Marihuana, Hajj | Politiet i butikken sendte hundepatruljer til guttene som hadde et “partnerskap”

De to unge mennene med “partnerskapet” ble opptatt da de så politiet patruljere butikken. Nå må lensmannskontoret tåle kritikk for å ha brukt unødvendig makt.

Dette provoserte en tilbakeslag da Sorwest politidistrikt registrerte seg søndag Twitter-nyheter To ungdommer rømmer fra politipatrulje og blir overvåket av en politihund.

Begge er mistenkt for å ha en liten mengde narkotika. Start Sheriff’s Office har rapportert til Netavision å ha to gutter, henholdsvis 16 og 17 år – med spesielt en “joint”.

– Overlat det til foreldrene

“To personer stakk av til politiet til fots. De ble raskt funnet igjen ved bruk av en politihund. Begge guttene i alderen 16/17 er mistenkt for narkotikabruk, som de vil få beskjed om. Foreldrene ga beskjed og guttene var igjen med dem,” sa politiets uttalelse 2. juledag. Meldingen om hendelsen nådde politiet klokka 20.30.

– Samtidig provoserer når politiet opphever sakene de mottar, skriver noen på Twitter.

En annen spør hvordan politiet har tid til dette når de opplever avvisning når politiet ringer og ber om hjelp.

Jacob Histod, farmakolog ved Tyrolistifelsen, forteller til Netavision i en kommentar:

– Slik jeg leste det ser det ut til at politiet brukte bevis som burde være helt like når de griper inn i en potensiell forbrytelse, sier Histot, som har bakgrunn fra politiet.

Han påpeker at slik proporsjonal inngrep er regulert av lov i både politilov og straffeprosesslov.

– Det er en sterk politikk i det norske rettsvesenet at man ikke handler utover det som er nødvendig for å løse en potensiell forbrytelse. En ting er å jakte på guttene med hundepatruljer, en annen ting er å rapportere dem for mistenkelig bruk, sier Histat.

READ  Morhat Amdavuni - Reagerer på sjokkerende scener:

– Vanlig arbeid

Roald Runhome, etterforskningsleder ved Stord sheriffkontor, sa til Netavision at han forstår folks bruk av makt, men mener det var innenfor rammen av saken.

– Mens de var i rutinemessig tjeneste ved Police Dog Patrol Store, la de merke til to personer som gikk forbi, men de stakk av fra stedet da de så politiet. Dette fulgte politiet. I det arbeidet ble en patruljehund brukt til å finne to gutter, henholdsvis 16 og 17 år. Det ble funnet en gjenstand som de hadde kastet, sier Ranhom, og at det må ha vært en liten mengde hasj i form av en røyk eller “ledd”.

Får privilegiet å bli fulgt

Han beskriver hva slags reaksjon de to kan forvente:

– Begge har blitt rapportert å ha, men de forfølges og forfølges stadig.

Ifølge Ranhome er begge bøtelagt.

– Hva tenker folk om politiets maktbruk i denne saken?

– Vær alltid i proporsjon. I dette tilfellet så hundepatruljen to unge menn stikke av, uten å vite hvorfor eller hvem de var. Å finne dem til hundepatrulje var en klassisk oppgave, så jeg tror det var inne. Ingen ble skadet av hunden, sier han.

Written By
More from Jakob Leif

Nyttig Belgia slår ut Portugal og Ronaldo fra EM – VG

(Belgia – Portugal 1-0) I kvartfinalen beseiret Belgia Torgen Hazard (28), europamestere...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *