Mutant koronavirus: – – Uten kontroll

Lørdag kveld kom Boris Johnson med nyheten om at alle briter er redde for disse dager.

Kraftig økning i infeksjon fører til London, Sørøst og Øst-England Har innført strengere begrensninger Dermed kan innbyggerne ikke feire jul med noen utenfor sitt eget hjem.

Bakgrunnen er en dramatisk økning i infeksjonen, som er knyttet til en mutasjon i koronaviruset, som anslås å infisere opptil 70 prosent av viruset.

Landets helseminister advarte søndag om at de nye restriksjonene i disse delene av Storbritannia kan vare i flere måneder.

Stopper passasjerer

Ifølge Verdens helseorganisasjon er mutasjonen hittil funnet i Australia, Danmark og Nederland.

Tyskland vurderer angivelig å stanse alle flyreiser fra Storbritannia og Sør-Afrika av frykt for en koronainfeksjon. Dette ble rapportert av nyhetsbyrået AFP. Frankrike gjør det samme.

Belgia skal også ha stanset alle flyreiser og tog fra Storbritannia i minst 24 timer fra midnatt.

Norske helsemyndigheter vurderer nå ytterligere innstrammingstiltak for å forhindre spredning av det nye viruset i Norge.

– Det er nødvendig å handle raskt for å forhindre at denne virusvarianten kommer til Norge og sprer seg innenlands. Det er viktig at alle som har vært i Storbritannia de siste 14 dagene, overholder isolasjonsreglene. “Vi har strenge innreisetiltak, men vi vurderer nå om vi vil iverksette ytterligere tiltak,” sa helse- og omsorgstjenesteminister Bent Hay i en uttalelse.

Fredag ​​ble det kunngjort at Nederland ville stanse alle flyreiser fra Storbritannia på søndag. Denne avgjørelsen er for tiden gyldig til 1. januar.

Italia stopper nå alle flyreiser til Storbritannia og derfra, rapporterer avisen Republikk. Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen.

READ  - Hva Manchester United trenger - VG

– Det blir vanskelig

Begrensninger i mange deler av Storbritannia betyr at alle viktige butikker, frisører og treningssentre vil være stengt. Samtidig introduseres behovet for et hjemmekontor for de som kan, og beboerne oppfordres til å bli hjemme.

“Du kan bare møte en person fra et hjem utenfor,” ble Johnson fortalt lørdag.

I et intervju med Sky News-programmet Sunday Ridge Søndag morgen foreslo helseminister Matt Hancock at de aller fleste mennesker i disse områdene burde vente med å leve med disse restriksjonene til de blir vaksinert.

– Basert på hvor raskt denne nye varianten av viruset sprer seg, synes jeg det er veldig vanskelig å kontrollere det før vaksinen blir rullet ut.

Innen lørdag morgen hadde 350 000 briter fått koronavaksinen, skriver han Sky News.

Stramt: Statsminister Boris Johnson har strammet inn julefeiringen over hele landet, nå som en ny og mer smittsom variant av koronaviruset har spredt seg. Video: Abby
Se også

“Vi kan finne en vei ut av dette, men de neste månedene vil være vanskelige,” sa Hancock til Sky News.

En tredjedel av landets befolkning bor nå i områder under kontrollnivå fire i Storbritannia.

– Antallet fjerdegradsinfeksjoner har økt de siste dagene og de siste en til to ukene. Vi har en lang vei å gå for å løse dette, fortsatte Hancock

Han advarte om at restriksjonene ble innført fordi virusmutasjonen var “utenfor kontroll”. Han oppfordret videre at alle innbyggerne i disse områdene skulle leve som om de allerede var smittet med viruset.

– Dessverre er ikke den nye virusstammen under kontroll. Vi må ta det under kontroll, og den eneste måten å gjøre det på er å begrense sosiale interaksjoner. – Spesielt i områder med strenge kontroller, bør alle oppføre seg som de er ofre, sa han til Sky News.

READ  Xbox-sjef: - Det er ikke nødvendig å selge Elder Scrolls VI på andre konsoller for å dekke Genimax-anskaffelse.

Øker politiets tilstedeværelse

Andre deler av Storbritannia har lov til å feire jul med de to andre husene 1. juledag, men får ikke overnatte.

Skottland, Wales og Nord-Irland har også innført strengere regler. Wales går inn på fjerdeplass, Skottland innfører innreiseforbud fra England.

Nye restriksjoner i Storbritannia i går kveld skapte reisekaos.

I løpet av få timer etter innføringen av midnattsbegrensningene møtte passasjerer på vei ut av London fulle tog, mange av dem prøvde å “rømme” fra storbyen, rapporterte nyhetsbyrået. Forsvarer.

Passasjerer sa at sosial ekskludering ikke var mulig på grunn av størrelsen på de som var om bord, og de som følte seg flau, skulle gå av toget.

Når jeg ser tilbake, har det blitt satt inn ekstra politi for å sikre overholdelse av reisebegrensninger og begrensninger. Politiet i London, ifølge Forsvarer, Sa han og la til at de i fremtiden vil være spesielt oppmerksomme på grupper som “bevisst og bevisst ignorerte reglene.”

I Skottland har myndighetene advart om at politiet vil bruke makt som en “siste utvei” for å hindre folk i å krysse grensen til Storbritannia.

“Hvis den nye virusvarianten kan forhindres i å komme inn i landet, kan vi ikke risikere det mye,” sa den skotske statsministeren Nicola Sturgeon.

Written By
More from Jakob Leif

Nye hendelser utenfor Waras hjem – NRK Norge – Oversikt over nyheter som kommer fra forskjellige deler av landet

I forrige uke skal noen ha målrettet mot hjemmet til tidligere justisminister...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *