Løp mot Norge

Norge er ikke vert for verdenscup i hopp denne sesongen. Dette ble klart torsdag.

Regjeringen fritar ikke utenlandske idrettsutøvere for koronainfeksjoner. Dette betyr at den store hoppkonkurransen Raw Air – som skal holdes i mars – avlyses.

Denne avgjørelsen genererer internasjonale reaksjoner. Sandro Bertile, den mektigste mannen i spillet, er opprørt. Racedirektøren for det internasjonale skiforbundets FIS sier til Duckblad:

– Jeg er målløs.

Og:

– Jeg var veldig overrasket, forventet ikke at Raw Air skulle bli kansellert. Jeg er veldig lei meg på vegne av Norwegian Sky Association, idrettsutøvere og alle nasjoner.

Riddirektør: Sandro Bertile. Foto: NDP
Render Director: Sandro Bertile. Foto: NDP
Se også

Snakker på telefon med Jacobane med Duckled Bert. Den polske alpinbyen er engasjert i ekstra racing denne helgen.

Det er vanskelig å forstå alle ordene som Bertile sier. Men det meste av det han sier skal ikke misforstås:

“Jeg er målløs.”

“Jeg er veldig overrasket.”

“Jeg er sjokkert.”

Han påpeker:

– Vi har konkurrert i mange land siden november. Hver helg har vi en stram tidsplan, og vi tar mye testing. Antall positive tester er veldig lavt.

Første plass: Kamil Stoch (midt på scenen) fra Polen vant Raw Air for menn i fjor. Foto: Khair Olson / NDP
Ovenfor: Kamil Stoch (midt på scenen) fra Polen vant Raw Air for menn i fjor. Foto: Khair Olson / NDP
Se også

Kort fortalt har implementeringen av verdenscupen i hopp vært vellykket. Land har løftet spillet på stasjoner, men nå føler mange at Norge har mislyktes. Under overflaten er det sjokk og fortvilelse i systemet, sier Docladet.

Raw Air skulle etter planen finne sted fra 12. til 21. mars i Oslo, Lillyhammer, Trondheim og Wickerchand. Nå må vi finne FIS alternative arrangører.

– Vi satte ingen frist. Men vi håper å forberede oss på dette før verdensmesterskapet i Oberstorf, Bertile til Douglated.

I praksis betyr dette at FIS har mer enn en uke å gå. Doug Platted vet at mange aktører i FIS hadde et negativt syn på Norge etter regjeringens slutt.

READ  Tsjad-president Dead - NRK Norge - Oversikt over nyheter som kommer fra forskjellige deler av landet

Hopping er en utendørssport der det kan være mindre kontakt.

Beslutningen om ikke å frita sporten fra inngangsregler påvirker også langrenn, integrert og alpint. Totalt 32 verdensmesterskap er avlyst i Norge.

Totalt sett har FIS gjennomført 32 positive koronatester siden november. Flere og flere mennesker tror at jo lavere antall, jo mer sannsynlig er det at regjeringen vil ta avgjørelser basert på fiasko.

– Jeg vil gjerne se at vi ikke er i denne situasjonen, sier kulturminister Abid Raja.

Menn:

– Det er en situasjon der vi krever med muterte virus. Så unntaket blir ikke gitt før 1. mars.

For hoppere skaper dette store problemer.

Hoppesporten har enorm status i Europa. Langrenn kan bare drømme om en ting. Forrige fredag ​​pyntet Holver Eckner Granerut sportssidene til den polske hovedavisen Fact.

– Jeg kommer ikke til å hoppe naken lenger, sa med et blits i det norske øyet.

– Vi må vente på situasjonen. Jeg håper noen er villige til å påta seg ansvaret for å organisere, sier Bertail om de mest alvorlige.

Dette er for ille for kvinnelige hoppere. Totalt ble fem verdenscuprenn satt i Norge. Menn klarte å endre tidligere avlyste løp, noe som ikke var så lett for jentene.

– En ekkel Maron Lundby skriver på Twitter at menn er spent på hvor de skal flytte løpene sine.

– Jeg oppfører meg med stor skuffelse. Som alle andre forventer jeg en løsning, sier verdensmesterskapets kaptein Holver Eckner Granerud.

– Jeg har aldri vært med på springhopppåvirkning i Norge før. Det hadde vært spennende å se om jeg hadde gjort det.

READ  - Jeg holdt meg til madrassen - VG

Trener Alexander Stock er også skuffet.

– Jeg tror det er vanskelig for folk flest å forstå akkurat nå. Å reise i vår egen boble opplever vi at vi ikke er i fare for smitte. Men vi må godta avgjørelsen fra myndighetene.

Kulturminister Raja sier:

– Dette betyr at hendelser må flyttes til et annet sted eller avlyses. Dette er veldig trist for alle utøverne, arrangørene – og norske tilskuere.

Sosialistisk parti: Robert Johansson vant kvalifiseringen fredag ​​i Jakoban. Holver Eckner Granrud og Stephen Croft fulgte på de neste plassene. Lørdagsløpet på Wilka Krokiev Mountain starter klokka 16.00.

Written By
More from Jakob Leif

Klima er det eneste som forener seg

KOMMENTARER Klimadiplomati er nå en øy med fred og harmoni på åpent...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *