Masvelt ga henne en god start – Medalje skled i siste øvelse – NRK Sports – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Steinberg var i medaljestillingen før den siste treningen av Omnium, som var en syklistkamp på banen, men falt til femte i poengløpet.

– Dette er min beste innsats. Til tross for bronseslippen, er jeg veldig fornøyd. De tre første løpene gikk som en drøm. Det var noen bedre mennesker enn meg i poengløpet, og de fortjente å komme. Jeg gjorde alt jeg kunne og hadde det veldig gøy, sa Steinberg til Discovery etter den siste treningen.

Beste start etter massekollaps

Den første av de fire øvelsene i Amnesty skapte en velting en dominoeffekt, som endte med å velte de fleste syklister.

Syklistene var spredt i velodromen som legoklosser på barnerommet, men de fleste gikk bak Steinberg. Hun endte først i fjerde omgang med 34 poeng.

Anita Yvonne Steinberg

Anita Yvonne Steinberg.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Heldigvis var jeg på et bra sted. Trygt sted. Jeg visste at det gikk fort. Dette er et bevisst valg. I Scratch pleier det å skje. Folk snurrer for fort, litt nervøse og litt vaklende, forteller hun meg om massevalsing.

– Dette er den største hendelsen i verden. Alle er i utmerket stand. Jeg er i utmerket form, noe som tydelig øker tilfredsheten med sykling.

Amerikansk suksess

Jennifer Valente fra USA vant foran det japanske hjemmehåpet Yumi Gazihara, mens nederlenderen Kristen Wilde vant bronse etter en strålende avslutning.

Poeng I første løp av løpet tok Steinberg ett poeng og de to siste poengene, men det varte ikke lenger enn det femte. Ikke desto mindre var det lidenskapelig sterkt av en trener fra en nasjon som ikke hadde velotrom.

Han scoret 94 poeng i Scratch, Temporite og Knockout -løpene. Omnium -poeng var høye bare for Valent (110) og Kazihara (108) før løpet ble avsluttet.

Det var en tett kamp om bronse. Amalie DiDerickson fra Danmark hadde 92, Wild 90 og Maria Martins fra Portugal 88.

Ensom i innsats

Hver gang er det lang tid mellom den gangen vi ser en norsk idrettsutøver som sykler på en banesykkel. Det er 25 år siden Norge sist vant en utøver ved OL, og vi må tilbake til OL i München 1972 for å nyte den norske medaljen i banesykling.

Anita Yvonne Steinberg

Det ble flere runder i Isu velodrome for Stenberg.

Foto: Cocker Bemble / Reuters

Steinberg dro selv som ung til Danmark for å fokusere på tronsykling fordi det er så vanskelig å investere i Norge.

Ved OL i Tokyo bodde og trente han på Mallorca.

READ  Flertall for mistillitsforslag mot svensk regjering - VG
Written By
More from Jakob Leif

Biden leder Wisconsin – VG

Joe Biden har flest velgere, men president Donald Trump er ledende på...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *