Manager kjøper aksjer basert på FNs bærekraftsmål: – Dette er fornuftig fra et investorsynspunkt

Endre post:Sammenligning med Global Criteria Index er inkludert. Oslo aksjemarkeds sammenligning i tittelen er erstattet av et tilbud.

Athilde Asheim Abe (32) er porteføljeforvalter for Nordias likestillingsfond. Fondet har hatt en avkastning på 22,5 prosent siden lanseringen i februar i fjor. Til sammenligning steg nøkkelindeksen på Oslo Børs 2,1 prosent i løpet av samme periode.

Sammenlignet med den globale referanseindeksen er inntektene ikke så morsomme. Samtidig er mange globale selskaper med god avkastning ekskludert fra fondet.

Midler forvaltet av Aabø har strenge kriterier for hvilke selskaper de investerer i, blant annet som fordeling mellom kvinner og menn i ledende stillinger, arbeidsforhold, lik lønn og like betingelser for karriereutvikling.

Han mener at deres strenge behov vil gi en stor fordel ikke bare for fremtidig inntekt, men også for samfunnet. Så langt i år har fondet ni prosent avkastning.

– Forskning viser at mangfold og likestilling bidrar til bedre resultater. Ved å investere i selskaper som fokuserer på ESG og likestilling, vil du bidra til en mer bærekraftig fremtid uten å gi avkastning på investeringene dine.

Abe mener også at investorer må tenke på dette når de investerer: – Det er fornuftig fra en investors synspunkt og bidrar til å oppnå FNs bærekraftsmål, spesielt for bærekraftsmålene, som er kvinners posisjon i å oppnå og styrke likestilling, sier hun.

I 2019 gjennomførte McKinsey & Company en undersøkelse basert på mer enn tusen selskaper som dekker 12 land på flere kontinenter. Studien viser at topprangerte selskaper i styret hadde 55 prosent høyere fortjeneste enn gjennomsnittet. Disse selskapene har 25 prosent større sannsynlighet for å slå gjennomsnittet enn selskaper i nedre kvartal.

READ  Forvent enda lavere salg i 2021 - E24

Apple ekskluderer

Midler som forvaltes av Aab har et minimumskrav om at kvinner i de fleste tilfeller må være 30 prosent i styret, toppledelsen eller styret, etter minoritetens skjønn. Hvis det er en kvinnelig administrerende direktør eller styreleder i selskapet, vil dette også bli anerkjent.

Agaves Nordia Finance har ekskludert mange store amerikanske teknologiselskaper som Apple fordi de ikke oppfyller dette kravet. I følge Stadista, til tross for at giganten har en dårligere kjønnsbalanse i selskapet enn konkurrenter som Facebook, Apple og Google, har han imidlertid Microsoft i sin portefølje. Men med 41 prosent av Microsoft-teamet oppfyller det finansieringsbehovet.

Veldig selvsikker

Det er mange faktorer som påvirker dagens aksjemarked. Mange selskaper har opplevd et kraftig fall i inntektene siden innføringen av koronar kontroller. Mandag kom farmasøytiske selskaper Pfizer og tyske Biotech med forbedrede tall fra tredje fase av testing av deres vanlige koronarvaksine. Aksjemarkedet steg betydelig etter nyheten, men Abe mener det er noe lovende.

– Jeg tror koronasituasjonen vil vare lenger enn prisen på markedene. Jeg tror anslagene for 2021 er høyere enn optimistiske. Det er allerede forventet at vi kommer tilbake til 2019-nivået i andre halvdel av neste år. Jeg tror markedene er litt dyrere nå fordi jeg forventer at inntektsanslagene vil falle noe, sier han.

Vil koste mer lokalt

Med anstrengende reiseaktiviteter og flere nordmenn som sitter på hjemmekontor, er det klart at flere vil bruke mer tid hjemme. Antall permitterte arbeidstakere og arbeidsledighet er høyt, men Abe tror vi vil fortsette å se veksten i forbrukerbedrifter.

– De som fremdeles har jobb som før, har kommet i en situasjon der de bruker mer penger på innenlandsk forbruk. Vi vil ha mer forbruk.

READ  - Stopp den kaotiske kampanjen

Han håper at gode resultater vil fortsette på dette feltet, og nevner KIT og EuroPrice som gode investeringsprodukter:

– Butikker som Kid og Europrise har en heftig fordel med koronasituasjonen, i forhold til at folk er overfylte hjemme. Når vi ikke drar på ferie, må vi bruke penger på noe.

XXL er et selskap som har hatt nytte av situasjonen vi er i, og aksjekursen har steget 43,6 prosent hittil i år. Abe har derimot ikke stor tro på spillkjeden.

– Dette er et selskap, jeg er ikke veldig positiv fordi det er veldig enkelt å sammenligne produktene de selger. Hvis du har sett et par Nike-sko på XXL, kan du søke etter samme type sko og finne urte nettbutikker som tilbyr det samme, og det kan tilby gratis frakt og retur. Dette legger mer press på kantene og påvirker absolutt lønnsomheten.

Verre enn gensere

Abe spiller DNs rolle i spillet, Fantasy Finance. Selv om hun helt klart vet at flaks er et stort element i en konkurranse som bare varer ti uker, vil hun vise at hun kan vinne markedet uten stor risiko.

Det primære målet er å vise at du kan vinne markedet ved å velge fundamentalt gode selskaper uten for stor risiko. Jeg tror jeg har klart meg relativt bra så langt.

READ  Scarlett Johansson saksøker Disney-Viji

Av de kjente profilene som er inkludert, er det bare sjakkmester Simon Actinstein og kunstneren Felipe Castro som er over Abe. Han har en portefølje som inkluderer aksjer han lenge har stolt på. Disse inkluderer EuroPrice, Borecard, Movie, Bowet og Yara. Han nevner spesielt Borecard som et selskap han stoler på:

– Dette er et selskap som har investert et dårlig beløp de siste årene. De siste årene har de noen ganger blitt skuffet, men de har investert betydelig i ulike vekstmuligheter. Nå skal de høste det de har investert, og jeg forventer virkelig gode resultater i årene som kommer.

Abe mener FantasyFont er en god plattform for å spille litt rundt og lære mer om hva aksjer er og hvordan det fungerer.

– Dette er en fin måte å se hvordan investeringene deres blir gjort. Jeg synes dette er en fin måte å øke interessen for aksjer, jeg synes det er bra. Vi opplever at nordmenn er langt dårligere til å sette inn penger sammenlignet med våre svenske naboer.(Vilkår)Copyright Dugens Noringslive AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller andre applikasjoner kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *