Kurt Nilssons juletur mer enn 13 millioner tjenestemenn – VG

Julefeiring med stor støtte: Kurt Nilsson turnerer jul for 11. år på rad – og i 2020 Corona. Foto: Frod Hansen, V.G.

Kulturdepartementets stimulanseprogram tilbyr en million sprayer til noen av Norges fineste kunstnere, som nå er i stand til å fullføre de planlagte juleturene.

Kulturdepartementets stimuleringsprogram for Kulturdepartementet åpnet for søknader sist fredag, og mange har kastet seg bort – og fått bekreftelse på tidspunktet for registrering.

«Vi søkte i går om sponsing av triggerprogrammet. I dag fikk vi en forpliktelse om å støtte. Støtte for rask saksbehandling. Nå er vi lettere og lykkeligere, med til sammen 40 konserter i høstturné kan gå sine egne veierB, skriver Bjørn Eidsvåg på Facebook.

Hans firma, Quint AS, mottok 3 millioner kroner fra prosjektet.

Åpne våpen: Bjørn Eidsvåg er fornøyd med julestøtten fra Kulturdepartementet. Foto: Helge Mickelson, VG

Av de 21 søkerne som har mottatt tilskudd så langt fra dette programmet, er det bare Kurt Nilson og hans maskin som har mottatt det største beløpet noensinne: 13,3 millioner.

Pengene går til Tune-in, selskapet som organiserer Nilsson-konserter.

Nilsson eier ti prosent av melodien, og resten eies av All-In – der Nilsson-lederne John Frederick Carlson, Jens Nessie og Better Stortalen er de største aksjonærene, ca. 80 prosent av totalen.

Takk skal du ha Nilsson

Kurt Nilsson beskriver dette som “en ekte glede”, som nå virkelig blir en realitet.

– Med de beste menneskene jeg kjenner, er ingenting bedre enn å få følelsen av å jobbe igjen – og viktigst av alt, å møte publikum som han sa til VG.

READ  Trump sier at han vil forlate Det hvite hus bare hvis velgerne velger Joe Biden - VG

– Kulturdepartementet og regjeringen har bevilget penger til Kulturdepartementet og Kulturrådet har håndtert dette så raskt at vi alle skal være veldig takknemlige. Jeg gleder meg til å gå tilbake på veien og komme i riktig julestemning, noe som om mulig betyr enda mer, legger han til.

Takk Abid Raja

John Frederick Carlson, som var svært kritisk til måten tjenestemenn håndterte sin bransje, sa til VG at det var en lykkelig dag.

– Vi har hørt at de har levert Carlson VG.

– Vi sendte inn søknaden fredag ​​ettermiddag og vi er glade for at Kulturrådet nå har gitt oss en forpliktelse så snart som mulig slik at vi kan si hva vi egentlig ønsket og trenger. En stor, stor takk til kulturministeren, Kulturdepartementet og Kulturrådet!

Kurt Nilsson er vert for 26 konserter frem til jul. Turen starter 26. november i Dansberg og slutter 22. desember i Bergen.

Koronasituasjonen er at bare 200 tilskuere er tillatt per konsert.

Carlson forklarer at turen sørger for at 13 millioner mennesker går som planlagt, og at hele virksomhetskjeden, inkludert kulturhus, musikere, tekniske leverandører, band og catering, kan delta i stimuleringsprogrammet.

Ifølge Carlson sikrer dette at gapet mellom hva du får ut av de 200 solgte billettene og hva den faktiske produksjonen faktisk koster nå er stengt.

– Inkluderer kompatible avgifter for ikke-faste ansatte. Vi argumenterte hva som var riktig, med tanke på koronasituasjonen.

Utløserplanen har et samlet budsjett på 500 millioner dollar, som er gyldig til slutten av året. Så langt har 120 personer søkt om finansiering.

READ  Helsedirektør for "Long Govt": - Naturlig bekymret

– Christine Danielson, direktør for Kulturrådet, sier: “Jeg er glad Kulturdepartementet søkte om finansieringen så raskt at de første utbetalingene kunne gjøres så raskt. Nettsted.

– Dette prosjektet vil bidra til å øke aktivitetsnivået innen kulturfeltet og vil ikke sikre tilgang til kulturopplevelser igjen for allmennheten over hele landet.

Kulturminister: – Ikke avbestill

Carlson skriver i en e-post til Raja VG at han er raus med takk.

– Det er 500 millioner i potten før nyttår, og jeg liker kulturen mest mulig i hele Norge. Så min appell til Institutt for kultur: Søk – Ikke avbryt!

Skriker med forsiktighet

I følge kulturministeren tilbyr risikotakere svært liten støtte fordi regjeringen vil sette både det maksimale taket for beløpet som skal betales til en arrangør for hele perioden, og det vil være lite penger til distribusjon.

– Så jeg sender advarsel; Nå må du ordne og søke om triggerplanen fordi det er pengene.

Mens insentivordningen fortsatt vil bli tilbudt, sier han at avgiften for avbestillinger ikke kommer før i januar.

– Da er det ikke sikkert om pengene er igjen.

Kulturministeren sier han håper Kurt Nilson vil bringe julestemningen over hele landet.

– Jeg stemte på ham da han vant, sier han om Kurt’s popularitet i “Idol” i 2003.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Nuxstat: – Nødvendige og proporsjonale tiltak

Assisterende helsesjef Espen Rostrup Naxstad sier Oslo innfører god praksis og det...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *