Mange senatorer har kjempet – VG

Washington, DC (VG) Valgte tjenestemenn i USA har samlet seg for å fullføre arbeidet de startet da de ble avbrutt av en sint pøbel: utnevn Joe Biden til den neste presidenten i USA.

Publisert:

Til deg som forårsaket kaos i vårt kongressbygg i dag: Du vant ikke. Vold vinner aldri. Frihet vant. Det er fortsatt hjemmet til folket. La oss komme tilbake på jobb.

USAs visepresident Mike Pence fortalte senatet torsdag klokken 02 norsk tid.

Som visepresident har han ansvaret for å formelt kunngjøre vinneren av valget etter at stemmene i Representanthuset og senatet er talt og godkjent.

Dette arbeidet ble avbrutt under en pøbel Kongressen angrep bygningen på onsdag, Etter at presidenten oppfordret sine supportere til å marsjere mot folkevalgte for å motsette seg valgresultatene.

Bakgrunn: Drama i Washington D.C. – Congress Building Storm

Fire personer senere Kongressen ble bekreftet død etter bygningsstormen.

Kongressen var i stand til å godkjenne bare 12 av de totalt 538 stemmer, resultatene fra de to statene, før de ble utvist for beskyttelse.

Etter klokka 20 lokal tid – 02 norsk tid – kom de tilbake for å fullføre arbeidet de hadde startet.

– Vi har aldri blitt sperret før, og vi blir ikke sperret i dag. De prøvde å forstyrre demokratiet, men de mislyktes, sa republikaneren Mitch McConnell, som er flertallsleder i Senatet, da han kom tilbake til Senatbygningen.

Se bilder: Slik var dramatikken i Kongressen

De annonserte demonstrasjonene ble trukket tilbake

Utenfor bygningen var det en stor politistyrke. Helt siden portforbudet trådte i kraft klokka 18 lokal tid, har politiet sett VGs reporter kjøre gjennom gatene for å forklare at alle må være inne på stedet.

READ  Trump sier at han vil forlate Det hvite hus bare hvis velgerne velger Joe Biden - VG

Et sted ropte en mann: “Dette er kommunisme. Politiet er ikke på deres side.

Flere kongresdelegater holdt Brennende opptegnelser om hva de nettopp så, Før stemmetellingen fortsetter.

Georgia-senator Kelly Lofler, Utfordreren Rafael Warnock mistet senatsetet på tirsdag, Nevnte hendelsene fikk henne til å revurdere Kunngjørte planer om å motarbeide valgresultatet.

– Da jeg ankom Washington i morges, var jeg fast bestemt på å protestere mot valgdeltakelsen. Men dagens hendelser har tvunget meg til å revurdere, og med god samvittighet kan jeg ikke lenger protestere, Hun sier.

Senere, da kongressen godkjente Georgias valgresultat, måtte kongresskvinne Jodie Hayes innrømme at hun ikke hadde støtte fra en senator i opposisjonen.

– Det ser ut til at noen senatorer har trukket kampen etter dagens hendelse, sa han til visepresident Mike Pence.

Ingen steder å forsvares: Georgia Sen fra det republikanske partiet. Kelly Lofler sa at begivenhetene i Washington D.C. fra senatlisten førte til en revurdering av opposisjonen som ble kunngjort mot valgresultatet. Foto: Senate Television, A.P.

Forsøk på å motsette seg valgresultatene i Michigan og Nevada ble også avvist på grunn av manglende støtte fra en senator.

Protester mot avgjørelsen i Pennsylvania

Noen senatorer holder fremdeles på mot utfallet av valget:

04.30 Kort tid før norsk tid avviste senatet kampen mot valgresultatet i Arizona. Seks senatorer stemte for demonstrasjonen.

Representantenes hus stemte for å prøve å utfordre utfallet av valget i Arizona. Avstemningen endte med 303 til 121 stemmer, med mer enn halvparten av republikanerne i Representantenes hus som støttet kampen.

Svarte: Ifølge fotografen viser bildet senatets minoritetsleder Chuck Schumacher i et tydelig kjent øyeblikk at senatet skulle starte en kampanje mot valgresultatet i Pennsylvania. Foto: JIM LO SCALZO / EPA

Før klokka 06.30 torsdag, norsk tid, ble det imidlertid klart at Kongressen skulle iverksette en kampanje mot valgresultatet i Pennsylvania. Skriver CNN.

READ  Taliban har erobret en annen provinshovedstad, Viji

Åtti medlemmer av representanthuset og senator Josh Hawley protesterte, og saken diskuteres separat i senatet og representanthuset.

Senatet gikk gjennom en kort prosess og stemte kort tid etter, mottok 92 stemmer mot syv, mens debatten i Representanthuset forventes å vare i opptil to timer.

Les mer

Tidligere presidenter mot Trump: – En skam for nasjonen

– Inspirert av president Trumps løgner

USAs president er til stede Visepresident Mike Pence sa at han håpet onsdagens vold i Washington, DC, ville bli utført. Noe som stopper godkjenningen av valgresultatet i Kongressen.

Han sa at siden tapet i presidentvalget i november, uten å nå domstolene, var det preget av massiv valgsvindel.

Senatets demokratiske minoritetsleder Chuck Schumer mener president Donald Trump bør ta noe ansvar for angrepet på kongressbygningen.

“Denne pøblen ble provosert av president Trumps ord og løgner,” sa han til sine kolleger da han kom tilbake til senatet onsdag kveld.

Biden Trump vant valgkollegiet med 306 velgere mot 232. Antallet og godkjenningen av disse stemmene i Kongressen er vanligvis bare formelt.

Hard kritikk av Trump

I kjølvannet av stormen i kongressbygningen har mange av Trumps partikolleger lagt noe ansvar på presidenten.

Wyoming-republikaneren Liz Cheney, partiets tredje ledende medlem av Representantenes hus, sa til Fox News at hun ønsket å avklare Trumps rolle.

Les mer

– Kan ikke se om det var fem minutter eller en halv time

– Vår jobb er å telle stemmene. Vi vil telle stemmene, men i kveld er det alvorlige spørsmål om presidentens involvering i det som skjedde her i Kongressbygget, sier han til kanalen at det ikke kan tolereres.

Nord-Carolina republikanske senator Richard Burr går lenger, og det blir klart at han mener Trump er skyld i det som skjedde.

READ  Lars Bohinen: - - Helt fjellslange

– Presidenten er ansvarlig for dagens begivenheter, der han fremmer de ubegrunnede konspirasjonsteoriene som førte til dette stadiet, Han skriver i en uttalelse, Og amerikanske domstoler har bestemt at det er grunnlag for utbredt valgsvindel i årets presidentvalg.

Også den republikanske Utah-senatoren Mitt Romney, som identifiserte seg som en voldsom kritiker av Trump, Sier i en uttalelse Presidenten er ansvarlig for kaoset i Washington, DC:

– Det som skjedde i dag var et opprør, utløst av USAs president. De som fortsetter å støtte hans farlige agenda ved stadig å motsette seg resultatet av et formelt, demokratisk valg, vil alltid være medskyldige i et unikt angrep på vårt demokrati.

Tidligere onsdag motsatte også republikansk leder i Senatet Mitch McCann Trump på det sterkeste. Han sa også at han fryktet at Amerika ville bli ødelagt for alltid.

Written By
More from Jakob Leif

Søndag en ny frist for Brexit-samtaler – NRK Urix – Foreign News and Documentaries

Ursula van der Leyen, toppsjef for EU-kommisjonen, ønsket Storbritannias statsminister Boris Johnson...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *