Liz Cheney: Jeg vil gjøre alt i min makt for å fjerne Trump fra det ovale kontoret.

Eksteriør: Liz Cheney møtte media på Capitol onsdag. Foto: MANDEL NGAN / AFP

Liz Cheney holdt en hensynsløs tale i går kveld mot Donald Trump og hans republikanske kolleger som støtter udokumenterte påstander om valgsvindel. Han er nå fjernet fra sin lederstilling i det republikanske partiet.

Publisert:

Dette ble rapportert av Reuters og flere amerikanske medier. Avgjørelsen, som tok form av en folkeavstemning om lukkede dører, venter etter at Cheney bagvasket den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump.

Han lovet også å tiltale Trump fordi han mener han provoserer Tilhengere angriper Kongressen 6. januar I år.

ABC News rapporterer at kort tid etter at det ble klart at Cheney ville miste lederposisjonen, fortsatte han å gå ned i halsen på Trump.

“Jeg vil gjøre alt i min makt for å forhindre at den tidligere presidenten kommer nærmere Oval Office igjen,” sa han og refererte til den amerikanske presidentens Hvite hus-kontor.

Trump har allerede kommentert skytingen:

Liz Cheney er en bitter, skummel person, skriver han i en uttalelse der han bare snakker om saken til demokratene og sier at han ikke har gjort noe godt for landet.

Trump skriver at han så talen sin onsdag kveld i Representantenes hus, en av de to kamrene til den amerikanske kongressen. Der henvendte Cheney seg til partiet og støttespillere til tidligere president Donald Trump. Samt mot Trump.

PRESIDENTEN: Donald Trump fikk bare en periode som USAs president. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

– Løgneren oppfordres til å være rolig og ignorere løgnen. Jeg vil ikke sitte stille og se på når noen overgir lovens regler til vårt parti og fører andre i retning av å undergrave vårt demokrati med den tidligere presidenten og hans korstog.

READ  Johnstrad Chundby om problemer med ryggsmerter: -

Wyoming-representanten har den tredje mektigste stillingen i det republikanske representanthuset så langt. Det vil være slutten i dag. Etter alle soltegnene vil de fleste av partikollegene hans utnevne Trump-lojalist Elise Stephanie til å erstatte ham.

Årsaken: Tidligere president Donald Trump stemte for å tiltale ham fordi han trodde han hadde provosert ham 6. januar angrep hans støttespillere kongressen Han er en av få republikanske politikere som våget å motbevise Trumps udokumenterte beskyldninger om valgsvindel i presidentvalget i november i år.

– Skuffet

Millioner av amerikanere er blitt villedet av den tidligere presidenten. De har bare hørt hans ord, men han fortsetter å undergrave vår demokratiske prosess ved å stille spørsmål om demokrati fungerer, fortsatte Cheney fra talerstolen.

Les mer

Amerikansk advokat: Det er ingen bevis for valgsvindel

Det er ingen tvil om at Trump fortsetter å avvise påstander om valgsvindel, til tross for at retten avviste påstandene hans etter fjorårets valg, og til og med hans egen advokatadvokat sa at det ikke var bevis for svindel.

Senest i forrige uke sendte den tidligere presidenten ut en kort uttalelse der han skrev at “det falske presidentvalget i 2020 vil være kjent som THE BIG LIG fra og med denne dagen.”

Dette er en åpenbaring som hans kritikere lenge har brukt om udokumenterte påstander om valgsvindel.

Kommentar: Trump vinner dragkampen

Demonstrasjon: Bildet er tatt fra et arrangement i Lis Chen i januar på en plakat holdt av en mann i hjemlandet Wyoming. Trump-støttespillere med plakater, blant annet, ba ham om å stå i Høyesterett og vise misnøye med sin stemme for å stoppe Donald Trump i Høyesterett. Foto: Michael Ciaglo / Getty Images Nord-Amerika

Cheney sier at han ser på Trump som en trussel USA aldri har opplevd før.

READ  Koronavirus: - Solberg berørte: - Veldig trist

En tidligere president som satte i gang et voldelig angrep på Kongressen i et forsøk på å stjele valget, har fortsatt sine aggressive forsøk på å overbevise amerikanerne om at valget ble stjålet fra ham. Han står i fare for å anspore til mer vold.

Mer enn Trump

Swine Melby, en amerikansk ekspert og seniorforsker ved Department of Defense Research, sa til VG i helgen at den nåværende maktkampen i det republikanske partiet er langt større enn Liz Cheney og Donald Trump.

De Om partiets sjel og det amerikanske demokratiet, Han mener.

Les mer

Demokratisk professor i USA etter valget: – En skrekkopplevelse

For å forstå hva som skjer i det republikanske partiet nå, sier Melby, må man vurdere at USA er i en overgang fra å bli dominert av hvite anglo-protestantiske grupper til å bli et virkelig flerkulturelt samfunn.

Dette, knyttet til økonomiske og sosiale spørsmål, betyr at landet nå har en bitter politisk polarisering mellom de som kjemper for endring og gruppene som representerer endring. Den tidligere gruppen ser på dette som en kamp for deres eksistens. De frykter at “deres” Amerika kommer til å bli tatt fra dem. Trump var i stand til å bli et symbol for denne gruppen, og nå dominerer de det republikanske partiet, forklarer Melby.

Les mer

Stemmeekspert: Dette er ikke for amerikansk demokrati nå eller noensinne

“Gitt denne bakgrunnen virker det mulig at Trumps representanter for endringen stjal presidentvalget i november, og stormen i Kongressen blir sett på som et rimelig uttrykk for dette synet,” sier han.

Vilkårlig retning

Ifølge en seniorforsker er det klare antidemokratiske tendenser i denne gruppen:

READ  Ser dette gjennom Samsungs "Glasses Light"

– Etter deres syn er ikke demokratiske regler og spilleregler nok verktøy for å oppnå målet om å stoppe endring.

Les mer

Amerikansk ekspert: Partiet har blitt en kult av Trumps personlighet

Melby mener derfor kontroversen om Cheney er mer for ham og Trump.

– Spørsmålet er om det republikanske partiet vil fortsette å være en del av det amerikanske demokratiet, eller om partiet heretter vil dominere i en autoritær retning.

Den amerikanske eksperten mener at Liz Cheney, datteren til tidligere visepresident Dick Cheney, kan bli stemt frem av partiledelsen i dag, noe som er et tydelig tegn på at sistnevnte er i ferd med å skje.

Written By
More from Jakob Leif

Fikk nyheten om bekymring – 1400 studenter i kø

1400 private studenter deltok på den norske messen i Lillestrom onsdag morgen....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *