Meteorkrasj lokalt – VG

Et smell, etterfulgt av et lysglimt, slo steinen fra det indre rommet.

Publisert:

En meteoritt styrtet i nærheten av Norse Station i Luton like etter midnatt tirsdag 5. januar. Meteoritten anslås å veie 0,5 til 2 kg norrønt I en pressemelding.

Beboere i området var i stand til å observere sterkt lys og høye lyder i kveld. En høy lyd kunne høres da meteoren brøt gjennom atmosfæren 21 minutter etter midnatt. Tre minutter senere har Norseur signaler om at den gikk i bakken klokka 0.24.

Norzer skriver at signalet kom fra sørlig retning og er i samsvar med rapporter om en lyd hørt av folk i Ullensecker kommune.

– ga en ganske høy lyd

– Det var mange som hørte dette, jeg tror det var flere som hørte det enn de så det. Det kan være noen sammenheng med at det var overskyet. Jeg vet at folk har hørt dette seksti mil unna. Noen var litt bekymret fordi det var så kort etter raset, men forklaringen vi ser på bildene vi har i Harastuwa og Oslo er at Steiner Mitskogan VG var på det norske meteornettverket.

Skriver det norske meteorologiske nettverket Meteoritten kjørte i 15 km / t eller 50 000 km / t, og kan ha falt til bakken som meteoritter nær Lake Store-Bronken, sør for Elverm, men usikkerheten var stor. De skriver videre at meteoritten dannet på asteroidebeltet mellom Mars og Jupiter.

– Den trenger langt ut i atmosfæren og gir et veldig kraftig smell, noe som er en god indikator på at bergarter kan ha falt til bakken som meteoritter, sier Mitskoen.

READ  Premier League rykter | Søndag Premier League rykter

– Nål i halm

Forskere har ennå ikke lyktes i å finne noe romfartøy.

– Det hadde vært gøy å finne den, men det tar først og fremst flaks å finne en meteoritt dypt i jungelen, sier norrønt Dormode Guerna.

Mitskogen i det norske meteorittnettverket hadde ikke stor tro på at restene av meteoritten kunne bli funnet.

– Vi snakker om veldig små steiner, hvis det er snø ute et sted i skogen, nå er det nesten håpløst å finne det. Et område på flere kvadratkilometer bør søkes. Jeg tror det kan være noen små meteoritter noen hundre gram i størrelse, så det ser ut som en nål i en høystak. Vi snakker om størrelsen på et eple eller små steiner, sier Mitskogan.

Han tror noen ved et uhell kan se meteoren.

– Hvordan kan du identifisere en meteoritt?

– Dette er en litt uvanlig stein som ligger på et litt uvanlig sted. Hvis du ikke vet hvor steinen er, for eksempel på kull. Meteorer har ofte et litt mer karakteristisk utseende. De er vanligvis mørke og har en overflate som minner om en leirklump. Mitscogen sier at hvis den deler seg når den treffer bakken, vil den gløde inni.

I 2013 ble 1200 mennesker skadd En meteoritt på ti tonn Møttes i Uralfjellene i Russland. Se den gigantiske meteoritten her:

VG redigerer: En tidligere versjon av denne artikkelen hevdet at meteoritten kjørte i 300 km / t. Denne informasjonen kom fra Norzors pressemelding, som er feil. Den nøyaktige tingen var at ifølge det norske meteornettverket hadde meteoren en hastighet på 15 km / s eller 50 000 km i timen. V meteor siterer NTB «Meteor lander på Løten den. Det rette er at det traff eller falt, og det skjedde i et område som inkluderer kommunene Luden og Valerie.

READ  Donald Trump: - Et kraftig fall på den eksklusive listen
Written By
More from Jakob Leif

– Jeg ble forbannet – VG

Urban: Waltzness-investor Arne Woodwick feirer Cup-finalen i 2017. Foto: Holzer Waggens, V.G....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *