Må være på et isolert hotell etter WC – VG

Underlagt fem uker: Landslagssjef Peter Thorsen (til venstre) og spillerne Matthias Drettens og Jonas Holes har bodd og trent under streng infeksjonskontroll de siste fem ukene – men må isoleres i Norge etter verdensmesterskapet i Riga. Foto: Friedrich Hagen, Norges ishockeyforbund

De 28 spillerne, trenerne og støtteapparatet til ishockeylaget skal isoleres på hotell etter hjemkomst fra neste ukes “Bubble World Cup” i Riga.

Publisert:

Etter den femte kampen i mesterskapet, mot vertene Latvia, fikk Norges verdenscupspillere sjokkerende nyheter fredag ​​kveld, der Norge vant etter straffer.

– Det er sjokkerende. Dette er en drøm for oss. Dette må endres. Peter Thorsen sier til VG under en digital pressekonferanse etter kampen at han håper offentlig kunnskap vil komme av seg selv, og at spillerne vil kunne komme tilbake til familiene etter seks til syv ukers utgang.

– Det ser ut til at vi vil fortsette der vi er nå, bortsett fra at her kan vi spille ishockey. På et hotell derimot …, legger han til.

Landslagssjefen i ishockey gjør det også klart at han ikke forstår forskjellen i behandling: fotballandslaget trenger ikke å gå til isolerte hoteller etter å ha bodd i utlandet, landslaget på ishockey er tvunget til – etter å ha spilt i Verdensmesterskap.

Den nasjonale verdenshockeyspilleren Mates Roselli Olson svarte etter å ha spilt mot Latvia:

– Vi har ingen grunn til å bo på isolerte hoteller. Vi var i en “boble” her, og alle er sunne og raske, sier den norske hockeyfavoritten Emilio Peterson til VG på en pressekonferanse etter kampen.

READ  Jente stopper i spill: - Angir alarmen:

Etter verdensmesterskapet i Riga før kampen mot Latvia ble nyheten om at de skulle isoleres stoppet igjen for spillerne. Landslagsledelsen fryktet at dette ville ødelegge kampavgiftene. De nye reglene sies å ha vært et hett samtaleemne mellom spillerne siden de var kjent.

– Dette er helt uforståelig og helt urimelig. “Vi forstår det ikke,” sa Otter Eid, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

Han har innsett at dette betyr at ishockeylaget må bo på isolerte hoteller i minst syv dager, opptil ti:

– Det er veldig vanskelig å se på seg selv i dette landskapet. Under det beste spill unntaket kan du teste deg selv etter tre dager. Men dette gjelder generelt ikke sport (inkludert ishockeylaget). Otter Eid sier det å komme fra verdensmesterskapet er som å komme fra en ferie på Kypros.

Han la til at de hadde søkt svar fra myndighetene uten å motta det.

– De lever i en boble og de vil reise hjem på charterfly. Det er helt uforståelig at de ikke får tjene isolerte dager med familie og eget miljø i stedet for å bo på isolerte hoteller med mange ukjente individer, sier Eat.

Les mer

Hockeylandslaget låser seg før VM-premieren

Han synes det er “helt uforståelig” at det er gjort et unntak for fotballandslaget, mens det nasjonale ishockeylaget som nå spiller i verdenscupen – spiller OL-kvalifisering i slutten av august – må tjene en periode med isolasjon i hoteller.

I henhold til de nyeste Govt-19-reglene gis det fritak fra isolerte hoteller – olympiske og paralympiske kandidater og profesjonelle fotballspillere etter konkurranser, turneringer og treningsøkter.

Håndballspillere og ishockeyspillere er ikke noe unntak for å unngå å spille spillet sitt. Christian Sands Vipers skal sammen med flere landslagsspillere spille i finalen i Champions League i Budapest lørdag og søndag. Laget blir plassert på segregerte hoteller når de lander i Norge mandag etter kampen i Ungarn.

Ishockeylaget isolerte og “bodde” i Danmark fra 23. april til 16. mai. De fløy deretter på charterfly fra København til verdensbyen Riga, hvor de ble holdt i isolasjon på sine respektive hotellrom i tre dager – før de gikk inn i det strengt smittsomme verdensmesterskapet.

Hockeyguttene slo Latvia. Se høydepunktene her:

Også kjent som “verdenscupboblen” på grunn av det strenge testregimet som spillerne må levere, inkludert seks PCR-tester så langt. I tillegg til veldig raske tester. Av de 28 spillerne i Norges VM-tropp, har 19 fått diagnosen Kovit-19 før i år og i fjor.

I følge Christopher Holmin, manager for landslaget på ishockey, blir alle – spillere og ledere – testet i snitt hver dag.

De fikk ikke lov til å gå ut på isen i forbindelse med turneringen og hotellet der alle VM-lagene bodde. Bortsett fra det faktum at tiden er begrenset i den inngjerdede gårdsplassen utenfor hotellet.

Les mer

Unødvendig isolert hotell

Kvinnelandslaget for ishockey kvalifiserer seg til OL i høst. Deres siste verdensmesterskap ble avlyst. Siden de fleste kvinnelige landslagsspillerne spiller for klubber i Sverige, har de ikke lange treningsøkter. Dette, ifølge Otter Eat, er vanskelig å oppnå med gjeldende regelverk – for i praksis må spillerne bruke mer tid på isolerte hoteller enn antall treningsdager de bruker på isen.

Justisdepartementet ber dem forstå at de ikke kan svare på en pressekonferanse sent fredag ​​kveld.

Retting: VG skrev opprinnelig at ishockeylaget skulle isoleres i ti dager. Huggormene ble også bedt om å isolere seg i syv til ti dager. Dette har endret seg. Det er ikke klart om idrettsutøvere kan teste seg selv etter tre eller 7-10 dager. Denne endringen ble gjort 28. mai kl 23:56.

READ  Kompatibel med Govit-19 - VG
Written By
More from Jakob Leif

Trump veto ned på Kongressens forsvarsbudsjett

Et flertall i både Representantenes hus og senatet i desember betyr at...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *