Lula i Brasil kan bli president igjen – NRK Urix – Foreign News and Documentaries

– Paulo Jorge, som jeg møter i Ipanema-distriktet i Rio de Janeiro, sier det er best at denne dommen blir omgjort.

– Jeg forventer nå at Lula skal være en venstrekandidat ved neste års valg, og han sier at vi vil løslate presidenten vi nå har.

Andre jeg møter synes det er galt å oppheve dommen. Og mange sier at det ville være synd hvis neste års valg går mellom Lula og sittende president Jair Bolsanaro.

– Brasil er dypt splittet. En leder som kan samle det landet trenger

Vox Om Lula

Maria Velarte vil ha en leder som kan forene Brasil.

Foto: Ernst Stephenson / NRK

Befolkning, Maria Velarde, opprinnelig fra Argentina.

“Dessverre er verken Lula eller Bolzano en så sammenhengende person,” sier han.

Politisk jordskjelv

Sist tirsdag hentet høyesterettsdommer Edson Fach inn en Legge merke til Det rystet det politiske Brasil. Han hadde bestemt seg for å oppheve korrupsjonsdommen mot landets tidligere president Lula da Silva.

Dette betyr at Lula vil gjenvinne sine politiske rettigheter og være i stand til å stille som kandidat i presidentvalget neste høst.

Fuchs blir med dommer Kilmer Mendes Streng kritikk Sak der Lula ble dømt av Lava Jato:

– Du kan ikke bekjempe kriminalitet ved å begå forbrytelser, sier dommeren.

Han sier dommen er en politisk prosess der målet var å hindre en fremtredende politiker i å delta i det siste politiske valget.

kT1r_MYfZAw

Lula da Silva var den mest populære presidenten i Brasil fra 2003 til 2011.

Foto: Nelson Almeida / AFP

Stormfullt liv

Lula da Silvas liv har endret seg mellom de høyeste toppene og den dypeste avgrunnen. Han kom fra de verste forholdene i det nordøstlige Brasil. Men han tok en fantastisk klassetur og steg fra skomaker til fagforeningsleder. I 2003 ble han leder for verdens femte største demokrati.

Under Lula da Silvas åtteårige styre ble 30 millioner mennesker løftet ut av fattigdom, og da han trakk seg hadde han full støtte 87 prosent I befolkningen i Brasil. Dette skjedde til tross for utbredt korrupsjon i Lulas regjering og parti.

I 2016 ble den tidligere presidenten arrestert i en større politiaksjon. I mellomtiden tegnet statsadvokaten et bilde av Lula som en edderkopp i et kriminelt nettverk

6EutDFPyDjA

President Jair Bolsanaro leker med et leketøy som skildrer Lula da Silva i en fengselssak.

Foto: Adriano Machado / Reuters

Den største korrupsjonssaken i Brasils historie er knyttet til Lava Jato. Og to år senere ble han dømt og fengslet.

Stemningen endres

Deretter 580 dager Bak veggene ble Lula da Silva løslatt. På grunn av endringen i fengselsreglene i begynnelsen. Men stemningen i saken var i ferd med å endre seg.

Flere og flere trodde det var en politisk prosess, spesielt da det ble avslørt at dommen mot Lula var sannsynlig Innrømmet spill Mellom dommeren og påtalemyndigheten.

Denne uken ble dommen omgjort, og den tidligere presidenten hadde følgende kommentar:

– Jeg vet at jeg ble offer for den største juridiske løgnen i historien til Brasil. Men jeg har alltid trodd at urettferdighet vil ta slutt, og nå har det skjedd, ”fortalte tidligere president Sao Paulo en pressekonferanse.

Mer populær

hgJ6yiPI8C8

– Den største juridiske løgnen i Brasils historie, Lula har nå omgjort dommen.

Foto: MIGUEL SCHINCARIOL / AFP

Men Lula ble ikke løslatt. Saken kan gjenåpnes i en annen domstol. En annen mulighet er at en samlet høyesterett motsetter seg avgjørelsen om å oppheve en dommer.

Mange kommentatorer mener imidlertid at det er stor sannsynlighet for at de ulike påstandene mot den tidligere presidenten aldri vil føre til en dom.

Lula har fortsatt overveldende støtte blant brasilianske velgere. EN Kalibrering Denne uken er han og president Jair Bolsanaro nesten jevne. De andre nåværende kandidatene står bak begge.

Dommen mot Lula hindret ham i å stille til valg i 2018. På den tiden var han langt foran Bolzano i valget. I følge skjebnen kan neste års valg være nøyaktig mellom de to.

READ  Arsenal scoret viktige langdistansemål mot Butt
Written By
More from Jakob Leif

Barack Obama – “Et lovet land”

Tittelen på Barack Obamas nye bok, “A Promised Land”, ble utgitt denne...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *