Lar ansatte slutte å selge paneler plassert under branntester

Torsdag kunngjorde Alvdal Scarlock permitteringen til 30 ansatte, og selskapet stoppet produksjonen og salget av Royal Concentrated-produkter.

– For tiden er situasjonen alvorlig, fordi kongelige klær representerer en stor andel av inntektene våre. Derfor tar vi skritt for å sende ut permitteringsvarsler til vi får en oversikt over konsekvensene, sier Perd Nordset Moyne, administrerende direktør i Alvdal Scurlock.

– Jeg vet ikke om situasjonen med andre produsenter, men det er naturlig for alle å få sparken. De er nå preget av usikkerhet og alvorlighetsgraden de står med, sier Heidi Finstadt, administrerende direktør i Trendestrian, et bransjeorgan for TV2.

Avslutning

Tresjef: Heidi Finstadt i treindustrien.

Tresjef: Heidi Finstadt i treindustrien. Foto: Magnus Knockland / TV2

TV2 kunne i går si at bruken av Royal Concentrated Coating ikke er lovlig fordi en studie avslørte at panelet er brannfarlig. Et av produktene klarte ikke testen. Samtidig har tilsynet avslørt falsk produktinformasjon til alle produsenter.

– Produktinformasjonsavdelingsdirektør Therese Brandt i Direktoratet for kvalitetsutvikling for TV2 sier det er alvorlig at produkter med dårlige brannegenskaper blir solgt enn i delstatene.

– Faktisk sier Heidi Finstadt at industrien aldri har testet tilfredshet med denne kledningsbrannklassen.

– Vil du beskrive dette som en krisesituasjon?

– Dette er en tøff situasjon når du ikke kan selge produkter du trodde var helt lovlige å selge. Pinstad sier saken har store sosiale konsekvenser.

Utmerkede verdier

Dette er fordi mange byggeprosjekter nå er stoppet som et resultat av regjeringens forbud mot bruk av konsentrerte plantevernmidler.

– Vi kan ikke beregne dette nå, sier Finstadt.

Alvdal Scurlock tilbyr nå alternative klær til prosjekter som er utpekt for sine kunder.

– Northeastern Moyen sier at målet er å raskt finne løsninger og svar på behovet for å komme tilbake til det statlige klesmarkedet i tråd med kravene i brannklasse D.

I fjor ble det anslått at denne typen klær solgte for 700 millioner kroner. Det er klart at tømmerindustriens ansvar ligger hos produsentene.

– Produsenter er ansvarlige for å selge et produkt som ikke oppfyller målet. Finstad sier det nå er en omfattende dialog mellom produsenter, hjemmeprodusenter og forbrukere for å finne de beste løsningene.

– Hva er løsningene?

– På kort sikt er det nødvendig for brannmenn å foreta faglige vurderinger for å etablere midlertidige brukstillatelser for bygninger. Det bør avklares hvem som tar dette lovforslaget, men produsentene er ansvarlige. Likevel er det viktig å ha en samtale her slik at uakseptable kostnadsdrivende aktiviteter ikke blir implementert. I verste fall har produsentene ikke råd til kostnadene og kan ikke knekke ryggen etter et hav av klager, sier administrerende direktør Finstadt.

Advarer mot angst

Det kan ta flere måneder før ulike produsenter tester og videreformidler sine kongelig berikede produkter.

– Jeg vil ikke tro på noen effekt, når den kommer. Vi må tro at dette vil gå bra ettersom produktene blir erklært sunne, sier Finstadt.

Pinstad mener huseiere med kongelig beriket kledning ikke trenger å bekymre seg.

– Vi er ikke klar over at det er grunn til stor bekymring etter de brannfarlige vurderingene vi har fått så langt. Dette utgjør ingen stor risiko for personlig sikkerhet i bygninger, sier han

Bikern, Montor, Apps BYGG og Maxpo har fortalt TV2 at de har stengt salget av denne typen klær, mens de venter på teknisk klarhet fra bransjen.

Forbudt: Christian Feltweed og andre kjeder i Bikern kan ikke selge kongelig berikede gjenstander til bruk i klær.

Forbudt: Christian Feltweed og andre kjeder i Bikern kan ikke selge kongelig berikede gjenstander til bruk i klær. Foto: Khair Johnny Honight / TV2

– Vi mener at åpenheten og informasjonen som tilbys fra leverandører og industri viser at de tar dette på alvor og jobber aktivt med å rydde opp. , Sier Christian Feldweed, regionsjef i EAS Smith, som driver Pykern.

READ  Biden: Syria angriper en advarsel til Iran - VG
Written By
More from Jakob Leif

Final Fantasy XIV venter med nok en større utvidelse i høst

Fra natt til lørdag postet Square Enix Endwalker, Den neste store utvidelsen...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *