Miljøvernere på taket av Equinox i Fornebu

Mange medlemmer av ekstrembevegelsens destruktive opprør falt ned på taket av Equinox -bygningen i Forenbu, Perm, tidlig torsdag morgen. Der hengte de et banner som fordømte selskapets oljeutvinning i Argentina.

Aktivister har hengt opp et banner som fordømmer utvinning av olje i Argentina.

Publisert:

– Jeg blir nå ført bort i en politibil av politiet. Vi er omtrent 30 av oss i kampanjen, og det har vært veldig vellykket, sier aktivist Webjorn Bellandberg på telefon til Uptonblite / E24 klokken 06.00 torsdag.

Han sier at aktivister brukte en arbeidsheis for å komme til taket på Equinox -kontorbygningen, der de holdt opp et stort banner med teksten “Frocking Kills – Out of Waga Murta!”

Det reflekterer Skiferoljefelt for equinor og skall Nord i Argentina, i området til urfolk.

Aktivister klatret på Equinox -taket ved hjelp av heisen. Politiet rykket ut til stedet.

Bijland Berg mener at det Ecuador gjør i Argentina rammer hardt på stammefolket, og han sier at de er syke:

– Dette er helt uakseptabelt og bør stoppes umiddelbart.

Fjernet

Politiet rykket ut til stedet og fjernet de to aktivistene fra taket. Sammen med Jonas fra Göteborg ble han ført til Bellandburg politistasjon for avhør.

Holocaust -opprøret er en gruppe i samme gruppe som nylig gikk inn på kontorene til Olje- og energidepartementet.

Andre aksjonærer stengte parkeringsplassen til Equino -ansatte, og de prøvde å stenge alle inngangene til selskapets lokaler i Fornebu.

Les mer

Aktivister som ikke ønsker å forlate Olje- og energidepartementet

Equinox -frontaktivister i Fornebu.

Aksjon uke

Grupper Destruktivt opprør Har varslet en rekke aksjoner i Norge denne uken. Under vignett “Penger eller liv?” De sier på nettstedet deres at menneskeheten nå står overfor en enestående trussel i historien, og at dette krever et opprør.

Webjorn Jelland Berg fra Stavanger er en Udaya -overlevende og en far som jobber på Equine.

Stavanger -mannen Vebjørn Bjelland Berg er en av de unge som overlevde massakren i 2011 i Udaya. Han er for tiden bosatt i Amsterdam. Han sier at han har vært involvert i mange aktiviteter siden han ble medlem av aktivistgruppen i 2019.

Fjern Iquinor

Han vokste opp i trygge Stavanger, med omfattende økonomiske forhold. Faren hans jobber på Equine. Han er en del av en Central Labour Party -familie i byen, Ledet av tante Sicilia Pigeland.

Vebjørn Bjelland Berg begynte tidlig i AUF sammen med fetterne Anders og Jakob. Han reiste også til Udaya i 2011 med de to i en alder av 15 år. Belland fortsatte å bevege seg i land på øya Berg og klarte å rømme fra Anders Behring Breivik, mens han hørte lyder og flyktet fra morderen.

Etter Udaya ble Webjorn Bellandberg leder for Stavanger AUF i et år. Senere forlot han politikken. Etter videregående flyttet han til Ungarn for å studere medisin i Budapest, men droppet to år senere. Han sier han har gjennomgått en stor endring.

Les mer om historien til VEBJØRN BJELland BERG fra UTØYA og etter tid:

After Udaya: Oil boy Webjorn ble aktivist for å bekjempe høyreekstremisme og redde planeten.

Aktivist på heltid

Nå, 25 år gammel, bor han faktisk i Amsterdam og har en bachelorgrad i miljøvitenskap og politikk. I høst suspenderte aktivisten i byen studiene for fellesskapets bekvemmelighet.

For Vebjørn Bjelland hadde Berg en bevissthet og ble aktivist. Først kom Creta Dunberg og klimaangrepet. Han spurte seg selv om situasjonen var så ille som den svenske kvinnen sa. Så Pigeland Berg sjekket og fant svaret var ja.

Han hadde tidligere fortalt Aftonbladet at han var en ekte oljebaby, men nå innså han at det ikke var mye oljerespons. Folk står overfor en katastrofe – klimaendringer vil påvirke ham og livet hans, sa han.

Vebjørn Bjelland Berg forstår ikke bare, men tror han våknet da han innså at krisen var reell. Han følte frykt, frykt, sinne og tristhet – behovet for å handle videre.

Det var rundt 30 personer aktive mot Equinox torsdag morgen. En av dem er Cinta Handsmerk fra Stavanger.

Forlot AB

Nå har ikke AUF lenger svar for ham, og heller ikke Arbeiderpartiet, fordi ingen av dem tok klimakrisen på alvor.

“Tiden for høflige fraser er over. Noen av samtalene som har funnet sted vil ikke endre seg. Noen ganger må folk gjøre opprør,” skrev Aftonblatt i en artikkel om de ti årene fra 22. juli. Vebjørn Bjelland Berg meldte seg inn i aktivistbevegelsen Extinction Rebellion – som gjør utstrakt bruk av ulovlighet for å få fram sitt budskap og få til endring. Webjorn Bellandberg mener at en sentral del av samfunnets utvikling er å oppnå endring i samfunnet gjennom ulydighet – for eksempel i kampen for kvinners rettigheter og mot rasisme.

Det kan være nødvendig med voldelige, ulovlige handlinger, mener han, og så må han ta straffen som følger med.

Jeg forventer at aksjon mot Equine vil bli bøtelagt, men det er virkelig verdt det, sier Berg.

READ  Mange fjellstier er stengt - VG
Written By
More from Jakob Leif

Ukraina – NATO skremmer: dramatisk omstilling

New York (DOCLAD): USAs president Joe Biden holdt i dag sin første...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *