Medaljehåpet er snudd

Christopher Brune og Array Strandley nådde semifinalen etter at båten kantret på de siste 500 meterne.

Den norske båten var med en gang fra de tyske favorittene, men hadde et godt grep om andreplassen, og endte først på to semifinaler i de lette dobbeltscullene. Så skjedde ulykken. Det norske paret endte på andreplass, med Array Strandley som savnet enda et år før båten seilte rundt og nordmennene havnet i vannet.

– Den siste plassen var i våre tomme hender. Vi følte oss så mye bedre fysisk, men da var det litt forvirring i teknologi, kanskje. Dette er vanskelige vindforhold. Dette er vind som tar mange år og plutselig er vi i vannet. Dette er helt usant. Noe vi har jobbet med i årevis er som en drøm. Det blir vanskelig å svelge, men frustrert Christopher Bron sa til NRK at vi skal klare det.

Sommer -OL 2021 i Tokyo

Ferdig: Array Strandley ble tatt ombord på redningsskøyta etter at skulptøren deres kantret med 500 meter igjen.

Foto: Lise serud / NTB

– Aldri opplevd noe lignende

Ved bruk av lettere båttype Strandley og Brune klarte ikke Strandley å kontrollere venstre side.

Strandly ble tatt ombord på en livbåt, mens Brown endte alene. Paul Thompson, NRKs båtkommentator, sa at han aldri hadde sett noe lignende. Strandley og Brune har aldri opplevd dette før.

– Nei, jeg har aldri opplevd noe lignende, ikke på konkurranse eller trening. Det er helt sykt for at noe slikt skjer. Når du ligger der er det helt umulig å forstå. Det er som en drøm du aldri våknet til, som Christopher sier. Jeg savner året, og jeg er så lei meg for Christopher og hele teamet. Vi har jobbet hardt for dette i ett år. Vi var på rett spor, vi har alltid ønsket å være i den beste posisjonen, vi klarte det, og så skulle vi fullføre det når boksen fikk finaleplassen, sier Strandley.

Et av Norges beste medaljehåp var å komme seg ut av kampen om OL -medaljene de hadde drømt om. Begge ønsket å oppgradere bronsen fra Rio for fem år siden, men i stedet var det en trist beslutning for dem begge. Før OL kunngjorde Strandley at han ville dra etter OL.

– Vi må la det synke. Vi reflekterer over det faktum at vi sammen har hatt fantastiske resultater og et fantastisk liv sammen. Og utrolig mange gode høydepunkter. Han er den beste vennen jeg noensinne har hatt. Det er uansett opp til deg, men det er utrolig trist at vi ender opp slik. Det er helt surrealistisk, men livet vil være slik, tror jeg, sier Brun

Vanskelige forhold

Det var vanskelige og utfordrende forhold i Sea Forest Vattebe. Kombinasjonen av mye vind og høye bølger forårsaket store problemer for Strandley. Trener Johan Floyd forklarer at årene har blitt presset ned og rundt dem.

På vei tilbake treffer de kanten av kanten og legger den på tvers i stedet for hvordan den skal være først, og deretter skjærer den i vannet. Så stopper båten, og så prøver de å starte på nytt, men det skjer bare igjen. Dette er totalt “ekkelt og kjedelig”, men det er en teknisk feil, sier Floyd til NRK senere.

Allerede i Tokyo i morges skapte vanskelige forhold problemer. Av de store og tunge båtene som hadde konkurrert før, mistet båtmennene kontrollen i mange år, eller bøyde båten inn i andres felt.

Til tross for de utfordrende værforholdene var roingen på den olympiske arenaen veldig rask. Det ble satt mange verdensrekorder, og den norske treneren syntes ikke forholdene var uforsvarlige.

– Nei, folk står i kø på verdensrekordtider, så dette kan overvinnes. Vi ble vant til det. Floyd sier at vi ikke vil slutte å trene hvis dette endres.

READ  Padmangel fortsetter å øke - svakere enn forventet i andre kvartal
Written By
More from Jakob Leif

– Han har litt å bevise – VG

Tung vår: Jens Betterhawk scoret det viktigste målet for Milan mot Samporia,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *