsen av uken så positive trender som indikerer en nedgang i spredningen av sykdommen nasjonalt og innenlands, som kom tilbake innen slutten av uken. Vi har sett en økning i inneslutninger, økt frekvens av lokale utbrudd, og vi lærer av hva som skjer i landene rundt oss.

Mindre klatring: Statsminister Erna Solberg håper vår innsats for å opprettholde regler for infeksjonskontroll vil fortsette å øke. Foto: Jonas Anderson
Se også

Åpner igjen

Regjeringen har bedt National Institutes of Public Health og Statens helsedirektorat om å gi råd om hvilke målmål som kan iverksettes for å forhindre at Norge blir rammet like hardt som andre europeiske land.

Fredag ​​ble det ennå ikke bestemt hvilke tiltak som ville bli innført, bortsett fra at de ville målrette situasjoner som utgjør en særlig risiko for å spre infeksjonen.

READ  Alle norske arbeidere er ute av Afghanistan - NRK Norge - Oversikt over nyheter som kommer fra forskjellige deler av landet

Fram til 12. oktober hadde regjeringen avslappet nasjonale tiltak. National Bar Park ble fullført, med opptil 600 deltakere i utendørsarrangementer delt inn i tre allierte, og gradvis ble grasrotspill gjenopptatt.

Erna Solberg forklarte til Daklat på fredag ​​at disse endringene ikke ville bli inkludert i de nye nasjonale tiltakene.

– I utgangspunktet har vi ingen planer om å endre tiltakene vi har slappet av. Ingen av disse tingene er klare steder for infeksjon. Den vil forbli på plass til disse reglene blir innført innenlands under store eksplosjoner. Men vi vet nå litt mer om hvor infeksjonen sprer seg og hvilke områder som er mest sårbare. Det er der vi først og fremst ønsker å implementere operasjoner, ”sa Solberg til Daclat.

Written By
More from Jakob Leif

– Vi tar alle siktelser – VG

Sverige stolte på OBERSTDORF / OSLO (VG) for å kjempe Norge om...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *