Mingorona har ikke vært tilgjengelig siden september

Danske tjenestemenn slo på stortromma. En ny mutasjon av koronaviruset er blitt oppdaget i landets minkbestand.

Mutasjonen er mer motstandsdyktig mot antistoffer enn andre mutasjoner, og statsminister Med Frederickson har advart om at dette kan gjøre koronavaksinen inaktiv.

Statens Serum Institute (SSI) har identifisert det som er kjent som “cluster 5” -mutasjonen i tolv og fem minkfarmer.

Danmark var den største produsenten av minkpels i verden. Alle 15 millioner elektroner vil bli drept.

Lenge siden

Nå forklarer avdelingsleder ved SSI Tyra Grove Cross at det ikke har blitt diagnostisert et eneste tilfelle av “cluster 5” -infeksjon siden september.

– Ulike typer virus sirkulerer nå i Danmark. Cross sier at de kan dukke opp igjen og forsvinne igjen Jilllands-Boston.

MINK INFEKSJON: Mer enn 200 danske minkfarmer har nå infeksjoner. Totalt er det 15 til 17 millioner mink i landet. Viruset forvandles til mink og sprer seg til mennesker, sier dansk statsminister Mete Frederickson. Foto: NDP
Se også

Han forklarer at saker som ble registrert i august og september ble oppdaget.

To muligheter

I Danmark blir omtrent 15 prosent av alle koronaprøver sendt til SSI for analyse. Alle nye virussaker ble oppdaget i disse prøvene.

– Det er to muligheter. Den ene er i omløp uten at vi finner den. Som jeg sa, dette er bare tilfeldige prøver, så vi kan ikke utelukke at de kan ha skjedd utenfor tilfeldige prøver. Eller det kan være at Cross forteller avisen.

Det faktum at det ikke har blitt oppdaget flere tilfeller av viruset, indikerer at de fleste infeksjoner ikke har skjedd, sier han.

Nuxstad følger etter

I en e-post til assisterende helsedirektør Espen Nuxstad Docladet skriver at norske helsepersonell følger nøye med på situasjonen i Danmark.

READ  Realitys "Wolf of the Wall Street": -

– Storskala virusmutasjoner kan i prinsippet gjøre vaksiner mindre effektive hvis virusets egenskaper endrer seg i stor skala. Nuxstad skriver imidlertid at vi ikke vet om spredningen av mink i Danmark vil ha noen innvirkning på effekten av de forskjellige vaksinene.

– Vi vet ikke om spredningen av denne variasjonen vil stoppe eller til slutt dominere Danmark og andre land. Folkehelsebyrået overvåker dette i samarbeid med sin danske søsterorganisasjon, Serum Institute, skriver han.

Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *