Laksebonde Salmer anslår frigjøring på NOK 2,9 milliarder dollar – ser etter anskaffelsesmuligheter

Tirsdag etter at aksjemarkedet ble stengt, ble det kunngjort at lakseoppdretter Salmar, som er kontrollert av Gustav Witsey, ville skaffe inntil 2,9 milliarder kroner i ny kapital i aksjemarkedet tirsdag basert på den endelige prisen. Meglere er utnevnt av Arctic Securities og Carnegie.

Kapitalinnhenting vil skje gjennom en privat ansettelse på opptil 4,5 millioner aksjer. Vitus Querwa Industrial eier 52,46 prosent av aksjene i Salmar og har tegnet seg for å beskytte aksjene selv etter emisjonen. Hvis problemet er å være mer abonnement, kan bevilgningen reduseres noe, men NOK bør ikke være mindre enn 300 millioner, heter det i rapporten. Selskapet skriver at Witze uansett vil ha mer enn 50 prosent eierandel.

Prisen på emisjonen avhenger av investorenes interesse. Det er vanligvis litt lavere enn den siste sluttkursen, som var 651 kroner tirsdag – den høyeste sluttkursen for Salmar-aksjen.

Ser muligheter

Behovet for nye penger er begrunnet med at selskapet ser “mange attraktive investeringsmuligheter i hele verdikjeden”, inkludert anskaffelse av lisenslisenser, anskaffelse av selskaper og småskalaproduksjon, kystoppdrett, slakteri og videreforedling. aktiviteter.

Selskapet har også søkt om å installere pilotprosjektet Smart Fish Farm for produksjon i åpent hav og har fått åtte utviklingstillatelser.

CFO Train i Salmar sa Sadr Romult sa at det er lenge siden Salmar sist hadde en aksjeemisjon.

– Det var sannsynligvis i 2012-13, men han sa til DN at det var en mindre sak.

– Du skriver i aksjemarkedsmeldingen at pengene skal brukes til investeringer i hele verdikjeden. Kan du være mer bestemt?

READ  Klimasak ført til menneskerettighetsdomstol - E24

– Nei, dessverre kan jeg ikke. Men i løpet av de 30 årene vi har vært i drift, har vi vist vekst og godt inntektspotensial innen organiske og oppkjøp. Det er en sterk interesse for bransjen, og vi vil fortsette å vokse. Vi har også mange spennende ting å gjøre med jordbruk på åpent hav, sier Romult, og sier det vil være veldig snart å si noe om hvilken kurs denne saken vil bli tatt.

– Veldig snart å si noe om kurset. Nyheten fra oss kom ut klokka 16.30, og vi tar sikte på å lande dette klokka 20 onsdag, sier han.

I tillegg til Witz Querva, har gruppens styreleder, Lin Ing Northammer, også tegnet seg for 1,5 millioner kroner, eller 15,1 millioner kroner.

Analytisk styrke

Analytiker i Barreto Securities Carl-Emil Glace Johannessen har et kursmål på 650 kroner og en anbefaling på Salmar-aksjen, med andre ord sluttkurs på tirsdag. Han ser ingen grunn til å endre det basert på dagens nyheter.

– Jeg vil ikke si at det forventes en aksjeemisjon nå, men beløpet de samler inn er knyttet til den totale markedsverdien i selskapet. Aksjemarkedsmeldingen er ikke veldig spesifikk, men de vil trolig investere mye penger i havet, sier han.

Nå, hvorfor valgte de å skaffe penger på grunn av den høye sluttprisen hele tiden?

– De opplever at det er et attraktivt aksjemarked og muligheter for å skaffe penger. Du vet aldri hvordan markedsforholdene vil være om noen måneder. Det kan ha vært mange måter å finansiere det på, men på et tidspunkt kan det alltid ha vært en plan for en emisjon, sier Gjalus Johannasen.

READ  Norge Kersty lager Hollywood-historie - VG

Salmar blir konsekvent kåret av forskere som et av de beste havbruksbedriftene.

– Dette er hevet over enhver tvil. De er fokusert på de riktige tingene som å behandle dette kvartalet. I tillegg sa forsker Christian Olson Nordby DN ved Kepler Chevrolet i en rapport for første kvartal at de har bedre lokasjoner enn andre.

– Det er en kombinasjon av dyktige mennesker, god organisering og gode steder, Gustav Witzi var da DN.

I 2020 var selskapets driftsresultat 413,8 millioner kroner, mot 658 millioner kroner året før.

Hittil i år har Salmars aksjekurs steget nesten 30 prosent. Markedsverdien av selskapet er 73,8 milliarder kroner. Det gjør en god forskjell som det nest største akvakulturselskapet på Oslo Børs, som bare vant filmen til John Frederickson, verdens største industriist. (Vilkår)Copyright Dugens Noringslive AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan bare skje med skriftlig tillatelse eller som lovlig tillater. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

– Hold deg inne – VG

Det brøt ut brann seks forskjellige steder mandag kveld i Wien. Tre...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *