Minst 82 mennesker døde – VG

Det irakiske sivilforsvaret sa at koronapasienter som var i et pusteapparat da det brøt ut en brann i Bagdad lørdag ikke kunne unnslippe. Søndag fortsatte antallet dødsfall å øke.

Publisert:

Det irakiske innenriksdepartementet sa søndag at 82 mennesker ble drept og 110 såret.

Brannen ble forårsaket av en eksplosjon i en oksygentank på Ibn Qadir Hospital, som brukes til å behandle kritisk syke koronapasienter, sa nyhetsbyrået.

I følge Washington Post Pasienter fikk livreddende behandling da brannen spredte seg fra oksygenlageret og inn på intensivavdelingen.

Irak har erklært tre dager med sorg etter brannen.

“Jeg vet ikke hvor mange mennesker som er rammet. Det er mange brente kropper overalt,” sa Dr. Sabah al-Kusai. Lørdag for nyhetsbyrået AP.

Det var 120 pasienter da sykehuset begynte å brenne, og 90 personer ble reddet i live av det irakiske sivilforsvarsstatens nyhetsbyrå ANI.

Talsmann for sivilforsvar Kadim Bohan sier at ofrene hovedsakelig er eldre mennesker med luftveisproblemer. Washington Post.

– De kunne ikke bevege seg. Lokalbefolkningen skyndte seg til sykehuset for å redde folk.

– De fleste av ofrene døde fordi de måtte evakueres, tas av åndedrettsvern, mens andre kvalt ved røyking, Han fortsetter, ifølge Al Jazeera.

Ibn Qadir Hospital ligger sørøst for den irakiske hovedstaden Baghdad.

Utskrevet: En regjeringspasient fra Ibn Qadir sykehus blir utskrevet til et nærliggende sykehus etter en brann. Foto: THAIER AL-SUDANI / Reuters

Ifølge nyhetsbyrået AFP viser bilder på sosiale medier at brannmenn aktivt prøver å slukke flammene på sykehuset, mens pasienter og pårørende prøver å unnslippe.

Bestill for forespørsel

Pasientene som ble reddet levende er flyttet til sykehus i nærheten.

READ  Nedgangen på Wall Street - det kraftige fallet for Twitter og Tesla - E24

“Jeg vil uttrykke min medfølelse med martyrene fra den tragiske ulykken på Ibn al-Qadir sykehus,” skrev Iraks statsminister Mustafa al-Qadimi på Twitter.

Nødvendig svar: Iraks statsminister Mustafa al-Qadimi. Foto: Stephanie Loose / AFP Pool

Han beordret en full etterforskning av ulykken og sa at sykehuset var ansvarlig for sikkerheten Vil bli varetektsfengslet til rettsaken.

Tidligere på søndag ble det rapportert at en rekke helsemyndigheter hadde blitt sparket, inkludert direktøren for Ibn Qadir sykehus og direktøren for Bagdad helseavdeling i al-Rusafa-området der det irakiske statsministerens sykehus ligger.

En ikke navngitt lege ved sykehuset fortalte Washington Post at han ikke hadde tenkt å beskytte oksygentankene på sykehuset.

Helsevesen under sterkt press

Irak er midt i en kraftig epidemi: det er nylig rapportert opptil 8000 tilfeller på daglig basis – det høyeste antallet siden utbruddet startet. Totalt er det rapportert over en million tilfeller av infeksjon i landet. Det er også rapportert om 15 217 dødsfall.

I følge Washington Post Landets helsesystem var allerede under alvorlig stress allerede før koronaepidemien.

Avisen har snakket med leger som sier at de er tvunget til å jobbe med færre ansatte, selv om de selv lider av koronavirus. Andre snakker om utdatert utstyr og dårligere forhold for pasienter.

I skyggen av krig: Koronakatastrofe i Irak og Syria

Vaksinen ble lansert i mars, og landet har så langt mottatt 650 000 doser av forskjellige vaksiner, hvorav de fleste er donert og NTP skriver gjennom Kovacs-programmet.

Men etter flere tiår med konflikt og mange korrupsjonskandaler er helsetjenesten i landet fortsatt i tvil, sa tjenestemenn. Washington Post Folk har problemer med å bli vaksinert frivillig.

READ  8,7 milliarder kutt i grønne aksjer Bang-Paddy, Skatech og Domra-E24

Written By
More from Jakob Leif

Bilder av den nye MacBook Air sirkulerer online – som den fargerike nye Imax

Da Apple kunngjorde de nye M1-basert Imax Samtidig er det klart at...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *