Møtes i følge norske anmeldelser

Felles lanseringer og sprint har lagt til en ny dimensjon i langrenn. Hastighet og utholdenhet er viktig, men intelligens og tilpasning spiller en viktig rolle.

Dette er en tøff kamp om posisjoner i felten, og det har vært mye diskusjon den siste tiden både etter VM-sprinterne og fellesstart.

Nok

Forrige helg så Alexander Polshunov rødt etter at finske Joni Mackie beviste at han kunne stoppe ham i et tempo.

Russerne ropte om inhabilitet, Men ikke spurt. Dette er ikke søndag Lotta Udnes Weng. Han ble forbannet etter å ha blitt blokkert av Lynn Swann i kvartfinalen. Situasjonen er diskutabel – men den svenske kometen fikk ingen straff.

Sportsnihettin: Det var ganske dramatisk da Norge hadde en fantastisk seier i mennestafetten i Lahti på søndag. Foto: NRK
Se også

Juryen holdt en rekke diskusjoner under sprintfinalen. NRK-kommentator Dorjeer Bjorn mener noe må skje:

– Hvis du lar ting passere, blir det mer og mer. I fremtiden er det viktig at vi håndterer reglene riktig, ropte han live.

Møte

I dag skriver svensk Avsløre FIS Racing-direktør Pierre Mignery vil innkalle til et møte senere på søndag. Blant annet hadde Mignery en lang samtale med norsk langrennsleder Espen Pijerwick søndag kveld.

FIS-leder Swann mener han var først, så Udnes kan velge sporene i kampen med Wen:

“Jeg forstår ikke hvorfor folk blir overrasket – det skjer ikke noe spesielt,” sa Mignery Avsløre.

Racing Director: Pierre Mignery. Foto: NDP
Race Director: Bear Mignery. Foto: NDP
Se også

FIS ‘Race Director føler at det har kommet flere klager til juryen den siste tiden. Derfor vil han innkalle til et stort møte etter sesongen, der alle nasjoner må være enige om veien videre:

– Dette er ikke tilfelle med voldgiftsretten på den ene siden og treneren på den andre. Jeg får klare signaler når juryresultatene blir anket, og da får vi tilbakemelding. Jeg føler det er på tide å ta en diskusjon. Vi må ha regler som alle er enige om og forklarer likt, sier han til Express.

READ  Southampton var borte med ti mann - V.G.

Bekrefter diskusjonen

Espen Bjervic, norsk langrennsleder, bekrefter overfor Daglatt at han og Mignery diskuterte hendelsen søndag ettermiddag:

– Vi snakket om de to siste helgene der det var så mange intime dueller og så mange episoder. Han og jeg snakket med voldgiftsretten om at vi skulle gå utover disse retningslinjene. Hvordan oppføre seg, hvordan utvikle spillet? Vil du være mer eller mindre involvert? Spør Bjerwick.

Langrennsleder: Espen Bjervic. Foto: Bjørn Langsem
Langrennsleder: Espen Bijerwick. Foto: Bjørn Langsem
Se også

– Hva sier du?

– Jeg tror du må gå over disse linjene slik at den raskeste skiløperen vinner. Bijerwick sier at hvem som helst kan bruke den til å vinne boken, og Uten å gjøre det, er det enkelt å bruke som et eksempel den effektive stoppen til den finske Polshunov Mackie før Lahti i forrige helg.

Bijverwick etterlyser klare linjer:

– Ikke alle vil være enige om hva reglene skal være, men vi skal være enige om hvordan vi tolker reglene som flertallet ønsker. Hvis flertallet ønsker mer kontakt, må vi bøye oss for det. Jeg er ikke enig i voldgiftsrettens avgjørelse om Swan / Udnes Weng-situasjonen i går, men vi må akseptere den. Bjervic sier at dommeren vil ta avgjørelsen.

Det gjenstår å se hva FIS, trenere og ledere vil akseptere. Før det tildeles flere verdenscuppoeng og flere verdenscupgull.

Written By
More from Jakob Leif

Real Madrid hoppet over tre minutter ekstraomgang

Borussia Manchengladbach – Real Madrid 2–2 (1–0) Se sammendraget av konkurransen over!...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *