Lars Bohinen: – – Helt fjellslange

Det har gått åtte måneder siden Lars Bohinen ble sparket som Alesund-trener.

Dette er åtte utfordrende måneder. Han kunne ikke se andre klubber på grunn av Corona og Coharts. Tilbudene kom ikke akkurat. Fotballmarkedet er ikke som før.

– Det er ille hvis det blir fjernet. Men du skal ikke få det som en epidemi fordi det var helt fjellslange, sa Bohinen til Sunmarsposten i helgen.

Til Docblade utdyper han:

– Hva gjør du vanligvis i en situasjon der du får sparken, går rundt til profesjonelle klubber i Europa og får inspirasjon og kunnskap. Den muligheten er borte. Det er heller ikke mulig å lete etter fagmiljøer i Norge. Alt er lukkede allierte, der du må holde avstand. Å få profesjonell fylling er vanskelig.

Tre år: Lars Bohinen trente Alessund fra 2017 til 2020. Foto: Swin Ow Akorneswak / NDP
Tre år: Lars Bohinen trente Alessund fra 2017 til 2020. Foto: Svin fra Acorneswag / NDP
Se også

Bohinen påpeker:

– Alle trenere blir permittert. Ikke få det i en epidemi. Den er steindød.

Alexandre var på bunnen av Eliteserien da han avsluttet Pohenen i slutten av august i fjor. Klubbens pressemelding sa:

– Allied Football Clubs lag har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Lars Bohine. Etter opprykket til Elite Seriean i fjor, har klubben levert svake resultater i løpet av dette året.

Bohinen har bodd i Elsund siden den gang, men han flytter til Oslo i sommer. Han har en kraftig fotballkarriere bak seg: 49 landskamper og 10 mål. Valerenca, Blackburn og Derby er noen av klubbene han har spilt for. Siden 2012 har han trent i Ascar, Sandefjord og Alessund.

– Hvordan ser du fremtiden?

– Litt vanskelig å si. Spesielt i disse tider da økonomien til klubber er dårlig. Jeg er i en virksomhet med begrensede jobber. Men jeg kan også jobbe som sportssjef, noe jeg gjorde for noen år siden med veldig gode resultater (Valerenka og Stopbuck). Det gir meg flere muligheter når jeg ser det.

Krise: Advarsellys er slått på for Lars Bohinen og Alessund etter at de ble beseiret av Surfsburg 08. Video: Fotballmedier
Se også

– Så du trenger ikke fortsette som trener?

– Jeg er åpen for begge deler. Men det må utløses. Min styrke er at jeg har levert resultater som trener og sportssjef. Dette betyr at jeg burde ha noen flere muligheter i teorien.

READ  Juventus satte en stopper for Milanos drømmeserie - VG

Alessund endte definitivt forrige sesong og rykket ned til Obos League. Bohrnin ble erstattet av Lars Arne Nilsson.

– Hvordan ser du tilbake på tiden i Alessandra?

– Tiden i ensomhet var god. Min mening er at vi vant de to første sesongene. Det gikk greit etter at vi gikk opp. Det er mange grunner til det.

– Hva sikter du til?

– Når du er en sterk posisjonscoacher, må du sørge for at du stiller kravene så godt du kan. Der fikk jeg ikke nok klarhet for klubben. Vi ankom i januar, februar og mars 2020, etter sesongen vi spilte inn i 2019. Det var en dårlig start med en epidemi og skader på nøkkelspillere.

– Jeg vil stille klare krav til hva slags spillere vi skal ha på laget. Jeg var så spent på laget vi hadde da vi avsluttet sesongen. Men jeg vet at mange spillere vil forsvinne. Jeg er ikke klar, jeg krever det vi trenger. Jeg stolte på lekegruppen. Jeg trodde det var kraftig. Men da spillerne forsvant, skjønte jeg at det ikke var det.

Bohinen sier at han “lever godt med mekanismene som finnes i fotball.”

En god ting som har skjedd rundt navnet på fotball de siste månedene, er overgangen til juniorer til russisk fotball. I februar forlot Lars Bohinens sønn, Emil Bohinen, 22, Stabek for CSKA Moskva. Klubben ligger på fjerdeplass.

Herger: Valerkas smykker, Osam Sahroy, har tatt Elite-serien med storm. Han får skryt av spissen Wither Arn Gjordensen og Doc-Elev Fagermo. Video: Rødt kort / fotballmedier
Se også

– For sin del synes jeg det er riktig, sier Bohinen.

– Det er midt i en epidemi med noen endringer. Da CSKA kom på banen var det ingenting å tenke på. Dette er en flott klubb han kom fra. Dessverre fikk han noen muskelskader, noe som gjorde at han ikke fikk spille så mye som han gjorde. Han burde fullføre sesongen og få en god oppkjøring.

READ  Jul - VG

– Hva med denne sesongen i Norge: Hvem vant Eliteserien?

– Jeg har Molt og Rosenborg som favoritter. Jeg lurer på om Poto / Klimt er like sterk i år som i fjor. De har mistet spillere til viktige poeng, men de vil prestere bedre fordi de er konsistente.

– Og nede?

– Sandeford og Emendalen vil være der. Men starten blir uforutsigbar. Lagene har forskjellige løp. Men om en hel sesong tror jeg det vil være det samme i begge ender.

Written By
More from Jakob Leif

Fotograf nær Ericssons stykke – tok brutale bilder:

I løpet av kort tid måtte fotograf Lars Ronbach bestemme seg for...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *