Lasteskip forlatt i norsk farvann – Rederi og norsk kystadministrasjon må vurdere utvinning – rbnett.no

– Skip er forlatt. Mannskapet ble evakuert med redningshelikopter. En person er skadet og kjørt til sykehus. Hovedredningssentralen i Sør-Norge sa på Twitter at den norske kystadministrasjonen og rederiet jobbet med en tilleggsplan for å håndtere skipet.

I Guardian Operator Gazette forklarer Hagen til NDP at skipet nå har beveget seg tomt og er forlatt til sjøs, men står i fare for å kantre, noe som kan føre til drivstofflekkasje.

– For nå er gjenopprettingsdelen av operasjonen over. Det er nå rederiets ansvar å se om det kan redde skipene og lastene. Hagen sier den norske kystvakten også vil følge etter dersom det er fare for lekkasje.

– Da kapteinen valgte å forlate skipet, var det fordi de var redd for at skipet kunne kantre. Så det er en umiddelbar risiko for at det vil skje, sier Hagen.

Går på automatisert pilot

Skipet ligger 60 nautiske mil vest for Ålesund og har en vurdering på rundt 30 grader.

Det fortsetter nå å operere på en automatisert pilot, og en ting Kystvakten og rederiet vil måtte finne ut av er om det risikerer å kollidere med et oljefelt eller noe sånt.

– Det er det som etterforskes nå. Vi har ingen informasjon om hvor mye drivstoff som er om bord. Den kjører på en automatisk pilot, men Hagen sier at den vil ta en annen kurs hvis den slår på luften.

Det er bare en fiskebåt i området.

Tolv om bord

Det var totalt tolv personer på lasteskipet. Åtte personer ble først hentet og kjørt til Ålesund lufthavn Vikra. Fire personer ble igjen ombord for å bekrefte skipet, men disse er nå gjenopprettet.

READ  Molde får over 10 millioner dollar for opprykk - "flykter" til Spania - VG

På grunn av manglende radiodekning har redningstjenesten ingen regelmessig kontakt med skipet.

Skipet har blant annet et nytt servicefartøy 24 meter langt på vei til AQS AS på Trendeloc Colvert. V.G.. Verdien på dette skipet er 66 millioner kroner.

Lasten skal være den samme

Christian Hedgewick, teknisk sjef i selskapet, er i kontakt med Moin Marin, selskapet som kjøpte båten.

– Det som skjedde var at thrusterne som ble fraktet under dekk ble løsnet og byttet ut slik at det er en liste på skipet og tatt i vannet, sa han til VG.

Det han videre blir informert om er at dekkbelastningen er uskadet og intakt.

Til Sunmarsposten sa HRS Sir-Norge klokka 18:30:

– Situasjonen er foreløpig ikke klar. “Vi har ressursene til å evakuere de resterende fire menneskene om bord om nødvendig,” sa Odgir Anderson, redningssjef ved hovedredningssentralen i Sør-Norge. Sunmarsposton.

Written By
More from Jakob Leif

Lagmannsretten opprettholder et stort gebyr for Telenor – E24

Torsdag opprettholdt lagmannsretten Konkurransetilsynets fulle avgjørelse i denne saken fra og med...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *