Molde får over 10 millioner dollar for opprykk – “flykter” til Spania – VG

Erimentet: Eric Holland Andersons følsomme berøring setter Oliver Baman utenfor Hofenheims mål – og kan gå 2-0 i Tyskland. Foto: RONALD WITTEK / POOL / EPA / POOL

Da Eric Wolland Anderson (28) rundet opp Hoffenheim-keeper Oliver Baman og ble opprykket til Europa League, burde det alene ha markert mer enn ti millioner kroner for Moldova. Men inngangsbegrensninger i Norge forlater klubben med bonuspenger.

Publisert:

Molde-teamet dro rett tilbake til treningsleir i Spania, hvor det blir to nye uker til første kvartal. Mot Granada 11. mars Ingen vet om Molt klarer å spille hjemmekampen sin på Agar Stadium denne gangen.

– Vi kjører det samme programmet som eksisterte før første kamp og bor i Benitorm. Der hadde vi fire gressbaner, et stort hotellkompleks alene, og kunne se fem andre mennesker på en dag. Vi kan ikke dra hjem. Vi er i isolasjon i syv dager og kan ikke trene før neste lørdag, sier administrerende direktør Ole Eric Stavram VG.

Han kaller denne prestasjonen den største natten til Cincinnati Moldova. Sjefen setter den i både fire seriemesterskap og like mange pokaltitler i klubbens 110-årige historie, og håper på torsdagens kamprekord Totalt 5–3 Bundesliga-klubben er sterkere enn seieren over Mallorca, som ga ut Champions League-billetten for snart 22 år siden.

– Dette er for mye, kaptein Magnus Wolfgrem er enig med 2-0 i Tyskland:

Europa League-eventyret vil også gi betydelige summer til klubben, men regissør Storm har ennå ikke snakket om hvor mye klubben får. I følge European Football Association (UEFA) tall fra fjorårets turneringsdeltakere ble Eric Holland Andersons score doblet, og Andreas Lindes besparelser og lensmann Zinedine Zidane bare 1,1 millioner, mer enn ம 11 millioner.

READ  Corona - Bergen strammer inn:

Dette er bare for å komme videre til finalen i 8 deler. Bonusen for å komme inn på gruppespillet var tidligere 30 millioner kroner. Moldovas tre seire og en uavgjort derfra betaler over 20 millioner med dagens eurokurs, pluss TV-penger, her er en annen økonomisk fordel for Moldova:

Siden han er den eneste deltakeren fra Skandinavia i Europa League (Danske Midt-Jylland var i Champions League), trenger ikke Molde å dele TV-potten med andre klubber fra Sverige og Danmark.

En annen advarsel – i tillegg til tall hentet fra forrige sesong – antyder at Corona-epidemien noe har justert prosentandelen i UEFAs utbetalinger. De går til og med ut med tall etter sesongen.

Koronarestriksjoner i Norge betyr at Molde må bruke mer penger for å bli i utlandet. I “hjemmekampen” mot Hoffenheim leide romestallerne banen til Villarreal. Dette fungerer ikke nå fordi den spanske klubben er mer i konkurranser og spiller hjemmekamp samme dag som Moldova.

– Det er klart at dette er en kostbar affære for oss. Det er det ingen tvil om. Dette gir oss ekstra kostnader for å komme oss ut så mye tid. Det koster en halv million kroner å leie banen til Villarreal. Det koster mye å kjøre, men det gir oss så mye – sier Stowram – og sporten sikter mot fordeler og feiringer som dette:

– Hvor mye er Europa League-penger?

– Jeg har ikke kommet enda. Vi var i noe helt annet enn penger i går. Vi likte det. Finansdirektøren vil da ta seg av det. Det er klart at dette prosjektet koster oss mye penger, og vi mister fordelen med husretten, publikum har ikke lov til å delta. Dette er en stor synd, svarer Storm.

READ  Forvent enda lavere salg i 2021 - E24

– Har du et reservestadion klart hvis du ikke kan spille hjemmekamper i Norge?

– Vi følger forbedringer i Norge og håper noe skjer med inngangsbegrensninger. Men her og nå må vi ta avgjørelser basert på informasjonen. Vi booket minst to steder på vei hjem fra Tyskland; Tilbake til Spania eller hjem til Molde. Så vi tenker på ideen om at vi trenger å komme videre, smiler Storm.

Mange norske idrettsledere vil møte statsminister Erna Solberg (H) 3. mars for å se hvordan spill kan gjenåpnes i Norge. Akkurat nå er seriekamper ekskludert for sesongkamper, og øvelseskamper i fotball er ikke tillatt.

Molde ville vært borte fra hjemmet i mer enn tre uker siden den første kampen mot Granada.

– Ideelt sett vil vi være hjemme med familie, kjæreste og venner. Det er det ingen tvil om. Magnus Wolf Ikrem sier til VG at det kommer til å være mange pappaer på laget og vi vil hjem til Molde og trene der.

V.G. Se tilleggsstatistikk for Eliteserien live.

Written By
More from Jakob Leif

Hadia Tajik – Reagerer på tadsjikiske kort

Feminisme og seksualitet. Dette er et av ordene som Caroline Holmo Hypo...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *